Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnénk összeházasodni. De...

Szeretnénk összeházasodni. De hogyan?

Figyelt kérdés

Még a szüleimmel élek de nincs semmi probléma csak szeretnénk már a barátommal összeköltözni és élni a saját életünket. Lehet, hogy korai de úgy érezzük, hogy itt van az ideje annak, hogy összeházasodjunk. Én most szakmát tanulok és júniusban fogok végezni (már érettségim van) ő pedig dolgozik már évek óta. Szerencsére idősebb nálam. Szeretném ha nyáron vagy ősszel már össze tudnánk költözni csak nem tudom, hogy hogyan mondjam el a szüleimnek. Azt vettem észre már szinte a kapcsolatunk elejétől, hogy főleg édesanyámnak valamiért nem tetszik. Arra gyanítok, hogy azért mert én vagyok a kicsi, apukám havonta egyszer jár haza, az idősebb testvérem meg már rég elköltözött és ha én is elmegyek anyukám egyedül marad. Nem beszéltem vele még erről de szerintem tart ettől. Nem költöznék olyan messzire mint a testvérem. 2 településsel arrébb laknék (25km), onnan haza tudnék jönni szinte bármikor. Igaz nem a legjobb környék de szerintem találnék munkát. Csak akkor szeretném majd bejelenteni ha már minden alakul valahogy. A ház megvan, azzal nem lesz gond, csak kicsit fel kell újítani de ha lesz munkahelyem összedobjuk rá a pénzt. Amikor a testvérem elköltözött akkor veszekedés volt. Szerintem azért mert ők akkor még csak pár hónapja ismerték egymást, mi viszont már lassan 3 és fél éve vagyunk együtt.

Szerintetek hogyan mondhatnám el, hogy szeretnék elköltözni és megházasodni? Nálunk sajnos sosem volt szokás megbeszélni az ilyet úgy, hogy leülünk és beszélünk. Ezért nem tudom, hogy hogyan kezdhetnék majd bele. Szerintetek mit szólnának hozzá?

20/L

2016. dec. 8. 22:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ne itt kérdezd meg ezt neked kell tudnod,döntened.
2016. dec. 9. 05:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

nem értem a kérdést.. mondd el a szüleidnek,hogyha végzel a sulival össze fogtok költözni a barátoddal.

ha problémáznak engedd el a füled mellett. huszonévesen, több év kapcsolat után logikus lépés az összeköltözés.

szóval szólj nekik hamarabb,ne aznap amikor cuccolsz..

legyen idejük megemészteni.

és ennyi.összeköltöztök ,ha jól megvagytok úgy is,akkor jöhet a házasság .

felcserélni a sorrendet kár lenne,már rég nem azokat az időket éljük,amikor te lennél a falu szégyene,hogy házasság nélkül élsz egy férfival:D

inkább ismerjétek meg egymást jobban lakva és utána házasság. nem hülye ötlet..

2016. dec. 9. 07:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A kerdesed egy paradoxon. Annyira felnott no vagy, hogy hazasodni akarsz, kulon haztartast akarsz, de anyucinak mar nem mered elmondani. Inkabb napoljuk meg el ezt a "hozzamegyek a tinikori szerelmemhez, de anyunak felek elmondani" dolgot. Cirka 10 ev mulva te is megerted, hogy miert.
2016. dec. 9. 09:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Lehet én nem olvastam figyelmesen, de megkérte egyáltalán a párod a kezed? Vagy ezt te így eltervezted egyedül?

Apukád miért csak havonta jár haza?

Ami fontos: ne köntörfalazz és ne mond hogy "talán". Felnőtt ember vagy, hoztál egy döntést. Állj ki mellette.

2016. dec. 9. 10:16
 15/18 A kérdező kommentje:

Rájöttem, hogy itt családdal vagy kapcsolattal kapcsolatban nem szabad kérdezni. Szerintetek az ÖSSZES fiatal lányt átveri, elhagyja a barátja. Hiszen nem is értem... Akkor az ember miért házasodna össze akár 30 évesen is? A 30 éveseket nem verik át? Ugyanúgy benne van. Sőt... Többször hallom, hogy valaki 30-40 évesen marad egyedül mint 20-25 évesen. És friss házasságról beszélünk.

Illetve még azt is szeretem, hogy gyerek vagyok ha félek anyukám reakciójától. Igen, tartok tőle. Azért mert nem szeretném ha emiatt megromlana a kapcsolatom a családommal. Sajnálom ha nektek ez nem számít. Attól, hogy valaki szerelmes és nem akarja magára haragítani a családját, attól nem gyerekes meg éretlen. Mondjuk a szülőknek emiatt nem lenne szabad haragudni de nem biztos, hogy minden szülő örül neki. Attól, hogy nektek nem jött össze és meg vagytok keseredve, kicsit gondolkozhatnátok másképp. Talán pont ezért nem sikerült. Gondolom akik ilyet írnak azok

-fiatalok akik nem találnak párt, mindig befürödnek a másikkal és persze "jajj, nekem nem is kell"

-boldogtalan párkapcsolatban élnek csak valamiért nem lépnek ki belőle

-simán rosszindulatúak vagy láttak 1-2 példát és akkor rögtön mindenki olyan

-idősebbek akik egyedül maradtak gyerekkel vagy gyerek nélkül

-vagy "bölcsek"

Tudom, ti ezekbe nem tartoztok bele de magatoknak ne hazudjatok, nekem meg felesleges. Úgyse ismerlek titeket valószínűleg.

Lehet, hogy most okoskodónak tűnök csak tényleg eléggé zavaró, hogy majdnem mindenki ennyire rosszindulatú. Persze most én leszek lehurrogva meg minden, de legalább 3 nyomós érvet mondjatok, hogy miért törvényszerű az, hogy aki fiatalon házasodik annak nem lesz hosszú a kapcsolata. Hiszen befejezem az iskolát, dolgozni fogok, háztartást fogok vezetni. Ilyenkor már nem hiszem, hogy annyira gyereknek fogok számítani. A korom miatt? Nem minden 20 éves egyforma. Én nem nagyon jártam bulizni (továbbra sem vágyom rá), nem szoktam inni, nem feküdtem le Jánossal meg a várossal, tisztelettudóan viselkedek azokkal akik velem is úgy viselkednek és még sorolhatnám.

Szerintem a kapcsolatok minősége, időtartama nem az életkortól függ elsősorban, hanem a két személytől. Én is ismerek olyanokat akik már évtizedek óta együtt vannak, pedig első szerelem volt. Olyat is akik 2 hónapot nem bírtak egymás mellett. És ugyanezek a 2 hónapos kapcsolatok megvannak bármelyik korosztályban... Sőt, szerintem az idősebbek képesek hamarabb bepánikolni, hogy egyedül fognak maradni ezért néha kicsit meggondolatlanul cselekszenek. De nem általánosítok, nyilván nem igaz mindenkire ez sem. Nem vagyok rózsaszín ködben én sem, de nem a rossz oldalát látom a dolgoknak. Lassan 4 év alatt szerintem bizonyítottunk de nem másoknak hanem magunknak. Úgy gondolom érdemes komolyabbra fordítani a dolgokat. Tulajdonképpen most is én szoktam takarítani meg ilyenek, csak nem minden napot töltünk együtt. De sokat vagyunk együtt és szerintem megismertük már egymás hülyeségeit. Abban egyetértek amúgy, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat de heti 3 napot együtt töltünk vagy nála vagy nálunk. És igen, érzem, hogy nem minden olyan mint a legelején de ez így van jól. Eleinte mindenki próbálja a legjobb oldalát mutatni, aztán lassan kibontakozik a valódi személyiség. És jobban tetszik így, hogy megismertem néhány hibáját.

Még nem kérte meg a kezemet, "addig nem is szeretném" amíg iskolába járok de ha megtörténne nyilván nem mondanék nemet. De egyébként ezt nem én találtam ki egyedül, ő hozta fel legelőször és azóta is folyamatosan, hogy költözzünk össze. Apukám külföldön dolgozik, ezért jár ritkán haza sajnos. Az utóbbi pár évben van ez így, viszont hibátlan a házasságuk több mint 20 év után is. Ez a pár távol töltött év megviseli kicsit őket de még mindig szerelmesek. Lehet, hogy hamarosan otthagyja a külföldi melót és hazajön dolgozni.

Most írtam egy regényt és valószínűleg csak olaj a tűzre és semmi nem fog változni, de jól esett végre leírni.

A többieknek pedig köszönöm! :)

2016. dec. 9. 10:35
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem vitatom, van, akinek sikerül, hogy fiatalon összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak, de ez igen ritka. Saját példám is ezt igazolja sajnos, vagy nem sajnos. 20 évesen én is így voltam, 3 éve már együtt voltunk, esküvőt akartam mindenáron, meg összeköltözést, meg gyereket. Hál Istennek, hogy csak az összeköltözésig jutottunk. Szóval a helyedben nem erőltetném még az esküvőt, mert akármennyire régóta vagytok együtt és akármennyi időt töltötök együtt, az nem ugyanaz, mint együtt élni valakivel.

A szüleidnek meg simán elmondod, hogy itt az ideje, felnőtt vagy, szeretnétek együtt élni, nem friss már a kapcsolat. Ha az elején mérgesek is lesznek, majd megbékélnek.

2016. dec. 9. 10:36
 17/18 anonim ***** válasza:
36%
Kedves Kérdező! Jogos a kiakadàsod....te írtad nem minden 20éves egyforma. Te különleges vagy jò értelemben! Bocsànat de kicsit régimòdi. Nekem bejönnek az ilyen lànyok. De ma nagyrésze a 20éves lànyoknak egyetemre jâr fele kamu szakra 2diploma 1msc. Vàgynak a luxusra. Hâztartàst vezetni :)))) max porlevest meg tésztàt tudnak főzni. Műkaja műèlet depressziò olyanért amit te feleslegesnek tartassz. Bulizàs van aki 32 évesen is party kiràlynő. Ezek a többség te sajnos kisebbség vagy többségből indùl ki mundenki.
2016. dec. 9. 12:22
 18/18 anonim ***** válasza:
mi lett?
2023. jún. 14. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!