Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/243 A kérdező kommentje:
Igen ennyi lesz a hitel nagyjából. A párom 500 ezret keres, én 320 ezret, plusz egyéb juttatások. Ki fogunk jönni.
2023. febr. 1. 15:19
 92/243 anonim ***** válasza:
92%
De gyereked még nincs ára is kell készülni hogy akkor átmenetileg csak férjed fizetése lesz . De hiteleket akkor is kell fizetni.
2023. febr. 1. 15:35
 93/243 anonim ***** válasza:
42%

“ A babavárót meg úgy írjátok alá, hogy úton sincs gyerek? Tisztában vagy vele, ha elváltok, és nincs még 3 gyerek, a hitel piacivá válik?”

Mielőtt okoskodsz, nézz már utána a tényeknek könyörgöm. Évek óta fel lehet venni a babavárót és nem sikerült utánanézni, hogy nem gyerekszámhoz kötött? 1 gyerekkel ugyanúgy érvényesül minden, mint 3-al, csak utóbbinál a teljes hitelt törlik, míg 1-nél nem. Mi ebben olyan bonyolul.

Mielőtt jössz a CSOK-al, ott sem kell 3 gyereket villantani, ha nem annyira veszi fel

2023. febr. 1. 15:37
 94/243 anonim ***** válasza:
80%

“ De gyereked még nincs ára is kell készülni hogy akkor átmenetileg csak férjed fizetése lesz . De hiteleket akkor is kell fizetni.”

Nem védeni akarom a kérdezőt, de ugyanennyit keresek, mint ő. A CSEd-em, amit fél évig kapok most, az 436ezer. Utána pedig a gyerek 2 éves koráig 240ezret fogok kapni. Azért ez hol 0?

2023. febr. 1. 15:40
 95/243 anonim ***** válasza:
95%

Tökmindegy ki mennyi hitelt vállal be öngyilkos módon, nem az volt a kérdés hogy mekkorát kockáztat.

Az legyen a jövő baja.

Az anyósék pénze meg abszolút jogosan nem jár neki.

2023. febr. 1. 15:43
 96/243 anonim válasza:
15%
Én mindig azt szoktam javasolni az ilyen pároknak, hogy ha tehetik, keressenek olyan állást, ahol van szolgálati lakás. Papok, tanárok, fegyveresek, eü. dolgozók,...nekik összejöhet.
2023. febr. 1. 15:51
 97/243 anonim ***** válasza:
89%
De ha ilyen jól keresnek, havi közel 800 ezret, hogy a tökömbe tudtak csak 4 milliót félretenni eddig? Ez nagyon gáz, mert ezek szerint egyáltalán nem tudják jól kezelni a pénzügyeket, és bocsi, de akkor pláne ne vegyenek fel 30 milliós hiteleket.
2023. febr. 1. 15:51
 98/243 anonim ***** válasza:
86%

Ez tipikusan az az eset ahol anyuka lebabázik kétszer, majd válás, aztán albiban 320as fizuból 2 gyerek nevelése az éhhalál szélén.

Bár CSOKnál mondjuk nem válhastz el, szóval még a házat sem adhatod el, hogy visszafizesd a hitelt.

2023. febr. 1. 15:53
 99/243 anonim ***** válasza:
92%

Vótmár ez a kérdés...... ki is lett tárgyalva....

A kérdező nem tudom milyen jogon várja el a fele-fele arányt ha ő és szülei nem tesznek bele annyit. De valahogy ezt nem érti meg...

2023. febr. 1. 16:31
 100/243 anonim ***** válasza:
92%

Nem azt mondtam, hogy gyerekhez kötött. Tudom, hogy a babaváró felvétele UTÁN született gyerekek számítanak. Mi is felvettük, mikor 16 hetes terhes voltam, befektetési célból. Teljesen tisztában vagyok a feltételekkel. 😉

De úgy felvenni, hogy az elsővel nem terhes (betöltött 12 hét), felelőtlenség, hisz nem tudhatja, lesz-e. Ha legalább az az 1 megszületik (vagy 12. hét után elvetél), már az kamatmentességhez elég. Utána, ha nem születik több, a válás lehet még probléma, mivel akkor ugrik a kamatmentesség, megemelkedik a törlesztő is.

Ha pedig 0 gyerekkel válnak, fizethetik vissza az addigi kamatkedvezményt + a hitel piaci lesz. Ami 200 ezer feletti lakáshitel mellé szopás.

2023. febr. 1. 16:39
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!