Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
“ A babavárót meg úgy írjátok alá, hogy úton sincs gyerek? Tisztában vagy vele, ha elváltok, és nincs még 3 gyerek, a hitel piacivá válik?”
Mielőtt okoskodsz, nézz már utána a tényeknek könyörgöm. Évek óta fel lehet venni a babavárót és nem sikerült utánanézni, hogy nem gyerekszámhoz kötött? 1 gyerekkel ugyanúgy érvényesül minden, mint 3-al, csak utóbbinál a teljes hitelt törlik, míg 1-nél nem. Mi ebben olyan bonyolul.
Mielőtt jössz a CSOK-al, ott sem kell 3 gyereket villantani, ha nem annyira veszi fel
“ De gyereked még nincs ára is kell készülni hogy akkor átmenetileg csak férjed fizetése lesz . De hiteleket akkor is kell fizetni.”
Nem védeni akarom a kérdezőt, de ugyanennyit keresek, mint ő. A CSEd-em, amit fél évig kapok most, az 436ezer. Utána pedig a gyerek 2 éves koráig 240ezret fogok kapni. Azért ez hol 0?
Tökmindegy ki mennyi hitelt vállal be öngyilkos módon, nem az volt a kérdés hogy mekkorát kockáztat.
Az legyen a jövő baja.
Az anyósék pénze meg abszolút jogosan nem jár neki.
Ez tipikusan az az eset ahol anyuka lebabázik kétszer, majd válás, aztán albiban 320as fizuból 2 gyerek nevelése az éhhalál szélén.
Bár CSOKnál mondjuk nem válhastz el, szóval még a házat sem adhatod el, hogy visszafizesd a hitelt.
Vótmár ez a kérdés...... ki is lett tárgyalva....
A kérdező nem tudom milyen jogon várja el a fele-fele arányt ha ő és szülei nem tesznek bele annyit. De valahogy ezt nem érti meg...
Nem azt mondtam, hogy gyerekhez kötött. Tudom, hogy a babaváró felvétele UTÁN született gyerekek számítanak. Mi is felvettük, mikor 16 hetes terhes voltam, befektetési célból. Teljesen tisztában vagyok a feltételekkel. 😉
De úgy felvenni, hogy az elsővel nem terhes (betöltött 12 hét), felelőtlenség, hisz nem tudhatja, lesz-e. Ha legalább az az 1 megszületik (vagy 12. hét után elvetél), már az kamatmentességhez elég. Utána, ha nem születik több, a válás lehet még probléma, mivel akkor ugrik a kamatmentesség, megemelkedik a törlesztő is.
Ha pedig 0 gyerekkel válnak, fizethetik vissza az addigi kamatkedvezményt + a hitel piaci lesz. Ami 200 ezer feletti lakáshitel mellé szopás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!