Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
"4 millió forint saját pénzen akartok megvenni egy 45 milliós lakást? Az oszt igen. Garantált egész életre eladósodás."
Na, ez az!
Ez nem zavar, kérdező ?!
56: hűha! És tényleg, igazad van!
#56, igen, ez benne van a pakliban. De így mindenkinek annyi van a nevén, amennyit beletett🤷♀️
Egyébként az is bármikor előfordulhat, hogy após visszakéli a 10 milliót, mert mondjuk leég a házuk, és szükség lesz rá🤷♀️
Mondjuk azon jobban aggódhatnál, hogy kb. 20 millió Ft hitelt fogtok felvenni.
Ja, nem!
Ui. a babaváró IS HITEL!!!
Vagyis kb. 30 M Ft hitelt vesztek fel úgy, hogy magatok 4 M Ft-ot tudtatok összespórolni eddig.
Ha lenne egy gyereked, te nem ragaszkodnál hozzá, hogy ha elválnak esetleg, akkor a te gyerekednél maradjon amit te adtál spóroltál?
Ezt a pénzt most a közös otthonotokra adják, hálásak lehettek nekik, a százalékok csak vészhelyzetre szólnak.
Különben azt kívánom nektek, hogy örökre boldogok legyetek, és sose legyen téma a vagyonmegosztás.
Én is azt mondom, hogy ebben az esetben a kérdezőnek nincs igaza.
De azért: Emlékeztek itt a gyk-n olyan kérdésekre, hogy túl sokat jön az anyós, itt lenne az anyós egy hónapig, stb...stb..., tudnék még sorolni ilyeneket.
És akkor mi a gyk. közönségének az első kérdése?
Kié a lakás?
Tehát hiába írjátok, hogy ugyanolyan mértékben magáénak érezheti és jól érezheti magát ott, és amíg nem válnak, ez elő sem kerül, pedig de. És akkor ha ilyen gond van, kuss lesz a neve?
Erre gondolt valaki?
"Nem tudom… nem érezném magaménak az otthont, ami csak vagy 30%-ban az enyém"
Hát nem is te szerezted meg... 🙄 közös. És ebbe a közösbe te kevesebbet tettél. Ha nem tetszik, kalapolj össze a családtól annyit, hogy 50-50 legyen.
67:
"És akkor mi a gyk. közönségének az első kérdése?
Kié a lakás?"
Mert a gyk-n sok a hülye.
Ha bérlőnek kiadja a tulajdonos, akkor sem mehet be oda a bérlő hozzájárulása nélkül.
Pedig akkor tulaj: 100% tulajdonjog, bérlő: 0% tulajdonjog.
Jól írtad: "Mert a gyk-n sok a hülye."
Látszik a 67 lepontozásából is, feltettem egy tök logikus kérdést, de ez már meghaladja az értelmi szintjét a sok egybitesnek:DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!