Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/243 anonim ***** válasza:
96%

37-es, ne írj ostobaságokat!

A házasság alatt is lehet különvagyont szerezni -pl. öröklés, ajándékozás stb.- ami sosem lesz közös vagyon.

2023. febr. 1. 13:21
 42/243 anonim ***** válasza:
97%

Ugye tudod, hogy elég rossz duma, hogy te nem éreznéd magadénak... Ha így van, akkor a probléma egyértelműen veled van. Mondjuk mi a párom házában lakunk, és egyértelmű számomra, hogy különválás esetén közöm nem lenne hozzá, de ettől még abszolút az otthonomnak érzem, mert az is.

Ha majd lesz gyereked, megérted, hogy amit az ember a gyerekének kuporgat össze, annál esélyt se akar adni, hogy máshoz kerüljön. Látod, mennyi válás van. Ő a gyerekük marad, te meg nem vagy az. Örülj neki, hogy adnak bele, és könnyebben vagytok.

2023. febr. 1. 13:22
 43/243 anonim ***** válasza:
96%

Egyébként a viselkedéseddel teljesen megalapozod ezt az egész szerződést. Gondolj bele, ha már most így viselkedsz, amikor szeretet van, akkor milyen lesz válásnál, amikor tele leszel dühvel, elkeseredéssel,egzisztenciális félelmekkel stb.

Az ingóságoknál annyi a tiéd, amennyit beleteszel, nem jár plusz 5 millió csak azért, mert szereted a fiúkat. Ez így tiszta,semmi okod megsértődni.

2023. febr. 1. 13:25
 44/243 anonim ***** válasza:
97%

Nem esne rosszul, mert én megérteném, hogy azt a pénzt nem mekünk adják, hanem csak a fiuknak.

Örülj neki, hogy élvezheted ennek a pénznek az előnyeit, de ne akard magadénak a felét, mert te nem dolgoztál meg azért a pénzért.

2023. febr. 1. 13:27
 45/243 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező!

Összeházasodtok, lakást vesztek és nem albérletben kell nyomorognotok.

Ez nem elég neked?

Akkor nem kellene így belemenned, ha ennyire nem vagy biztos....

És mi lesz a hitellel ha netán szétmentek?!

2023. febr. 1. 13:27
 46/243 anonim ***** válasza:
96%
Egyik barátom kapott az apukájától egy lakást, amikor lediplomázott. Beköltöztek a párjával, majd a lány elkezdett hisztizni, hogy nem érzi otthon magát, mert az apuka teljesen a fia nevére iratta. Azt mondta akkor érezné otthon magát, ha 50% az övé lenne. 😁 Gondolom nem kell részleteznem, hogy hamar vége lett a kapcsolatnak.
2023. febr. 1. 13:29
 47/243 anonim ***** válasza:
92%

Nalunk is igy volt, a parom es a szulei toltak bele tobb penzt a lakasba anno, igy lett 70-30% a tulajdon, a parom javara.

En egy percig nem problemaztam ezen, igazsagosnak tartom, mert nekem nem volt annyi megtakaritasom, illetve a szuleim se segitettek. Ez van 🤷‍♀️

Ha egyszer valasra kerulne a sor, akkor se hisztiznek tobb penzert. En nem vagyok ilyen.

2023. febr. 1. 13:30
 48/243 anonim ***** válasza:
80%

Végül is érthető a kérdező reakciója, mert ő rendszeresen és becsülettel leszpja a vőlegényét, aki ezek után még egy fél lakást is sajnál tőle!?

Hát hol van itt az igazság és a nagy szeretet?! :)

2023. febr. 1. 13:31
 49/243 anonim ***** válasza:
86%

Ha a te szüleid tennének bele 10 milliót, te is lepapíroznád, hiszen akkor már nem 50-50 arányban adtatok bele a lakásba.

Vagy nagyon egyszerű, a 10 milliónyi részt após nevére írjátok, a maradék lesz 50-50 arányban a tied és a férjedé🤷‍♀️

2023. febr. 1. 13:34
 50/243 anonim ***** válasza:
91%

"emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják"

De, szívesen adják a fiuknak. Ezért elfogadni is csak ő tudja. Neked ez miért fáj? A szülőknek joguk van pénzt adni a gyereküknek, hogy könnyebben legyen. Ha a párodnak máshonnan lenne több pénze, és az által többet adna a házba, az is zavarna?

Most igazából mi zavar? Hogy neki tudnak adni a szülei, neked meg nem? Vagy hogy te nem részesülsz abból, amit ő kap?

2023. febr. 1. 13:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!