Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/243 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen jogos amit csinálnak.

""Nem tudom… nem érezném magaménak az otthont, ami csak vagy 30%-ban az enyém" Mert te a tulajdoni lap alapján érzed otthonodnak? Nem attól amit csináltok belőle? Érdekes alak lehetsz...

2023. febr. 1. 13:03
 32/243 anonim ***** válasza:
98%
Szívesen adják, de szeretnék, ha ennek nyoma lenne a tulajdoni viszonyokban is. Teljesen jogos.
2023. febr. 1. 13:05
 33/243 anonim ***** válasza:
97%

Ha már most azzal matekozol, hogy mennyi pénzt tudsz zsebre tenni, ha lelépsz, akkor javaslom ne is házasodjatok, pláne ne vállaljatok gyereket!

Teljesen jogos, amit a párod szülei mondanak. Miért adnának neked 5 milliót? A párod helyében nagyon végiggondolnám ezt a kapcsolatot. Lehet nem látod magad, mert nincs elég jó önismereted, de hidd el, kívülről nagyon átlátszó.

Nekem teljesen alap lenne, ha én mondjuk 5%-ot teszek bele, akkor annyi is lesz az enyém, nem 50 %.

Nem veled van bajuk, csak a gyereküknek tették félre azt a pénzt.

2023. febr. 1. 13:10
 34/243 anonim ***** válasza:
99%
Nem hiszem, hogy a szándékod, de ha bármikor elválnátok bármilyen okból, tiéd lenne +5 millió, ami anyósék megtakarítása. Teljesen korrekt. Párod helyében is ragaszkodnék hozzá, hiszen azt nem te adod bele. Ha kell a ház fele, akkor szállj bele annyira, mint a párod és a családja.
2023. febr. 1. 13:10
 35/243 anonim ***** válasza:
96%
miért olyan nehéz felfogni, hogy más pénzéből nem jár neked?
2023. febr. 1. 13:11
 36/243 anonim ***** válasza:
13%
A házasság alatt szerzett ingatlan közös vagyonnak minősül, függetlenül attól, ki mennyi pénzt tett bele és hány százalékos tulajdonrész szerepel a tulajdoni lapon.
2023. febr. 1. 13:16
 37/243 anonim ***** válasza:
97%

"és nem értem miért nem áll mellettem."

Azért, mert a párodnak van esze !

Ahogyan a párod szülei sem hlyék !

Vagy elfogadod vagy kereshetsz mást...

2023. febr. 1. 13:17
 38/243 anonim ***** válasza:
10%
Jó, legyen, de akkor nincs közös szla innentől, én ezt mondanám. És a gyereket is meggondolnám, mert te kockázatod az egészségedet, kiesel a melóból, majd azt is levonják? És valszeg te nem 50 %-ban fogod takarítani, ugye.
2023. febr. 1. 13:18
 39/243 anonim ***** válasza:
89%
Na, jól kezdődik...!
2023. febr. 1. 13:18
 40/243 anonim ***** válasza:
92%

Saját példa.

Apám 20 évvel az anyámtól való elválás után újranősült, mert halálosan szerelmes lett, elöntötte a fejét a rózsaszín/lila (ki hogyan ismeri) köd elcsavarta a fejét egy nő. Lett gyerek is, 14 év van köztem és a féltesóm (öcsém) között.Elváltak. A feleségnek jött egy új faszi.

Dúlt a l'amour, aztán eltelt pár év. Kiszerettek egymásból (az asszony újra férjhezment, azóta az a bizonyos férje állítólag el is hunyt), ott is lett 2 vagy 3 gyerek (nem tudom, mennyi, ők a féltesóm féltesói, velük a világon semmi kapcsolatom nincs, még a nevüket sem tudom), egyszer csak bumm, derült égből villámcsapásszerűen a faszi elhunyt.

Azért kell papírozni, hogyha bármi van, utána NE lehessen azt mondani, hogy hoztam ide 3-4 váltás ruhát, mert épp aktuálisan itt laktam (mert megengedte a férjem meg a családja), és - bár forintálisan, anyagilag egy vasat nem adtam bele - de kérem - a semmire - a lakás/ház felét.

2023. febr. 1. 13:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!