Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Teljesen jogos amit csinálnak.
""Nem tudom… nem érezném magaménak az otthont, ami csak vagy 30%-ban az enyém" Mert te a tulajdoni lap alapján érzed otthonodnak? Nem attól amit csináltok belőle? Érdekes alak lehetsz...
Ha már most azzal matekozol, hogy mennyi pénzt tudsz zsebre tenni, ha lelépsz, akkor javaslom ne is házasodjatok, pláne ne vállaljatok gyereket!
Teljesen jogos, amit a párod szülei mondanak. Miért adnának neked 5 milliót? A párod helyében nagyon végiggondolnám ezt a kapcsolatot. Lehet nem látod magad, mert nincs elég jó önismereted, de hidd el, kívülről nagyon átlátszó.
Nekem teljesen alap lenne, ha én mondjuk 5%-ot teszek bele, akkor annyi is lesz az enyém, nem 50 %.
Nem veled van bajuk, csak a gyereküknek tették félre azt a pénzt.
"és nem értem miért nem áll mellettem."
Azért, mert a párodnak van esze !
Ahogyan a párod szülei sem hlyék !
Vagy elfogadod vagy kereshetsz mást...
Saját példa.
Apám 20 évvel az anyámtól való elválás után újranősült, mert halálosan szerelmes lett, elöntötte a fejét a rózsaszín/lila (ki hogyan ismeri) köd elcsavarta a fejét egy nő. Lett gyerek is, 14 év van köztem és a féltesóm (öcsém) között.Elváltak. A feleségnek jött egy új faszi.
Dúlt a l'amour, aztán eltelt pár év. Kiszerettek egymásból (az asszony újra férjhezment, azóta az a bizonyos férje állítólag el is hunyt), ott is lett 2 vagy 3 gyerek (nem tudom, mennyi, ők a féltesóm féltesói, velük a világon semmi kapcsolatom nincs, még a nevüket sem tudom), egyszer csak bumm, derült égből villámcsapásszerűen a faszi elhunyt.
Azért kell papírozni, hogyha bármi van, utána NE lehessen azt mondani, hogy hoztam ide 3-4 váltás ruhát, mert épp aktuálisan itt laktam (mert megengedte a férjem meg a családja), és - bár forintálisan, anyagilag egy vasat nem adtam bele - de kérem - a semmire - a lakás/ház felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!