Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/243 anonim ***** válasza:
87%
Úgy kell azt.
2023. febr. 1. 14:22
 82/243 anonim ***** válasza:
94%
Oké, vegyetek fel hitelt, fizessétek ki, akkor az közös lesz, közösen dolgoztok meg érte. Továbbra sem értem, hogy mitől lenne jogod az anyósék pénzére.
2023. febr. 1. 14:24
 83/243 anonim ***** válasza:
92%
Na ezt legalább tisztán látod. Nem értem miért okoz gondot neked akkor a többi: mármint, hogy ki mennyit tett a házba, annyi tul.rész jár neki belőle.
2023. febr. 1. 14:25
 84/243 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk ne haragudj, de ha anyósodék nem adják hozzá azt a 10 milliót, akkor nem is lesz elég az önerőtök, nem fogtok rá hitelt kapni.

Rinyálás helyett inkább köszönd meg, hogy segítenek, különben lakást sem tudnátok venni.

2023. febr. 1. 14:29
 85/243 anonim ***** válasza:
83%
Fogadjunk, hogy ez megint egy kamu kérdés, amit csak azért írt ki a kérdező, hogy 100 millió válasz érkezzen rá, vita legyen, ő pedig közben popcornt majszol, és nevet a válaszokon.
2023. febr. 1. 14:37
 86/243 anonim ***** válasza:
100%

A megoldás egyszerű: ne fogadjátok el a pénzt

Ha így nem tudtok házat venni akkor fizess albérletért vadidegennek vagyonokat. Akkor otthon érzed majd magad!

2023. febr. 1. 14:39
 87/243 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen érthető, és igazuk van. Tedd bele a felét, és a fele kerül a nevedre. Nyilván nem akarják, hogyha elváltok akkor tied legyen a fele, mikor ők raktak bele több pénzt. Láttam én már sok válást, meg durva dolgokat. Nekünk a férjemmel van házassági szerződésünk, mert egyikőnk sem akarta a vagyonát elveszteni válás esetén. Ma is így csinálnám. Jobb előre letisztázni ezeket a dolgokat.
2023. febr. 1. 14:58
 88/243 anonim válasza:
82%
Nem találom én...valaki belinkelné ezt a kérdést, mert volt már a héten, 1:1 ugyan ez!
2023. febr. 1. 15:07
 89/243 anonim ***** válasza:
90%

A babavárót meg úgy írjátok alá, hogy úton sincs gyerek? Tisztában vagy vele, ha elváltok, és nincs még 3 gyerek, a hitel piacivá válik? Ha pedig 0 gyerek van, akkor visszamenőleg is perkálni kell a kamatkedvezményt?

Szerintem így is brutális törlesztőtök lesz a lakáshitel+babaváró által, szóval ha még 10 millióval többet vesztek fel, azt nem is győzitek.

Ha "csak" 40 millióért veszitek a lakást, akkor 26 millió hitelt kell felvenni (ha levonom a babavárót meg a 4 misi önerőt), ez 25 éves futamidőre havi 215 000 forint a kalkulátor szerint. Plusz a babaváró 45-50 ezer között.

Aztán ehhez majd jön az, ha esetleg bedől a babaváró is...

2023. febr. 1. 15:12
 90/243 anonim ***** válasza:
99%

Ha ennyire bántja az önérzetedet a dolog, akkor nem kell elfogadni és adjátok le az igényt a lakásvásárlással.

Vegyetek olcsóbbat, amire elég a közösen összehozott pénzetek.

2023. febr. 1. 15:15
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!