Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Azta!
Mi a sajatunkat adjuk el,es ezutan veszunk nagyobbat.
Eleg fura vagyok en is, de a kerdezon en is megrokonyodtem! Amugy tenyleg 10bol 6an valnak el kb a tobbi marad egyutt abbol a 4bol 2par csak azert mert nem tud elvalni es 2 par pedig igazibol marad egyutt.
Olyan 25-28 evesen kezdenek el osszehazasodni + felvenni a hitelt hitelre. Ezutan 2-3 gyerek. Es 27 ev korul kezdenek el sorra elvalni a parok. A tobbi meg egyuttmarad. :D
*37 eves kor korul kezdenek elvalni
Elirtam bocsi !!! Nem 27
37 eves kor utan
Szerintem is fogadd el a helyzetet. Ha Te lépnél ki a házasságból, sokkal tovább tartana a válási procedúra, még az anyósék rá is tennének két lapáttal, hogy dehát a lakás fele! Fordítva, megértem, hogy dühös lennél, hadd fizessen az a sz.ét, de anyósék megint és a lapát.
Ha Neked lenne több pénzed, akkor örömmel íratnád a felét a nevére? És ha ekkor lenne, hogy ő lépne ki vagy Te? Gondold át ezt a lehetőséget is!
“ De úgy felvenni, hogy az elsővel nem terhes (betöltött 12 hét), felelőtlenség, hisz nem tudhatja, lesz-e. ”
Egyáltalán nem felelőtlenség. Előre elkölteni esetleg. Mi is felvettük, utána rá 3 hónapra első próbálkozásra összejött a baba. Építkezni csak eztán kezdtünk.
Persze aki ezt nem meri megcsinálni, az lépten nyomon hirdeti, hogy mekkora felelőtlenség. Hát marha nagy :D
Nektek lett gyerek, igen. És ahol nem lesz? És ki tudja ezt előre?
Így utólag könnyen arcoskodsz, mert első próbálkozásra teherbe estél. Nekem pl. ez 8 évbe telt, lombikkal. Addig nem is vettem fel semmit. És találkoztam a reprodukciós intézetben olyan huszonéves csajjal, aki a párjával beleugrott a babaváróba, CSOK-ba, hisz fiatalok, mi baj lehet a termékenység terén? Ott meg tördelte a kezét, mi van, ha lombikkal sem jön össze a baba.
Fogalomzavarban szenvedsz. 16 hetes terhes voltam igényléskor. Ha bármi történt volna később a terhességemben, már teljesítettnek számít a baba, tehát marad a kamatmentesség. Így ebben kockázat nem volt semmi.
Kihordás után már nem is lehet felvenni, hisz a felvétel után kell megszületnie.
Rugózhatunk a szavakon, de ha elszáll az illető hitele, az akkor egy felelőtlen döntést hozott, mert nem gondolt előre a buktatókra. Mint a példámban említett csaj sem, és jól meg is járták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!