Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Tudod, én most ebbe belemennék így. Aztán ha változik a helyzet, KÖZÖSEN belefecceltek az ingatlanba x millió forintot (nem tudom én, összeköltöztök és napelemet rakattok, riasztórendszert cseréltettek, ledobatjátok a tetőt és új tetőt ácsoltattok, hozzáépíttettek még 80 m2-t az ingatlanhoz), akkor lehet mondani, hogy na most már az én pénzem is benne van, kérem, hogy a fele legyen (legalábbis változtassunk a %-okon, a tulajdoni hányadokon).
Amúgy meg tökmindegy. Eladni nélküled, ha akár csak 1% vagy 0,5% részed is lesz benne, a hozzájárulásod nélkül sehogy, semmi esetre se fogja tudni.
Amúgy ha annyira 50% a célod, akkor egyezzetek meg, hogy külön kasszán lesztek, és annyival többet fizetsz az évek alatt a házba, hogy 50-re jöjjön ki. Utána pedig át lehet íratni, és akkor nem lehet okod panaszra.
De gondolom, neked az se tetszene.
Teljesen jogos.
Én se adnék másképp a gyerekemnek. De ha te nem vagy hajlandó beköltözni olyanba, aminek csak 30%-a a tied, akkor elgondolkodtató, ki nem bízik itt a másikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!