Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/243 anonim ***** válasza:
89%
Az 50-es ötlete még a legjobb!
2023. febr. 1. 13:36
 52/243 anonim ***** válasza:
81%

Tudod, én most ebbe belemennék így. Aztán ha változik a helyzet, KÖZÖSEN belefecceltek az ingatlanba x millió forintot (nem tudom én, összeköltöztök és napelemet rakattok, riasztórendszert cseréltettek, ledobatjátok a tetőt és új tetőt ácsoltattok, hozzáépíttettek még 80 m2-t az ingatlanhoz), akkor lehet mondani, hogy na most már az én pénzem is benne van, kérem, hogy a fele legyen (legalábbis változtassunk a %-okon, a tulajdoni hányadokon).

Amúgy meg tökmindegy. Eladni nélküled, ha akár csak 1% vagy 0,5% részed is lesz benne, a hozzájárulásod nélkül sehogy, semmi esetre se fogja tudni.

2023. febr. 1. 13:37
 53/243 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy ha annyira 50% a célod, akkor egyezzetek meg, hogy külön kasszán lesztek, és annyival többet fizetsz az évek alatt a házba, hogy 50-re jöjjön ki. Utána pedig át lehet íratni, és akkor nem lehet okod panaszra.

De gondolom, neked az se tetszene.

2023. febr. 1. 13:38
 54/243 anonim ***** válasza:
90%
Kéne az ingyen 10 misi, mi?
2023. febr. 1. 13:40
 55/243 anonim ***** válasza:
90%
50: A javaslatod azért nem jó, mert ha após gondol egyet, és a kérdező és párja közös akaratból lelépnének onnan (bármiért is, akár együtt), akkor após ezt megtorpedózhatja azzal, hogy fiam, menyem nem mentek sehova, mert én nem adom el a részem. S ezzel a ház és após-apa(azaz a szülők) "foglyaivá" válhatnak. Én ebbe sem mennék bele.
2023. febr. 1. 13:40
 56/243 anonim ***** válasza:
89%
4 millió forint saját pénzen akartok megvenni egy 45 milliós lakást? Az oszt igen. Garantált egész életre eladósodás.
2023. febr. 1. 13:42
 57/243 anonim válasza:
88%
Nem unod még??? A héten már volt ez a matekozós kérdés. Fogadd el, hogy nem kapsz 10Mért + mert szétteszed a lábad fejében egy fél házat. Nem vagy te annyira fullos.
2023. febr. 1. 13:44
 58/243 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen jogos.

Én se adnék másképp a gyerekemnek. De ha te nem vagy hajlandó beköltözni olyanba, aminek csak 30%-a a tied, akkor elgondolkodtató, ki nem bízik itt a másikban.

2023. febr. 1. 13:46
 59/243 anonim ***** válasza:
96%
Lehet, hogy jogos, Nem velük vagy szerelmi kapcsolatban. Amit együtt gyűjtötök az meg 50-50 gondolom, ez így okés. Ha meg nincs baj a kapcsolattal a pénz se számít.
2023. febr. 1. 13:47
 60/243 anonim ***** válasza:
24%
Fogadjunk, hogy nő vagy!
2023. febr. 1. 13:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!