Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Anyám vett 30 éve egy lakást kb 500ezerért. Idén 30 év után lepuki állapotban eladta. 28 millióért.
Szóval ja, baromságot beszélsz ha szerinted a 30 éve vett lakás ugyanannyit ér mint 30 éve, ha nem újítgatod. Lófact.
A párod szüleinek igaza van.Én is csak így adnák föleg ennyi pénzt.
Azt megteheted hogy megmondod a vőlegényednek így a pénz nem kell és a saját erötökböl boldoguljatok.
Nem néznek ők aranyásónak csak a pénzüket nem akarják kockáztatni.
Ha kapok ajándékba anyuéktól pénzt, igen, nálunk az is közös.
Az ajándék melltartót nyilván csak én hordom, de például nászajándékba is kaptunk egy halom pénzt és nem számolgattuk, hogy melyikünk családja mennyit adott.
És basszus aranyásás? 10 millió forintnál. Azért ennyivel ma már senki nem számít "jó partinak". Egy aranyásó szóba sem állna olyannal akinek van 10 milliója meg egy lyukas gatyája.
Hát kérdező, kívancsi leszek mit döntesz. Én ha vakon szerelmes lennék abba, aki engem ennyire megaláz és egy utolsó pénzsóvár k...ának tart, akkor max úgy mennék bele, hogy a hiteltörlesztőbe is csak 40 %-al szállnék be. Ahogyan később a legapróbb festés árába is.
A gyereket, akire a babavárót veszitek fel, melyikőtök fogja kihordani?
Ne vonjunk már le kiragadott baromságokból ugyanolyan baromságokat!
Egy lakás, amit megveszel átlagos állapotban, sokkal többet fog érni 30 év múlva, hiába nem újítgatod fel.
Lehet itt példálózni, hogy debezzeg ha összeomlik, akkor nem ér semmit, meg egyéb fasságok, de aki képes olyat leírni, hogy az infláció megáll akkor, ha nem újítgatsz, az egyszerűen egy kő alatt él, de legalábbis nulla rálátása van a gazdaságra.
Mert ki írt olyat hogy az infláció megáll? Másold már be, mert csak a te kommentedben látok ilyet.
Azt írtam, hogy egy lakás értékének megőrzéséhez igenis kell a folyamatos állagmegóvás és esetleges felújítás. Aki szerint nem, az valószínűleg egy lelakott putriban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!