Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
 211/243 anonim ***** válasza:
80%

Most már szerintem azt sem tudjátok miket írtatok korábban.

meg akkor is 15 mert annyit adott bele?”

"Ha az a ház ér 60 milliót, akkor eladják annyiért, ebből 10 millió az anyósé, a maradék pedig felesbe a kettőjüké"

Vagyis 10 az anyósé, 25 a férjé , 25 a feleségé.

Fentebb valaki azt írta a férjé a lakás árának fele és még 10 millió. Vagyis ezesetben 30 millió (lakás árának fele) és még 10. Azt mi még úgy tanultuk az iskolában, hogy 40 millió. Akkor a feleségnek marad 20 millió.

Felénk a 20 és a 25 nagyon nem ugyanannyi. De mikor erre rámutattan, én nem tudtam számolni.

Szóval valamelyikőtök vagy a matekhoz vagy a fogalmazáshoz hülye.

Egyébként ha a 207-es vagy, akkor valóban annyi eszed van mint egy marék szalma, mert amit idéztél tőlem meg amit te írtál az pontosan egy és ugyanaz. Ugyanis 40 milliós, frissen vett ház esetében senki nem vitatja, hogy 15 millió a lakás árából 10 millió és a maradék fele. De az emberek többsége nem azért házasodik és vesz lakást hitelre, hogy egy év múlva elváljon.

2023. febr. 7. 12:02
 212/243 anonim ***** válasza:
83%

211es.

Nem, ő szimplán egy kötöszködős, mindenbe is okos, megmondom barom. Akárhány kérdést látok itt a gyk. ez a bumburnyák jön kötekedni. Kivesz a kérdésből és a magyarázatból egy szót és azon csámcsog, fröccsög és kötekedik. Arról nem is beszélve hogy olyan undorító privát leveleket szokott írni, hogy csak lesek. De egészségére, tuti nincs családja akikkel tudna foglalkozni a szabad idejében. Ő itt éli ki magát, mert erre van ideje, gondolom a munka helyi stresszt is itt vezeti le. Illetve ez a platform olyan hogy itt nem derül ki hogy ki vagy, itt el vagy bújva a billentyűzet mögé. De Lemerem fogadni a való életben meg annyira sem képes kinyitni a száját hogy, :elnézést arrébb tudna menni egy kicsit, köszönöm stb.

Én csak azokat nem értem akik leállnak vitázni egy ilyen agyhalott emberrel. Minek úgy is neki van igaza, olyan nincs hogy neki ne legyen igaza.

2023. febr. 8. 00:21
 213/243 anonim ***** válasza:
75%
Az örökségről és a megtakarításról való gondolkodás jogos, de a házasság alapja a bizalom és az együttműködés. A te álláspontod is fontos, és javasolnám, hogy beszéljetek meg egy jó megoldást együtt a pároddal, ami elégedetté tesz mindkettőtöket. Az érzelmeket és a bizalmat nem lehet pénzért cserélni. A kompromisszum megtalálása lehet a legjobb megoldás ebben a helyzetben.
2023. febr. 8. 00:56
 214/243 anonim ***** válasza:
18%
Babaváró hitel esetleg? Az 10 mo. ft és akkor fele fele arányban lenne a lakás. Én értem a kérdezőt.
2023. febr. 9. 14:11
 215/243 anonim ***** válasza:
76%
Itt inkább arra kellene figyelni, hogy nehogy anyósék legyenek a haszonélvezők, mert akkor bukhatod, ha vmi gáz van akármennyi tulajdonrészed van a lakásban.
2023. febr. 9. 14:16
 216/243 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Én nem mennék bele. A pénzt nem neked adják, hanem neki - ez egyértelmű.

De mivel eredetileg közösen akartatok venni, 50-50 %-os tulajdonrészben, akkor szépen utasítsa vissza a pénzt a párod, ha fontosabb veled a kapcsolat.

HA el akarja fogadni, én egy Ft hitelt semmit nem költenék bele egy olyan házba, amire aztán mindenki úgy tekintene, hogy nekem nem sok közöm van hozzá. Persze felújításkor jó lenne a pénz meg munka amit rááldoznál...

Az indokom az lenne, hogy KÖZÖS ingatlant szerettünk volna venni, akkor tartsa ahhoz magát, akkor is ha nehezebb lesz venni. Vagy vegyen magának egyedül, vagy vegyen neki a család, de akkor te leveszed a kezed..

Engem az se érdekelne, hogy ilyen szar most a helyzet, nem engednék akkor sem. Anyósékkal én amúgy sem vagyok jóban, na meg én magamból indulok ki. Nekem így nem kellene. Nekem ne szóljanak bele az életembe a pénzre vagy akármire hivatkozva, meg vágják a fejemhez hogy mert a fiaé nagyrészt a ház.. A közös motorunk is mindig csak a fiáé meg az autó meg minden, holott közös. Mi lenne ha még pénzt is adtak volna!?

2023. febr. 10. 10:39
 217/243 anonim ***** válasza:
80%
Ez nagyon jó ötlet, amit az utolsó ír. Vegye a saját nevére a lakást és a hitelbe te ne fizess semmit. Ha közös kasszán lesztek (bár ezek után kétlem, főleg ha ő többet keres) akkor amennyit ő a lakására fizet hitelt, te annyit vegyél ki magadnak a közösből és gyűjtögesd. Így neked is lesz összegyűjtött pénzed, ha esetleg szétmennétek, ahogy arra a párod és anyósék számítanak is.
2023. febr. 11. 07:52
 218/243 anonim ***** válasza:
84%
Igenám, nem rossz ötlet, de mivel azt a házasság alatt szerzi a kérdező, ügyvéddel kéne előre lepapírozni, hogy ha a csávó belemegy ebbe. De egyébként tényleg tök jó ötlet!
2023. febr. 11. 09:09
 219/243 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van házassági szerződés, nalunk a házasság előtt szerzett vagyon, továbbra is saját vagyon maradt. A házasság után szerzett vagyon a közös. Szeritnem egyebkent nincs igazad, nincs jogod követelni parod szuleitol semmi, abbol a 10 millio forintból teged nem illet meg semmi, szerintem ez igy fel ez igy korrekt. Ha te ezt felreerted, hogy a szülők szeretnek védeni a pénzüket az a tr szegenysegi bizonyitvanyod
2023. márc. 30. 23:38
 220/243 anonim ***** válasza:
52%

Nem érti félre. Érti, hogy a szülők védeni akarják a saját pénzüket. Tőle, aki valószínűleg nem tartja magát tolvajnak. Tőle, aki a fiuk társa, gyakorlatilag családtag.

Ha pedig a párja ezt helyesli, még fájdalmasabb. És semmi jelentősége nem is kellene, hogy legyen amennyiben egy életre terveznek együtt lenni. Persze ha csak 1-2 évre, akkor valóban szerződni kell mint az üzletfeleknél.

2023. márc. 31. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!