Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most fogunk összeházasodni a...

Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?

Figyelt kérdés

Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.

Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.

A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.

2023. febr. 1. 12:28
 221/243 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Mert szerinted a párok azért házasodnak, hogy elváljanak? :D

Senki nem lát a jövőbe, mindenki örökre tervez és utána hány % végződik válással? :D

Szóval igen: a gyerekek ne írjanak papírt, had bízzák a véletlenre, de felnőtt ember úgy gondolom biztosítja magát…

2023. márc. 31. 09:02
 222/243 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk jól kell társat választani. Nem a szerencsén múlik kik maradnak együtt.

Persze ahol mondjuk az a kapcsolat alapja, hogy jól néz ki a másik vagy hogy jó a szex, ott eleve sanszos, hogy bukó a dolog. Ilyen kapcsolatban például eleve nem vennék házat

2023. márc. 31. 10:48
 223/243 anonim ***** válasza:
100%

Nincs még elég élettapasztalatod, azért gondolkodsz így.

Csak a buta emberek kockáztatják a pénzüket. Örülj neki, hogy párod szülei okosak, és óvatosan bánnak a pénzzel? Tudod mennyi idö meg munka összekaparni 10 milliót? Nem, nem sajnálják ök a pénzt, azért is adnák.

Te nem akarod elfogadni a pénzt? Ezt nem is értem, hiszen neked nincs is mit elfogadni, azt a pénzt ugyanis nem neked adják, hanem a fiuknak. Miért adnák olyasvalakinek, aki nem a gyerekük vagy a rokonuk?

2023. szept. 23. 19:56
 224/243 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem fogod sajátodnak érezni a lakást, akkor nem is fogod jól érezni magad a kapcsolatban! Vagyis szakítani fogsz. Legjobb, ha különmentek már most, még mielőtt összeházasodnátok.
2023. szept. 23. 23:17
 225/243 anonim ***** válasza:
80%
Keress olyat, akivel egy szinten vagytok anyagilag, akkor majd magadénak érezheted a lakást. Félig magadénak.
2023. szept. 24. 00:40
 226/243 anonim ***** válasza:
49%

Az a 10 millió sokkal kevesebbet fog érni, mint az a 20%, amit most feladnál.

Legyen 50-50% a tulajdon, de 5 millióval tartozol neki válás esetén, nem pedig 20%-kal.

2023. szept. 24. 01:04
 227/243 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogos. Nem két perc összekaparni 10 milliót, teljesen érthető, ha a szülők ezt óvni akarnák. Ellenkező esetben te minden pénzt csak úgy odaadnál? Nem csak arra kell gondolni, hogy mindig minden szép és jó marad. Az élet nem így működik.
2023. szept. 24. 08:13
 228/243 anonim ***** válasza:
55%

Nézd a jó oldalát, minden a lakással kapcsolatos költségnek csak kb. 40%-át kell fizetned. Hiszen ilyen arányban leszel tulajdonos.

Tehát a biztosítás, közös költség (ha lakásról van szó) 40%-át. Ha villanyszerelöt kell hívni, ha új bejárati ajtót szeretnétek vagy új tapétát, új beépített konyhabútort (tehát nem csak egy asztal, hanem ami ott maradna a lakásban adott esetben), mindennek csak a 40%-a a rád esö költség. Ha a csöpögö csapot kell megcsináltatni, annak is csak a 40%-a.

2023. szept. 24. 23:53
 229/243 anonim ***** válasza:
84%
228-nincs igazad. Ha már együtt élnek, onnantól fele-fele a költsége mindennek. (nemcsak a lakás 40 %-át fogja használni, ugye? ) CSAKIS válás esetén az osztozkodás történne olyan arányban, ahogy pénzt adtak bele.
2023. szept. 25. 00:09
 230/243 anonim ***** válasza:
100%
229 mondja jól. Így érdemes mindent lepapírozni, ki mit vitt a kapcsolatba.
2023. szept. 25. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!