Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Mert szerinted a párok azért házasodnak, hogy elváljanak? :D
Senki nem lát a jövőbe, mindenki örökre tervez és utána hány % végződik válással? :D
Szóval igen: a gyerekek ne írjanak papírt, had bízzák a véletlenre, de felnőtt ember úgy gondolom biztosítja magát…
Mondjuk jól kell társat választani. Nem a szerencsén múlik kik maradnak együtt.
Persze ahol mondjuk az a kapcsolat alapja, hogy jól néz ki a másik vagy hogy jó a szex, ott eleve sanszos, hogy bukó a dolog. Ilyen kapcsolatban például eleve nem vennék házat
Nincs még elég élettapasztalatod, azért gondolkodsz így.
Csak a buta emberek kockáztatják a pénzüket. Örülj neki, hogy párod szülei okosak, és óvatosan bánnak a pénzzel? Tudod mennyi idö meg munka összekaparni 10 milliót? Nem, nem sajnálják ök a pénzt, azért is adnák.
Te nem akarod elfogadni a pénzt? Ezt nem is értem, hiszen neked nincs is mit elfogadni, azt a pénzt ugyanis nem neked adják, hanem a fiuknak. Miért adnák olyasvalakinek, aki nem a gyerekük vagy a rokonuk?
Az a 10 millió sokkal kevesebbet fog érni, mint az a 20%, amit most feladnál.
Legyen 50-50% a tulajdon, de 5 millióval tartozol neki válás esetén, nem pedig 20%-kal.
Nézd a jó oldalát, minden a lakással kapcsolatos költségnek csak kb. 40%-át kell fizetned. Hiszen ilyen arányban leszel tulajdonos.
Tehát a biztosítás, közös költség (ha lakásról van szó) 40%-át. Ha villanyszerelöt kell hívni, ha új bejárati ajtót szeretnétek vagy új tapétát, új beépített konyhabútort (tehát nem csak egy asztal, hanem ami ott maradna a lakásban adott esetben), mindennek csak a 40%-a a rád esö költség. Ha a csöpögö csapot kell megcsináltatni, annak is csak a 40%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!