Most fogunk összeházasodni a vőlegényemmel, utána pedig lakást venni. Nektek is rosszul esne ez a dolog?
Az én családom nem tud segíteni a lakásvásárlásba anyagilag, maximum egy csekély összeggel. A párom szülei adnak 10 milliót, de bele akarják írni a házassági szerződésbe, hogy a lakás tulajdona nem 50-50, hanem ennek megfelelően arányos.
Nekem nagyon rosszul esik ez, és emiatt nem akarom elfogadni a pénzt ha nem szívesen adják. Nem értem miért feltételezik hogy le akarom nyúlni a pénzt.
A párom azt mondja ő megérti az álláspontjukat, mert ez a pénz nagyrészt az ő megtakarításuk, meg örökségből van, és nem értem miért nem áll mellettem.
Kit érdekel, hogy mennyit fog érni az a pénz, amit másnak ajándékozok? Ne váltsak át véletlen euróba? Vagy fektessen s facebookba és mint részvény, adjam oda?
Eszem megáll milyen értelmi fogyatékosok járnak ide.
Mi az hogy nem tudom megmagyarázni az elcsalást?
Matematikát tanultál?
Nagyon nem ugyanaz az x÷2+10 és az 10+(×-10):2
Ugyanis valaki azt írta, hogy a lakás fele és még 10 millió.
Pedig az igazságos az lenne, ha a férjnek 10 millió és a maradék fele.
202
Úgy, ahogy mondod, de hát a magyar oktatástól nem lehet sokat várni.
“ Pedig az igazságos az lenne, ha a férjnek 10 millió és a maradék fele.”
Ha felépítették 40 millióért a házat, amibe anyós belerakott 10 milliót, a férj és a feleség pedig 15+15-t, szerinted milyen jogon járna a feleségnek 15 milliónál több?
Gondolom valami ingyen élő feleség vagy és nem tudsz beletörődni, hogy nem lehet minden a tiéd
Te ilyen hülye vagy? Oldalakon keresztül pofáztátok, hogy mennyivel nő majd a lakás értéke. Vagyis 10-20-30 év múlva már nem 40 milliót ér.
Szóval eladják 60-ért és a feleségnek meg akkor is 15 mert annyit adott bele? Az ő befektetése nem nő csak a többieké? Milyen alapon?
“ Szóval eladják 60-ért és a feleségnek meg akkor is 15 mert annyit adott bele?”
Ilyet kiírt te értelmi fogyatékos? Ha az a ház ér 60 milliót, akkor eladják annyiért, ebből 10 millió az anyósé, a maradék pedig felesbe a kettőjüké
Megteheted azt is, hogy felveszel kölcsönt Te magad a saját nevedre,és abból fizeted, és a fizetésedből (amit te kapsz a munkabérként a munkavégzésed ellentételezéseként munkahelyeden) törleszted, amíg le nem fut (annyit nem adsz bele a családi kasszába). Vagy semmi kölcsön, hanem félrerakod egy bankszámlára, akár le is kötheted az összeget, hogy tuti ne nyúlj hozzá, és mikor megvan a 20% különbözet (ugye 30% ot kapsz, 20% kellene, hogy 50% legyen, azaz 1/2), akkor azt odaadod a odaadod a vőlegényednek (akkorra már vélhetőleg a férjednek), vagy a szüleinek (anyósodnak-apósodnak) és kész.
Vagy ha ez nem tetszik, akkor nem kell összeboronálódni, összebútorozkodni, pláne nem egybekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!