SoS mit tegyek ha letapizott?
"Férfiként számomra érthetetlen, szomorú és elképesztő, amit fentebb is írtak, hogy a lányokat nem szocializálják arra, hogyan kezeljenek egy ilyen helyzetet"
7-es, azért érthetetlen számodra, mert normális vagy. Sajnos még mindig sok olyan család van, ahol másképp gondolkodnak erről.
Velem is tõrtént ilyesmi a munkahelyen.Az egyiknek kikarmoltam a kezét(még õ volt felháborodva)a másiknak,meg azt mondtam,ha még égyszer hozzám mer nyulni, szólok a fõnõknek.
Itt az a kérdés,hogy a párod anyukája hinni fog-e neked?Remélem a párod mindenben fog támogatni.
"Pedig erre szocializáltak minket. Én már másként fogok tenni a lányommal, de engem pl. arra nevelt anyám, hogy az idősebbeket feltétel nélkül tisztelni kell, nekik mindig igazuk van, a férfitól függeni kell, minden kedvességért hálásnak kell lenni, mint egy kutyának, és a nő legnagyobb erénye a külseje."
Szinte szóról szóra ugyanezt tapasztaltam én is (szintén 37 éves vagyok). Pedig anyám egy tanult nő, de hozta magával a generációs mintákat.
#3 voltam
Egyrészt ne tartsd magad gyereknek ha van párkapcsolatod. Másrészt ne is gyerekeskedj hogy szólj a párodnak vagy ne. Próbálj felnőttként viselkedni és intézkedni. Ne hagyd magad tapperolni, azonnal szólni kell és félreállni, pofákat vágni, akár rázkódni. Pl: Pista bácsi ne érjen hozzám mert nem szeretem ha valaki megfog. És látványosan kikerülni és megmondani hogy ezt te nem szereted. A párodnak meg nem árulkodni kell hogy esetleg ő csináljon valamit ez ügyben , hogy ott sem volt. ( előtte nem is fog tapperolni) hanem elmeséled neki hogy szóltál az öregnek mert nem szereted ha olyan fogdos akinek nem engedted meg.
Tessék kiállni magadért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!