Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Első találkozáskor kell/illik...

Első találkozáskor kell/illik ajándékot vinni a párom szüleinek lányként?

Figyelt kérdés

Jövő hétvégén fog bemutatni a párom a szüleinek. Náluk leszek 1 teljes napot/1 éjszakát, mivel ő budapesti, én pedig vidéki. A hétköznapokban kolis vagyok, egyetemen ismerkedtünk meg, de erre az időre meghívott magukhoz.

Az én szüleim szerint már az illetlenség, hogy számukra idegenként odaállítok 1-2 napra, de hogy ezt ellensúlyozzam, vigyek valamit.

Bevallom, hogy valamennyire engem is kellemetlenül érint, de a barátom hívott meg magukhoz, állítása szerint az anyukája is mondta, hogy menjek nyugodtan, náluk lehetek hétvégén.

18 éves vagyok, a barátom 20.

Van egy 4 évvel idősebb nővére is, aki már nem él otthon, de kicsit átjön, hogy ő is megismerhessen. Neki kéne vinnem valamit? Nem veszi ki magát bután a helyzet, ha csak a szülőknek viszek?

nov. 15. 17:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Én szülőként nem várnék ajándékot. Ha nagyon szeretnél valamit vinni, vigyél 3 szál virágot anyukának a vendéglátás megköszönésére. Vagy egy cserép mikulásvirágot. Az most úgyis aktuális.
nov. 15. 17:46
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Vigyél valami finom csokit, ha szeretik. Abból mindenki vehet.
nov. 15. 18:16
 3/25 anonim ***** válasza:
94%
Üveg bor+egy tábla csoki
nov. 15. 18:19
 4/25 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is anyukának virág, apukának bor, meg egy körbekínálható csoki. Általában ezzel illik a 40-50 feletti generációknál beállítani ilyen vendégeskedésekre. De nem kell valami nagyon drága egyikből sem, elég a gesztus.
nov. 15. 18:27
 5/25 anonim válasza:
100%

Én vittem virágot, meg bort annak idején. Anyós közölte, hogy a vágott virág felesleges pénzkidobás, mert hamar elhervad, apósnak meg minek viszek piát, úgyis elfogy. 🤣

Ettől függetlenül, ha újra ilyen helyzetben lennék, biztos vinnék valami gesztus-értékű ajándékot.

nov. 15. 18:39
 6/25 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem kell semmi, főleg, hogy lány vagy, de fiútól se várnám el, fiatalok vagytok, talán nem is dolgoztok, nincs pénzetek.
nov. 15. 18:42
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Én vinnék valami jelképes ajándékot: csoki, kávé, bor. Amit a pénztárcám enged.
nov. 15. 18:48
 8/25 A kérdező kommentje:
Diákmunkám van, de én is jelképes ajándékra gondoltam. Talán egy desszertre, valami nagyobb kiadásra, az mindenkinek jó.
nov. 15. 18:55
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez rendben lesz, látják a jó szándékot.
nov. 15. 19:03
 10/25 anonim ***** válasza:
83%

Kérdezd a párod, ő ismeri a szüleit. Ha - a te szüleidhez hasonlóan - illetlenségnek vennék az ő szülei is, akkor vigyél, különben felesleges.

A legnagyobb ajándék te magad vagy, tehát az, hogy boldognak látják a gyermeküket veled.

nov. 15. 19:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!