Ez alapján zavarja őket hogy nem dolgozom?
Sosem kérdezték meg mik a terveink férjemmel csak hétvégén közölte férjem anyukája, hogy jövőre most már muszáj lesz visszamennem dolgozni...szerintem nem túl szép tőle, főleg hogy még tervezünk egy babát...
Szebb lett volna ha megkérdezi hogyan tervezzük, beszélgettünk e már a jövőről. Ti mit gondoltok?
Semmit nem reagáltam rá. Ti mit mondtatok ilyen helyzetben?
Elsőre bunkóságnak tűnik, viszont egy csomó mindent nem tudunk.
Pl.: ha mondjuk ők tartanak el és anyagilag nem bírják már akkor tök érthető
Mert a menkű bármikor beuthet, és 2 gyerekkel is szívás egyedül maradni, nemhogy néggyel, plusz majd négyet útnak indítani 20-on x év múlva...
De a kérdés amúgy bunkó volt, de valahol van benne igazság is.
Ez a ti életetek, felnőttek vagytok, kirepültetek. Eltudjátok dönteni mekkora felelősséget vállaltok és mitől vagytok boldogok. Nem támaszkodtok rájuk sem, egyszerűen addig nyújtózkodtok, ameddig nektek van lehetőségetek. Szóval semmi köze hozzá, ha 8 gyereket vállaltok, akkor annyit.
Valakinek tényleg luxus 1 gyerek is, vagy olyan a parkapcsolata, stb., hogy nem vállal többet, de attól még ne mondja meg másnak, hogy ő mennyit vállaljon.
A karrier is magánügy, ha úgy döntöttök, hogy többet nem mész vissza, maradsz otthon a gyerekekkel ahhoz sincs semmi köze.
Ez alapján borzasztó nehéz életed lesz. Ne vállalj gyereket többet még, és előtte mindenféleképpen kommunikációs tréning, határmeghúzás keményen és asszertíven. Vannak erre csoportok, segítők. Mert a "nem reagáltam semmit" nem fog működni, amikor a gyerek óvodás, iskolás lesz, jönnek az izzasztó, stresszes helyzetek, muszáj kiállni magadért.
Azért kell ez, mert most magadban, illetve nekünk őrlődsz. Én ha valamire nem reagálok, leszarom, akkor utána nem írok ki kérdést róla, mást sem fárasztok vele, mert nem érdekel. Nálad nem így van. És ez a probléma gyökere. Te.
Gyesek alatt en is a maxot kapom
Mondjuk a gyes fix, és nincs 30 ezer, aki kapja, annak azért illene tudni, mit kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!