Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha azt mondom, hogy Debrecenbő...

Ha azt mondom, hogy Debrecenből dolgozom home office-ban, de valójában Pesten vagyok azt le tudja ellenőrizni a cég, ip cím alapján vagy valahogy máshogy?

Figyelt kérdés
2023. aug. 14. 13:01
 1/6 Metionin ***** válasza:
100%
A céges laptopot nálunk be tudják mérni de nem szórakoznak vele, csak ha pl. ellopják. Amúgy országon belül tökmindegy, honnan dolgozol, legalábbis gyakorlatilag.
2023. aug. 14. 13:21
 2/6 anonim ***** válasza:

De nem mindegy, hogy honnan dolgozol?

Egyébként ez sok dologtól függ, hogy megtudják-e nézni. Ha intraneten vagy valami hatalmas multinál egy céges laptopon, akkor tudnak mindent kb. Saját laptoppal és nem intranetre csatlakozva meg vpn-el ki tudod kerülni ezt, csak ott meg az a gond, hogy (szerintem) nincs olyan vpn, amivel magyarországon belül lehetne városokat megadni lokációnak.

De a lényeg, hogy ha nem vagy egy olyan cégnél ahol nagyon fontos a biztonság, akkor nem fogja érdekelni őket, hogy hol mit csinálsz, sőt, nem is monitorozzák nagy eséllyel.

Ha netán nagy a biztonság, akkor meg IT-nak szólj, hogy elutazol Bp-re. Nem nagy az esélye, hogy ez az információ a főnöködhöz visszajut, mert hát nem tudom elképzelni, hogy remote munkánal annyira érdekel ez valakit az infosec részlegen kívül.

2023. aug. 14. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha kabantartóként arra számítanak hogy ott vagy és utasítanak hogy menj ki egy közeli dobozhoz és ott tekerj el egy fizikai kapcsolót fél órán belül, de ezt nem teszed meg akkor az gond lehet.
2023. aug. 14. 14:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, le tudja
2023. aug. 16. 18:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Szigorúan véve köteles vagy a saját, már előzetesen minősített lakásodból dolgozni, amire nyilván kötelezettséged vállaltattak veled a munkaszerződésedben. Jogszabályi előírás szerint kell eljárni a mókáltatónak, munkavédelmi előírásokat be kell tartatnia veled. ( tűzoltókészülék, olyan szék használata, ami nem túl magas/alacsony, stb)

Az más kérdés, hogy egyes mókáltatók ezt a napi gyakorlatban mennyire tartatják be, de megbaszhatják őket államilag, ha nem teszik.

2023. aug. 17. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha azt mondom, hogy Debrecenből dolgozom, de valójában Pesten vagyok azt le tudja ellenőrizni a..."

Feleséged? Igen. Felhív és megkérdezi hol vagy és éppen mondtál rá valami frappánsat amikor megszólal mögötted a hangosbemondó hogy "a Kodály körönd következik"... 🙂

2023. aug. 17. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!