Ez alapján zavarja őket hogy nem dolgozom?
Sosem kérdezték meg mik a terveink férjemmel csak hétvégén közölte férjem anyukája, hogy jövőre most már muszáj lesz visszamennem dolgozni...szerintem nem túl szép tőle, főleg hogy még tervezünk egy babát...
Szebb lett volna ha megkérdezi hogyan tervezzük, beszélgettünk e már a jövőről. Ti mit gondoltok?
Semmit nem reagáltam rá. Ti mit mondtatok ilyen helyzetben?
15 ös vagyok. Az egyetem csak egy példa volt a gyerekek önálló kereső életének a kezdeteig. Akkor legyen szakmunkaskepzo, tök mindegy hogy hívják.
Belekalkulaltatok te és a férjed minden eshető variációt, ami egy családdal történhet életük során? Nem? Akkor ez nem tudatos családtervezes. 4 gyereket vállalni eszméletlen felelőtlenség manapság. De igaz, a ti életetek, ha gond van, akkor is a tiétek.
Valószínűleg anyósod már atelt pár dolgot életében és nem rosszat akart nektek...
Jusson eszedbe ez a kérdés, amikor majd nagy kihívás elé kerültök esetleg. Ha nem, akkor az szerencse, kívánom is neked hogy így legyen.
De te kérdezted anyósod (azaz az idősebb generáció) miért mondhatta ezt?
Én fiatal vagyok, gyerekes, de értem mit akart vele mondani az anyósod.
És mi van, ha a férjed kérte meg az anyját, hogy ne ő legyen a hibás? Vagy esetleg látják a szülei, hogy a gyerekük a belét is kidolgozza, és nem tetszik nekik? (ez érthető valahol, nem?)
Magyarországon a házasságok 70 %-a valassal végződik. Nyilván nem az első boldog években.
Lehet valaki tartósan beteg, munkanélküli, stb. Nem most. Például 8 év múlva... Előre is kell nézni, nemcsak a jelent.
Megértelek kérdező. Szimpatikus is amiket írsz. És kívánom hogy legyetek boldogok, vidámak 4 gyerekkel, egészségben, szeretetben.
Az anyósod szempontjából írtam a válaszaimat, meg azt hogy megertem őt is.
Ők így szocializációdtak.
De ez a ti életetek. Ti döntésetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!