Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez alapján zavarja őket hogy...

Ez alapján zavarja őket hogy nem dolgozom?

Figyelt kérdés

Sosem kérdezték meg mik a terveink férjemmel csak hétvégén közölte férjem anyukája, hogy jövőre most már muszáj lesz visszamennem dolgozni...szerintem nem túl szép tőle, főleg hogy még tervezünk egy babát...

Szebb lett volna ha megkérdezi hogyan tervezzük, beszélgettünk e már a jövőről. Ti mit gondoltok?

Semmit nem reagáltam rá. Ti mit mondtatok ilyen helyzetben?

nov. 25. 22:14
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es. Amiatt nem reagáltam mert férjem nem volt épp ott amikor ezt anyósom mondta, a másik hogy bántott ahogyan mondja. Ha megkérdezte volna, tehát kérdést tett volna fel akkor nagyon szivesen válaszolok. Bár kétlem higy érdekelné, különben kérdést tett volna fel. Nekem gyanus higy egy szúró megjegyzés volt tervezetten
nov. 26. 14:07
 22/41 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd miért is? Csak mert egyik szülőmnek sincs egyeteme
nov. 26. 14:08
 23/41 anonim ***** válasza:
33%
22, azért, mert értelmetlen? :D
nov. 26. 14:10
 24/41 A kérdező kommentje:
Hát elég fura vagy
nov. 26. 14:11
 25/41 anonim ***** válasza:
40%
Hát, ha neked az fura, ha valaki szól, hogy a "kapaszkodtam fel magam" értelmetlen...
nov. 26. 14:14
 26/41 anonim ***** válasza:
60%

15 ös vagyok. Az egyetem csak egy példa volt a gyerekek önálló kereső életének a kezdeteig. Akkor legyen szakmunkaskepzo, tök mindegy hogy hívják.

Belekalkulaltatok te és a férjed minden eshető variációt, ami egy családdal történhet életük során? Nem? Akkor ez nem tudatos családtervezes. 4 gyereket vállalni eszméletlen felelőtlenség manapság. De igaz, a ti életetek, ha gond van, akkor is a tiétek.

Valószínűleg anyósod már atelt pár dolgot életében és nem rosszat akart nektek...

Jusson eszedbe ez a kérdés, amikor majd nagy kihívás elé kerültök esetleg. Ha nem, akkor az szerencse, kívánom is neked hogy így legyen.

De te kérdezted anyósod (azaz az idősebb generáció) miért mondhatta ezt?

Én fiatal vagyok, gyerekes, de értem mit akart vele mondani az anyósod.

nov. 26. 14:15
 27/41 anonim ***** válasza:
39%

És mi van, ha a férjed kérte meg az anyját, hogy ne ő legyen a hibás? Vagy esetleg látják a szülei, hogy a gyerekük a belét is kidolgozza, és nem tetszik nekik? (ez érthető valahol, nem?)

Magyarországon a házasságok 70 %-a valassal végződik. Nyilván nem az első boldog években.

Lehet valaki tartósan beteg, munkanélküli, stb. Nem most. Például 8 év múlva... Előre is kell nézni, nemcsak a jelent.

nov. 26. 14:25
 28/41 A kérdező kommentje:
Ertem persze hogy előre is kell nézni de mi nem kisebbség vagyunk, szerintem a gyerekeink nagyon jó anyagi es lelki biztonságban vannak. Szeretünk szülők lenni. Szeretünk gyermeket nevelni, együtt lenni. Anyósomék nem ilyenek. Ők kötelező normák miatt vállaltak gyereket. Volt is olyan megjegyzése h ők csak nézik ahogyan mi szenvedünk. Akkor mondtam neki hogy dehát nekem ez nem szenvedés...akkor értettem meg hogy neki a gyereknevelés az volt.
nov. 26. 14:53
 29/41 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan mi volt a célja ezzel. De úgy érzem kicsit irigy lehet amiatt, hogy nekünk ez nem nehézség, neki viszont a 2 is az volt. Sogornőm szajabol is fokyton ezt hallom hogy 2 gyerekkel mindennap a túlélés a cél.
nov. 26. 14:58
 30/41 anonim ***** válasza:
51%

Megértelek kérdező. Szimpatikus is amiket írsz. És kívánom hogy legyetek boldogok, vidámak 4 gyerekkel, egészségben, szeretetben.

Az anyósod szempontjából írtam a válaszaimat, meg azt hogy megertem őt is.

Ők így szocializációdtak.

De ez a ti életetek. Ti döntésetek.

nov. 26. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!