Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek őszinte az anyósom...

Szerintetek őszinte az anyósom velem és nincs benne semmi rivalizálás, vagy tényleg jók a “megérzéseim”?

Figyelt kérdés
Először is szeretném leszögezni, hogy az átlag példákhoz képest nagyon szuper anyósom van! Semmibe nem szól bele, nem zavar bennünket, nem szól le engem, semmi. Viszont miután a férjem (egyke gyerek) eljegyzett, az anyósom brutál mód elkezdett utánozni. Tudom, ez gyerekesen hangzik, de még a férjem is észrevette.. Pl: ugyan olyan felsőt vett, teljesen megváltoztatta a stílusát, ha én vettem táskát vagy cipőt akkor ő is vett, ugyan olyan öblítő, volt, hogy ugyan olyan ruha csak más színben. Fél évig velük éltünk, akkor nagyon tolta, szinte az adott héten beszerezte azt, amit én éppen vettem. Egy ideig nem is zavart, de amikor elköltöztünk és konkrétan ha találkoztunk a rákövetkező találkozóra ugyan olyan szetteket vett fel (50 éves) bő farmer stb, ami előtte egyáltalán nem volt a stílusa, ott már kicsit fura volt. Persze lehet mondani, hogy fiatalos akar maradni, de 30 éves barátnői vannak, őket is “másolhatná” zavaró, hogy a közvetlen környezetemben, valaki ennyire figyel..Volt, hogy nyaraláson beszéltük, holnap ki mit vesz fel, mondtam, hogy egy kendőt kötnék a fejemre, másnap reggel már a kendő a fejére volt kötve mire felkeltem… kb így ledöbbentem, hogy most ez komoly?:D Mások előtt mindig nagyon dicsér-kedves, viszont kettesben tök rideg meg távolságtartó. Nagyon nehéz, mert ezt az egészet így a családban inkább csak én érzem/látom, mivel mások előtt teljesen más velem, mint kettesben. 4,5 év alatt egyszer sem hívott fel, hogy miújság, csak a férjemtől kérdezgeti hogy mizu velem, de viszont az anyós huga minden hónapban felhív. Kicsit bánt, mert én szeretnék vele közvetlenebb viszonyt, de egyszerűen egy falat érzek kettőnk között és mintha egy vetélytársat látna bennem. Szerintetek hogy kezeljem, hogy ne zavarjon ennyire az, hogy azt érzem nem őszinte felém a viselkedése/hozzáállása?

tegnapelőtt 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem te pozitív vagy számára, ezért próbál téged követni.
tegnapelőtt 10:56
 2/12 anonim ***** válasza:
44%

Ne generálj problémát ott, ahol nincs. Örülj, hogy kedves, normális anyósod van.

Utánoz pár dologban, mert neki is megtetszik, amit mindasz, akkor mi van? Elismeri, hogy jó ötleteid vannak, ennyi.

tegnapelőtt 10:58
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Négy és fél év alatt te hányszor hívtad fel, ha erre van igényed? :)

Nem biztos ám, hogy ez rosszindulat tőle, csak esetleg nem akar zavarni, vagy úgy veszi, hogy nincs hozzád köze ilyen téren.

Nekem pl olyan az anyósom, hogy sokszor még a fia helyett is engem hív, de én meg nem ilyen vagyok, eleinte nekem nagyon furcsa volt, hogy miért engem hív? Hát szinte mondhatni semmi közünk egymáshoz... Persze azóta megszoktam, és tudom, hogy csak a jószándék vezérli, így már nem zavar. :)

Csak arra akarok rávilágítani, hogy simán lehet anyósod is ilyen, és eszébe sem jut, hogy igényed lenne rá. Amit leírtál, nekem erre utal az is, hogy kettesben "nem tud veled mit kezdeni".

Ha zavar a majmolás, akkor jelezd neki, de szerintem is inkább pozitívnak szánja ezt, hogy próbál hasonlítani. Mi lenne, ha ezzel bontanád meg azt a falat, amit érzel köztetek? Ruháról, táskáról könnyű beszélgetni, tudsz ajánlani helyet, hogy te hol vásárolsz, vagy akár hogy szerinted X szabású farmer helyett jobban állna neki az Y, mert mondjuk magasabb nálad (most mondtam valamit, a lényeg, hogy udvarold körbe, hogy bár te is ilyen lennél :D), szívesen segítesz neki választani, ha gobdolja.

tegnapelőtt 11:07
 4/12 anonim ***** válasza:
36%

Es akkor mindig az anyósokat osztják a rossz kapcsolat miatt.

A valóságban meg ilyen egy tipikus meny, ha nincs igazából gond az anyósával, akkor is mindent beleképzel, addig forgatja a dolgokat, míg ki nem tud hozni valami negatív dolgot. Hogy anyós rivalizal, mert megtetszett neki a kendőkötés.

Nem tudom, ez hol rivalizálás.

tegnapelőtt 11:11
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

"Mások előtt mindig nagyon dicsér-kedves, viszont kettesben tök rideg meg távolságtartó."

Itt a válasz.

Ez a nő nem kedvel egyáltalán, és igen rivalizál a mások előtt megjátszott bűbáj mögött.

Nem is értem, akik eddig válaszoltak, hogy nem látják át miről van itt szó.

Lazíts ezen a nagy "barátságon", azt sem értem miért jártok együtt nyaralni.

Tartsd a távolságot, mert csak idő kérdése, hogy mikor mutatja ki a foga fehérjét igazán.

Vajon ha terhes leszel, akkor ő is?

Szánalom ez az egész így 50 évesen, feszengeni fiatal nőként.

Férje nem veszi észre, hogy kiröhögteti magát?

Ennyi idősen, már illik megtanulni kezelni a hervadó nőiességünket.

54 éves vagyok 2 fiam van, láttam már ilyet és röhej ez a típus.

Van aki a saját lányával rivalizál.

tegnapelőtt 11:14
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
Csak varj egy kicsit, mindjart lesz valaki, aki azt javasolja, hogy ha a ferjed turi ezt az anyosodtol, akkor jobb, ha mar holnap elvalsz tole.
tegnapelőtt 11:22
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

Én biztosan próbára tenném. Elhintenék egy tervet egy közelgő eseményre és kivárnám, hogy lemásolja-e. Persze nem azt venném fel, amit megtudott, hanem teljesen mást és tündéri mosollyal megdícsérném rajta. Hozzátenném, hogy én is fontolgattam, de nem az én korosztályomnak való, neki viszont csodásan áll az a ruha.

Aztán megnézném a reakcióját és nem változtatnék a modoromon. Pár ilyen kör után talán észrevenné magát.

tegnapelőtt 11:34
 8/12 Metionin ***** válasza:
84%
#7. Nekem is ez jutott eszembe, csak hajjal. Elmesélném, hogy be fogom festeni a hajam vagy levágatom, aztán persze nem tenném meg.
tegnapelőtt 13:20
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

És akkor ha utánozza egy-egy ruhával a kérdezőt az anyósa, akkor mi van?

Miért kell ezzel feleslegesen hergelni, generálni a feszültséget, csinálni a műbalhét, miköznen mint írja, amúgy őt sosem cseszteti, bántja az anyósa? Miért kell játszmázni? A meglévő alapvetően nem szoros, de azért jó viszonyt tönkretenni?

Ha most a kérdező kitalál valamit es az anyosa hasonló ruhát vesz fel/hajat vágat, akkor vonja kerdőre a kérdező és vesszen velw össze? Nem értem. Le kell tojni éa kész.

tegnapelőtt 13:25
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
Ha másol, akkor egyértelműen kiderül a szándék. Akkor már lehet nyíltan beszélni a témáról. Én ezért csinálnám meg.
tegnapelőtt 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!