Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmennétek így karácsonyozni?

Elmennétek így karácsonyozni?

Figyelt kérdés
Párom szülei meghívtak minket karácsonyra, csak azt a PICI dolgot elfelejtette megemlíteni, hogy a volt-feleség, a gyerekei anyja is ott szokott lenni. Ugyanis őt még mindig családtagnak tekintik a szülők, a gyerekek miatt. Velem is barátságosak, egy szavam se lehet, mert kedvesen fogadtak, de mi az, hogy a volt feleség is ott karácsonyozik?? Úgy, hogy már ott vagyok én, az új párja? 3 éve váltak el, és van 2 gyerek onnan. Nagy család, óriási házzal, majdnem 30 fő is össze szokott jönni, szóval nem olyan feltűnő, hogy ott a volt feleség is, de engem zavar. Azt mondják, hogy csak a gyerekek miatt akarják tartani a jó viszonyt, de ezt eddig a kedves párom "elfelejtette" mondani... Totál kiakadtam, tök olyan lesz, minthogyha én csak egy másodrangú valaki lennék ott az exfeleség mellett. Semmi kedvem így menni, de ezen meg a párom akadt ki, hogy akkor nagy balhé lenne miattam. Így meg jó pofát kell vágnom a 25+ fős rokonság előtt, és az exfeleség mellett mosolyognom. Ennél megalázóbb helyzetet nem is tudok. Nem tudom mit csináljak. Ti elmennétek? Vagy ezt a megaláztatást tényleg nem kell eltűrnöm?
2021. dec. 19. 18:52
 21/95 anonim ***** válasza:
34%

"3-ha a párod a volt nejével akarna lenni, nem váltak volna el."

Ne zavarjon kiscsillag, hogy a válások 80%-át a nők kezdeményezik, és az se zavarjon, hogy a férfiak tipikusan még 20-30 év után is a volt asszony után nyávognak.

2021. dec. 19. 19:54
 22/95 anonim ***** válasza:
82%
Én elmennék, bár illett volna a meghívás közlésekor azonnal mondania ezt is. Számomra valahol kimondatlanul féltékenység van abban, mikor valaki rosszul reagál a párja exére. Lezárt kapcsolat? Bízol a párodban? Ha ezekre igen a válasz, nyugodtan menj el. Lehet, hogy jófej az ex. Ha a pároddal való szakítását ő is elfogadta, akkor nincs semmi oka rá, hogy ne legyen normális azzal, akivel a gyerekei időt fognak tölteni, mint ahogy neked sincs semmi okod megsérteni azt, akinek a gyerekei hozzátok járni fognak.
2021. dec. 19. 20:00
 23/95 anonim ***** válasza:
71%

El, én jelenlegi feleségként, az a nő az unokáik anyjaként lesz jelen, intelligens embernek ez nem probléma.

A távolmaradással viszont hülyét csinálnál magadból. Nem is értem hogy gondolod, hogy majd a te szempontjait szerint hívják meg a rokonaikat.

2021. dec. 19. 20:01
 24/95 anonim ***** válasza:
83%
Ebben mi a megalázó neked (vagy bárki másnak)? Van olyan, hogy párkapcsolat/házasság már működik, de azért valamilyen kapcsolatot célszerű fenntartani az adott személlyel. Különösen, ha közös gyerekek is vannak. Ettől nem kéne neked vagy bárki másnak kényelmetlenül éreznie magát.
2021. dec. 19. 20:02
 25/95 anonim ***** válasza:
41%

Lehet, nem vagyok intelligens, de én nem mennék így el.

És nem, az ex nem tartozik a volt férj rokonságához, családjához. Csak a gyerekek.

Akkor a párod is jár az ex anyósához vendégségbe?

Az is más szitu, ha pl. a gyerek szülinapi buliját, vagy pl. ballagását megtartják egy étteremben és oda elmennek mindketten a saját párjukkal. De a nagyihoz vendégségbe, mint családtag???

Azt meg egyenesen abszurdnak tartanám, hogy a volt feleség jelenlegi párja is megjelenne, mint " családtag".

De biztos csak nekem furcsa.

2021. dec. 19. 20:04
 26/95 anonim ***** válasza:
85%

Olvastam a válaszokat.

Hát, amondó vagyok, hogy ha a nagyszülőknek talán nem is, de a férjnek illett volna megemlíteni azt a tényezőt, hogy az exfelesége is meg lett hívva és el is fog menni, ott lesz. Ez így nagyon olyan érzést kelt, mintha a férj nem akart volna egyenes lenni és elmondani, hogy mire számítson a kérdező, tehát nagyon gyanús ez így.

A legjobb (és pl. nálunk tök alapnak tekinthető) szitu pedig az, amikor a nagyszülők elmondják, hogy amúgy meghívták az exet, és ha az elfogadja, a férj meg szól az új feleségének, hogy jön is az ex. Vagy ilyesmi, csak hogy ne legyenek meglepik.

2021. dec. 19. 20:07
 27/95 anonim ***** válasza:
70%
Én pedig ha az ex lennék, nem mennék a volt anyósomhoz karácsonyozni. Mennék a saját anyámhoz.
2021. dec. 19. 20:10
 28/95 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, te ebből a szituációból jól nem jössz ki. Ha elmész azért, ha nem akkor azért.

Nem tudom mennyi idő óta vagytok együtt, de a helyedben átgondolnám, hogy akarom-e minden Karácsonykor és egyéb ünnepekkor ezt a szívást. Egy elvált pasi 2 gyerekkel nem egy főnyeremény. Ha elmúlik a lika köd msjd rájössz

2021. dec. 19. 20:11
 29/95 anonim ***** válasza:
78%
A szüleinek elsősorban a gyerekek a fontosak, te valóban másodrangú vagy a szemükben, de egyáltalán nem azon a megalázó módon, ahogyan a kisebbségi komplexusod érezteti veled.
2021. dec. 19. 20:14
 30/95 anonim ***** válasza:
29%

Hú, de intelligens itt mindenki... és mennyire jól kezeli a helyzetet, a klaviatúra másik oldalán, más farkával verve a csalánt.

Én, mint exfeleség sem mennék és a helyedben sem mennék így.

Tényleg csak nekem bizarr ez az egész exes karácsony. A gyerekek is felnőnek egyszer, akkor is marad ez a beteges kommuna?

A palid sunnyogásáról mar nem is beszélve.

2021. dec. 19. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!