Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az esetemet tekintve, ti...

Az esetemet tekintve, ti elmentetek volna így karácsonyozni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A párom szüleinél laktunk évekig a párommal, viszont olyan szinten rossz volt a viszonyom a szüleivel, hogy nem bírtam és hazaköltöztem. Ez féléve volt, azóta nem is beszéltem a szüleivel, de nem is érdeklődtek ők sem felőlem. Az oka többnyire az volt, hogy mindenbe beleszóltak, semmi nem tetszett nekik,szerintük én semmit nem csinálok (mindig segítettem a házimunkában, mindennap úgy, hogy én indultam el legkorábban dolgozni és én is értem haza legkésőbb.. ezt valahogy sosem értékelték), ha velem sokat foglalkozott a párom, hirtelen hiszti jött az anyjára, sírni kezdett, hogy neki senki nem segít. Szóval csak szimplán nem voltam elég jó. Viszont most meghívtak karácsonyozni (ajándékot is vettek), de én nem mentem el. Eddig se kerestek, mért most jutottam eszükbe? Plusz nem is nekem szóltak, hanem a párom által üzentek. Nem élünk együtt a párommal, arra valahogy nem került sor, besokalltam a náluk töltött időben egy kicsit...

Ti elmentetek volna egyébként?

2020. dec. 30. 14:06
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
84%
Ezek után én biztos, hogy nem mentem volna el és jópofiztam volna . Jól tetted, hogy nem mentél
2020. dec. 30. 14:11
 2/31 anonim ***** válasza:
63%

Lehet, hogy én túl jóhiszemű vagyok, de én békülési gesztusnak gondoltam volna a meghívást, tehát elmentem volna. Én senkivel sem szeretek haragot tartani, mindig nyitott vagyok megbékülni azzal, akivel konfliktusom volt.

Amúgy pároddal nem ért véget a kapcsolat, hogy külön költöztél, és azóta is külön vagytok?

2020. dec. 30. 14:13
 3/31 anonim ***** válasza:
73%
Nem mentem volna el, nem is kérdés.
2020. dec. 30. 14:14
 4/31 anonim ***** válasza:
79%
Én sem mentem volna el.
2020. dec. 30. 14:17
 5/31 A kérdező kommentje:

2-es: nem ért véget, jól elvagyunk. Egyelőre nem tudunk még közös házba menni, folyamatban van, addig van ez az "átmeneti időszak."

Köszönöm a válaszokat! Én is így gondolom. Csak édesanyám elég jó indulatú asszony, és ő próbált biztatni, hogy szerinte csak el kellett volna mennem. Akkor el is bizonytalanodtam. Plusz a párom is szomorú volt. De volt, hogy tönkre tették a szülinapomat, meg a végére már gyomorgörcsöt éreztem, mikor mentem hozzájuk a munkából.. volt hogy direkt elmentem munka után vásárolni vagy nézgelődni, hogy teljen az idő és később érjek haza, hátha addigra már az ágyban lesznek... stb.

De azóta se írtak üzenetben sem, hogy boldog karácsonyt, vagy bármi ilyesmi. Sőt, nyáron a szülinapomon sem köszöntöttek fel.

Ilyenkor karácsonykor a párom mamája (anyjának az anyja) szokott ott lenni. Ő viszont olyan mintha az én mamám is lenne, nagyon kedves, szeret, mindig gondol rám beszélgetünk, hozzá látogatóba is szoktunk menni.

Szerintem, ha ő nem lett volna ott, nem is "üzenik meg" párommal, hogy menjek.

2020. dec. 30. 14:25
 6/31 anonim ***** válasza:
86%
Kizárt dolog, én sem mentem volna.
2020. dec. 30. 14:25
 7/31 anonim ***** válasza:
26%
És mit szólt ehhez a döntésedhez a párod? Oké, hogy te a hátad közepére sem kívánod a szüleit, ez érthető is, de nem bántottad meg ezzel a párodat? Akkor inkább tőle távol töltötted az ünnepet?
2020. dec. 30. 14:27
 8/31 anonim ***** válasza:
29%
És ha hosszútávon tervezel a paroddal, akkor is szándékod, hogy haragban maradjatok? Mert ha nem, akkor valahol el kell kezdeni a közeledést. Szerintem jó alkalom lett volna.
2020. dec. 30. 14:29
 9/31 anonim ***** válasza:
16%

Én meg sem hívtalak volna!

Évekig a nyakukon voltatok! Hogy-hogy nem sikerült elköltözni, legalább albérletbe bár ennyi idő alatt egy lakás beugróra is össze kellett volna jönni a pénznek.

Mindketten szülőknél laktok, miért?

Hol a pénz?

Ehhez van eszetek és tehetségetek!

Anyós nyakára összeköltözni évekre és még ti vagytok megsértődve, ha valamit merészel szólnia saját házába!

Jól tetted, hogynem mentél el, biztos nem hiányoztál, csak udvariassági meghívás volt.

De ebben az a szomorú, ha ketten felnőttként önálló életet éltek, akkor most nem lenne egy gyűlölt anyós.

2020. dec. 30. 14:29
 10/31 anonim ***** válasza:
28%

Gondolod, hogy nekik olyan élmény volt a saját házukban állandóan kerülgetni egy idegen embert, akinek a szokásait nem is ismerik? Ők vannak otthon, minek kell oda költözni anyósék nyakára?

Más valahová látogatóba menni és más a nyakán élni.

Békülési szándékkal hívtak meg, de ha te belülről nem érezted, hogy szeretnél elmenni, akkor fölösleges.

2020. dec. 30. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!