Ti együtt karácsonyoznátok az anyósotokkal, aki
alkoholista, és nagyon csúnyán szidalmaz folyamatosan?
Beengednétek (több napra) az ünnepre való tekintettel?
Mert én nem szeretném, de nem tudom, hogyan beszéljem ezt
meg a párommal.
Nem karácsonyoznék vele együtt. Mondjuk az én páromnál nem lenne kérdés, hogy ha az anyja csak szidni tud, akkor ő sem látja szívesen. Meg kell tudnotok ezt beszélni, ki kell állnia melletted.
2015. dec. 2. 13:31
nem.
ha párod akar akkor menjen át hozzá pár órára és kész.
2015. dec. 2. 13:31
Miért kellene eltűrni az otthonotokban? A párod anyja, hívjátok meg egy ebédre max, de ha téged sérteget, akkor menjen hozzá a párod, legyen ott, amennyit akar, de téged hagyjanak ki a dologból.
2015. dec. 2. 13:40
Ez akkor nehéz ha messze laktok egymástól, mert akkor több napra jön. Nekem anyósomék ugyan nem alkoholisták, de ritka kiállhatatlan emberek. 24.-én a férjem velük karácsonyozik, majd este hazajön az én családomhoz. Én 25.-én ebédre megyek át hozzájuk a férjemmel, igyekszem a többit kerülni, amit pluszban le akarnak szervezni. Egyébként valahol kicsit rossz érzés nekem, hogy a párom így csak késő este van velünk, de nekem is muszáj engednem néha és nyilván mindenki szereti a családját (valamennyire). Arról szó sem lehetne, hogy több napot itt nálunk legyenek anyósomék, igazából nem is hívtam őket ide soha, nem szoktak átjönni, nem kell a kötekedésük, meg, hogy itt vizslassák a lakást, rendet és megjegyzéseket tegyenek, vagy elmeséljék más rokonoknak, ráadásul a fele igaz sem lenne, de hát nekik nem lehet megfelelni.
Nem. Egyébként kinek az ötlete volt, hogy jöjjön a kedves mama? Párod mit tesz, ha nekiáll a jelenlétében szidni téged? Egyébként nem kertelnék, megmondanám a páromnak, hogy az otthonomban nem szeretnék egy levegőt szívni olyan emberrel, akinek egy jó szava sincs hozzám. Ha ezt nem érti meg, akkor bajok vannak. Nem kicsik.
Nem. szerintem a párod sem várhatja ezt el. Ha akar, menjen át hozzá pár órára, esetleg tarts vele, de hogy több napig szívja a véred az ünnepek alatt nem a legjobb ötlet.
Nekem apám alkoholista, és pont ugyanezt teszi. Én eldöntöttem hogy idén egyedül karácsonyozok, francnak nincs szüksége arra hogy valaki úgy beszéljen vele mint a kutyával.
Én közölném a helyedben a párommal, hogy felnőtt ember vagyok, nem vagyok köteles senki szidalmazásait elviselni, még akkor sem ha az ő anyjáról van szó.
2015. dec. 2. 13:50
8/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nálunk nem olyan egyszerű a helyzet, hogy megmondom, hogy nem jön és kész, mert abból balhé lesz. Mint minden évben. Már most összeszorul a gyomrom, ha belegondolok az ünnepekbe. A párom nem reagál különösebben a szidalmazásaira, én még nem hallottam, hogy rászólt volna. Viszont azt mondja, hogy négyszemközt számonkéri mindig. De ebben a témában soha nem jutunk egyről a kettőre. Szerinte " akkor is az anyám" szerintem pedig nem kellene azt hallgatnom napokig- hetekig hogy ci**** ku*va vagyok, stb. Ha az én családomban lenne ilyen személy, én nem tennék ki senkit ilyen helyzetnek.
férjed lapul.
ha anyuka legközelebb beszól és férjed is ott van, akkor én kicsapnám a balhét, legalább megtudod hogy ki a fontosabb neki!
2015. dec. 2. 14:02
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha a párod ilyen alapvető helyzetben nem áll ki melletted, akkor miért vagy még vele? Szerinted másban majd tényleg a támaszod lesz? Ez annyira megalázó. Az én anyósom "csak" célzásokkal piszkált, sosem direkt, és sosem ennyire trágárul, mint a tiéd, de a férjem már akkor helyretette. Volt egy kis sértődés, de azóta látszólag minden rendben, és megtartja magának a megjegyzéseit.
Szerintem ez az alap, ha a párod szerint tök oké BÁRKIT IS lek*rvázni, nemhogy még téged...hát sok jóra nem számítanék.
2015. dec. 2. 14:06
Kapcsolódó kérdések: