Ti együtt karácsonyoznátok az anyósotokkal, aki alkoholista, és nagyon csúnyán szidalmaz folyamatosan? Beengednétek (több napra) az ünnepre való tekintettel? Mert én nem szeretném, de nem tudom, hogyan beszéljem ezt meg a párommal.
"Nem tudom tolerálni és kész."
Szerintem normális embertől nem is várható el, hogy bárkitől elviselje a szidalmazást. Főleg nem a saját házában.
"ebből a kettőből (feleség, anya) nem lehet választani"
Nem választania kell, de ha ilyen anyja van, akkor legyen már benne annyi, hogy távol tartja a családjától.
"sőt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy 7 éve minden karácsony azzal telik"
Nálunk gyakorlatilag 20+ éven át a mai napig ez megy otthon. Összejön a rokonság, apám meg részeg, és egyre agresszívabb, támadó stílusú. Bár az elmúlt években már a rokonok sem jöttek ezért hozzánk, mert közölték hogy ők nem fogják azt hallgatni hogy bárki így beszéljen velük.
Ha a férfi helyében lennék, akkor biztos hogy a büdös életbe be nem engedném az alkoholista szülőt a saját házamba.
1 órára sem engedném be, nem hogy több napra.
Sajnos bennem amúgy is meg van a hajlam, hogy nem felejtek, és ha valaki nagyon csúnyán megbánt/bánt jogtalanul, akkor bizony nem kell tőlem onnantól plusz dolgokat várnia. Ebben az esetben pl., nem jöhetne. Szerintem ha valóban ilyen az anyósod, akkor a férjed is meg fogja érteni az álláspontod, sőt, egyet is ért veled. Ha a férjed szeretne akkor menjen el hozzá 1-2 órára, de ne hagyjátok, hogy tönkretegye a Ti Ünnepeiteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!