Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most tényleg mi vagyunk a bunkók?

Most tényleg mi vagyunk a bunkók?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy párommal együtt élünk az apukája házában, aki a nővérénél lakik, mert elég beteg, mi pedig nem tudnánk a nap 24 órájában figyelni rá, mert dolgozunk (járóbeteg, csak olyan betegsége van, ami miatt a nap bármelyik percében összeeshet, ha pedig mi épp nem vagyunk itthon, akkor hatalmas baj lehet). Minden költséget mi fizetünk, amit egy házra fizetni kell, hiszen mi is élünk itt napi szinten. A helyzet az, hogy a nővére férje hazahozott egy csövest, és lebeszélte mindenkivel a családból, hogy kiadja albérletbe az egyik itteni szobát, úgyis nagy a lakás. Mindenkinek szóltak, kivéve nekünk, minket az érkezés előtt 2 órával hívtak fel, és már kész tényként közölték a dolgot. Nem ismertük a gyereket, a koma sem ismerte, csak nem volt hol aludnia, ő pedig úgy döntött, itt jó helye lesz. Ok, két hét (állítólag), felvettük a fapofát, jól van, nyilván normális, ha már ismeretlenül is megbíznak benne, habár egyikünk sem akarta a dolgot. Megtörtént a bemutatkozás, becuccolt, és azzal indította az estét, hogy elment a helyi kocsmába. Mint másnap megtudtuk, alkoholista a szentem, és csak azzal a feltétellel költözhetett be ide, hogy nem iszik. Párom tombolt, gyomoridege volt, hiszen nem is ismerjük, mi van, ha egyszer bekattan, és kárt tesz bennünk? Másnap ki is tette a szűrét, úgy hogy nem szólt előtte senkinek, mert ők sem szóltak nekünk, mi pedig nem vagyunk kötelesek itthon tartani egy csövest, aki ráadásul iszik is. Pluszban hajnali egykor tántorog haza, miközben tudja, hogy én másnap 3-kor kelek. Persze, ma már jöttek a rikácsolások, hogy mit képzelünk magunkról, párom apukájának ment volna a pénz, stb... Mi lettünk a fekete bárányok, akik ráadásul antiszociálisak is.... Pluszban este vissza is akarják hozni a komát, párom nem akarja beengedni, de az apukájáé a ház, aki pedig beleegyezett. De nekünk kell együtt élnünk vele, most mit tegyünk?

2015. júl. 4. 16:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Miért nem kerestek ti albérlőt? Gyakorlatilag kaptatok egy házat, ha az apukának kell egy kis plusz bevétel belőle, az egy teljesen normális igény. Vagy ajánljatok fel ti lakbért, olyan összeget, ami mindenkinek megfelel. Az, jogy nem akartok egy tök ismeretlen alkesz csávóval együtt élni, teljesen érthető, viszont azt nektek is el kell fogadni, hogy apuka remél némi jövedelmet abból a házból, amiben nem lakik, viszont az övé.
2015. júl. 4. 16:38
 2/13 anonim ***** válasza:
23%
A rokonoknak adtok pénzt az ápolásra, segítségnyújtásra? Mert ez a ti feladatotok lenne.
2015. júl. 4. 16:38
 3/13 anonim ***** válasza:
24%
Be sem engedtem volna. A rokont meg elküldeném a búsba. Ettől függetlenül ti támogatjátok az apuka ápolását? Mert szerintem itt keresendő a probléma forrása
2015. júl. 4. 16:50
 4/13 anonim ***** válasza:
53%
Nem ti vagytok a bunkók, hanem a nővér férje. A lakás tulajdonosa, vagyis az apuka jogosult a lakással kapcsolatban döntéseket hozni, és úgy tűnik, ő elfelejt veletek mint lakáshasználókkal kommunikálni. Ha akar valamit, például pénzre van szüksége, szóljon. Ilyen körülmények között én megsértődnék és elköltöznék onnan albérletbe, még akkor is, ha az nagyobb kiadással jár. Nem kívánnék senkinek kiszolgáltatott lenni, az apa pedig úgy csinál pénzt a házából, ahogy tud, és azt a saját kiadásaira fordítja.
2015. júl. 4. 16:58
 5/13 A kérdező kommentje:

Konkrétan nem támogatjuk, tehát gyógyszert nem veszünk, stb, inkább annyiból támogatjuk, hogy mi fizetjük a ház biztosítását, a hitelt, ilyesmit. Az apósom nyugdíja párom nővérének megy, mást nem tudok, hogy ők miként állapodtak meg. Ápolni, mint írtam, nem kell, hiszen nem az a lerokkant öregember, akire mindenki gondol, tud járni, beszélni, ellátja magát, főz magának, mint fentebb is említettem, mindig lennie kell vele valakinek, hiszen, ha egyszer rosszul lesz, és egyedül van, akkor annak csúnya vége lehet :( Párom nővére pedig otthon van, nem dolgozik, gyerekeket nevel, neki szoktunk konkrétabban besegíteni abban, ha van valami dolga, akkor vigyázunk rájuk, vagy elmegyünk neki a boltba, ilyesmi.

Igen, párom mondta tegnap az apukájának, hogy mondjon egy összeget, kifizeti, csak az az alkesz ne jöjjön vissza. Én már régebben, is felvetettem egy albérlőt, van egy ismerősünk, aki dolgozik, ismerjük évek óta, de az apjával él, aki alkoholista, viszont az utolsó pillanatban visszalépett, pedig már minden le volt beszélve. Akkor az apukájával abban állapodtunk meg, hogy megkapja az összeget.

2015. júl. 4. 17:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Az albérlet bennem is felmerült, ha esetleg nem tudnánk dűlőre jutni :-)Sajnáltam a komát, amikor mondtuk neki a dolgot, de nekem az már eleve gyanús volt, hogy úgy megy el egy távoli városba dolgozni, hogy lakást se néz magának...
2015. júl. 4. 17:22
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
A kérdésed elején kiderül ugye, hogy a ház a párod apukájáé, ő pedig saját felelősségére annak ad ki ott szobát, akinek akar, joga van hozzá. Nektek meg van engedve, hogy ott lakjatok, nem szólhatnátok bele, ezért sem kérték ki szerintem a véleményeteket. Sajnos elég rossz döntés, nem túl jó ötlet hajléktalanokat elszállásolni egy olyan házban, ami nem csövesek van, de az ő döntése volt, és joga van hozzá.
2015. júl. 4. 18:06
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
A 7-esnek van igaza, nem értem, miért van lepontozva. Akinek a tulajdonában van az a ház, jogilag az hozhat döntéseket arról, hogy ki költözhet be akár ingyen akár pénzért, és ha ő jó ötletnek tartja, hogy beköltözzön egy hajléktalan, és nem lehet meggyőzni arról, hogy ez nem helyes, befogadhatja. Ez van. Nem ti vagytok a bunkók, ez tényleg nagy hülyeség volt, de jogilag ti nem dönthettek arról, hogy kidobjátok onnan.
2015. júl. 4. 18:33
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Ha a kérdezőék be vannak jelentve az adott lakcímre akkor nem adhat ki csak úgy bárkinek egy szobát a tulajdonos sem, előzetes egyeztetés és beleegyezés nélkül.

Magyarán nem jártatok el bunkó módon.

2015. júl. 4. 18:36
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

Az a kérdés, hogy megkaptátok a házat használatra vagy csak vendégek vagytok. Mit beszéltetek meg a faterral? A szóbeli megállapodás is szerződésnek számít. Ha csak vendégek vagytok, nincs beleszólás, de ha ti kaptátok meg használatra, akkor azt engedtek be, akit ti akartok és ez jogi úton is védhető.

Gondolom, a nővér férjének fáj, hogy jó dolgotok van és telebeszélte a fatert, hogy az a pénz neki jár, vagy a töke tele van, hogy náluk van fater és akar egy kis lóvét magának.

2015. júl. 4. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!