Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan érzem magam megbántva?...

Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
2021. febr. 25. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
69%

#70 Gondoltam hogy te sem hiányzol egy ilyen anyóst-szidó kérdés alól :D Látom, megint kb. 3 regisztrációról írtad le ugyanazt (te vagy a #65 #67, meg az előző oldalról kb. minden leszavazott választ író, de nem esik jól visszamenni leírni a számokat).

Ha valaki nem ismerné, ő a "tökéletes menyjelölt", aki gyűlöli az anyósát meg a sógornőjét, és kb. 300 kérdése van róluk a gyakorin :D

2021. febr. 27. 16:31
 72/90 anonim ***** válasza:
2021. febr. 27. 16:31
 73/90 anonim válasza:
75%

Szerintem jól reagálta le az anyuka. Sőt, valószínű meg akart ismerni jobban, úgy volt vele, hogy majd közösen esztek.

Mondok jobbat.

Párom anyukájanal disznotor volt. Mentünk mi is, jó menyecske módjára főztem, takarítottam, kávét, pálinkát szolgáltam fel stb. Jött a reggeli. A férfiak reggeliztek, majd a nők. Addig engem el küldött, hogy vigyem el a belet. Meg jártam, mire vissza mentem mindenki meg volt reggelizve a nők is, és nem maradt semmi... Ettem kenyeret 😀 Majd amikor jött az ebéd, meg kért, hogy terítsek. De kaptam egy telefont, el kellett szaladjak 20 percre. Mire vissza értem mindenkinek volt térítve, mindenki jóízűen ette a levest, nekem sem szék, sem teríték nem volt. Álltam ott nagyjából 3 percig, majd be vonultam és senki észre nem vette. Még a párom sem 😀 ez volt inkább a meg alazo szituáció..

2021. febr. 27. 20:56
 74/90 anonim ***** válasza:
69%

Ugye tisztában vagytok vele hogy senkit nem érdekel hogy szerintetek jobb lett volna csak sütizésre meghívni a családot? Nálatok ez a szokás, ti dolgotok. De a kérdező párjának a csaladjanal nem. És ez mindenkinek jó is így kivéve a madame-nak. Akkor ki is ül fordítva a lovon?

Nehogy már az egész család alkalmazkodjon hozzá és ne tartsonak családi ebédet két turnusban evéssel csak mert neki nem tetszik.

Nekem huztad volna a szád legközelebb biztos beültetlek a csapat idegen rokon közé egymagad. Mert ha nincs hely egy embert még csak csak be lehet zsufolni de kettőt már nem. Szóval ehettnel a párod nélkül tök idegen rokonok között. Na kíváncsi vagyok az hogy tetszene.

2021. febr. 28. 06:26
 75/90 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, remélem, anyós olvassa, és legközelebb a családdal ehetsz. És akkor jöhet a következő rinya, hogy hat a párom anyósékkal evett, engem meg beültetett az ismeretlenek közé.
2021. febr. 28. 06:58
 76/90 A kérdező kommentje:

Érdekes mennyire különböző véleményen vagyunk, köszönöm a hozzászólásokat. Akik trágár, undorító stílusban írtak, azoknak a hozzászólását nem tartom semmire. :) Egy kis intelligencia szoruljon már belétek, mert szépen is el lehet mondani azt, hogy szerintetek nem látom jól a helyzetet. Különbnek hiszitek magatokat nálam, pedig úgy tűnik sokat kell még nektek is tapasztalni és tanulni a jó modorról. :)

Hihetetlen, hogy még mindig nem értitek mi a gondom. Először voltam jelen családi ebéden, és máris azt sugallták, hogy "na te már nem hiányoztál az asztalhoz". Megint más az, hogy már a tizedik családi ebéden veszek részt, akkor egy szavam nem lenne, hogy pont engem és a párom hagytak ki az asztaltól. Szintén szebb lett volna turnusokban leülni, igen, akár fele-fele arányban. Hisz anyós, akinek tulajdonképpen a szülinapját tartottuk, végig a konyhában volt, így nem kellett egyszerre ünnepeltetniük őt. És tudjátok régen a cselédek ettek utoljára, hát kb. úgy éreztem magam ezzel a "kirekesztettséggel". Harmadrészt pedig voltak velem egyidős közeli rokonok, akkor ennyi erővel szintén ugyanúgy meg lehetett volna kérni őket is, hogy később egyenek. És mivel eléggé össze voltak zsúfolódva az asztalnál, így talán még praktikusabb is lett volna, ha kicsit szellősebben tudnak ülni.

Még egyszer elmondom, tudom, hogy 4 terítékkel volt kevesebb, tudok számolni. De miután a házigazdák sürögtek a konyhában, így ha lett volna még 4 hely, akkor sem ettek volna velünk, mert el voltak foglalva a kiszolgálással.

Az pedig, hogy egoista és hisztis vagyok, egyáltalán nem igaz rám. Szinte minden helyzetben másra gondolok, az utolsó ezresemet is képes lennék odaadni egy rászorulónak és inkább éhezni egy napig. Nálunk mindig meg volt oldva az ültetős téma, és nem vagyok ahhoz hozzászokva, hogy pláne egy ilyen nagy eseményen "harcolni" kelljen a helyekért. Pláne nem ültetnék le egy olyan embert utoljára az asztalhoz, aki még csak most illeszkedik be a családba. Ezzel azt sugallom felé, hogy már van egy kialakult kis kör nálunk, ahova igencsak jó benyomással tudsz majd belépni.

Köszönöm a hozzászólásokat, a témát lezárom, mert arra a stílusra felettébb nem vagyok kíváncsi amit egyesek képviselnek. Bírom a kritikát, szeretem ha rádöbbentenek arra, hogy nincs igazam, de ezt lehet kulturált módon is tenni.

2021. febr. 28. 22:16
 77/90 anonim ***** válasza:
71%

Hű, de nem érted, szegénykém! Többen sem binkó stílusban próbáltuk elmagyarázni, de te egyszerűen nem fogod fel. Én már nem csodálom, hogy sokaknál kiverted a biztosítékot, és durvábban szóltak be.

Most már én is azt tudom mondani, hogy egy hp vagy. A kis kirohanásod ékesen bizonyítja. Ne aggódj, nem valószínű, hogy be kell illeszkedned ebbe a családba. Előbb-utóbb a párod is észreveszi, hogy milyen vagy valójában.

2021. febr. 28. 22:59
 78/90 anonim ***** válasza:
15%
Imadom ezt a mentalitást, valaki feltesz egy kérdést, oszt utana mar a “remelem a párod is elhagy/az anyád is kitagad/a gyerekeid lelépnek stb” Oke, neked nem tetszik, hogy neki ez rosszul esett, te maskepp velekedsz a dologrol... de attol meg nem kell ennyiből megítélni az embert. Sokkal gazabb kapcsolatokat ismerek, es meg mindig nem lépett ki egyik fel se, szoval nem hiszem, hogy majd egy ilyenert itt nagy szakítások lesznek. Es nem tudom miert kell itt egyeseknek ebbe reménykedni.
2021. márc. 1. 02:03
 79/90 anonim ***** válasza:
82%
De kérdező téged pontosan ért mindenki. Te nem érted hogy veled van a probléma. Pedig elég sok ember próbálta elmagyarazni sokféleképpen. De te csak fujod a hulyesegedet. Nem gondolod hogy jelent valamit hogy a hozzaszolasok 90 százaléka nem veled ért egyet?
2021. márc. 1. 04:36
 80/90 anonim ***** válasza:
57%
#78. Engem érdekelne,milyen gázabb cifrább kapcsolatokat ismersz??
2021. márc. 1. 09:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!