Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan érzem magam megbántva?...

Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
2021. febr. 25. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/90 anonim ***** válasza:
34%
Hát bunkóság volt részükről, de az viszont kedves volt hogy ők sem ettek akkor
2021. febr. 25. 22:31
 2/90 anonim ***** válasza:
87%
Ha egyszer nincs annyi hely akkor nincs. Honnan kellett volna széket meg asztalt varázsolni? Ilyenkor egyértelmű hogy a fiát kéri meg hogy varjon a kajaval. Ok is veletek ettek szóval nem arrol van szó hogy kiközösítene. Szépen kert meg tehat nem bunkozni akart. Nem kene mindenben a rosszat látni.
2021. febr. 25. 22:31
 3/90 anonim ***** válasza:
87%
Lesznek itt még bajok, ha ilyenen megsértődsz. Amúgy tényleg maradékot kaptál, vagy csak mondod?
2021. febr. 25. 22:32
 4/90 anonim ***** válasza:
93%

Tény, hogy ügyetlenül szervezték meg, de én ebben semmi rosszindulatot nem látok.

Miért pont téged kért meg erre? A többiek rokonok, jól ismerik egymást, nyilván beszélgetnének evés közben. Te csak a párodat ismered, ill. valamennyire a szüleit. Más rokonaival, ha találkoztál is, nyilván nagyon felületes az ismeretséged. Ezért nyilván úgy gondolta, te kevésbé beszélgetnél velük, ha velük ennél.

Nem írtad, hány éves vagy, de gondolom fiatal, 20 év körüli. Ilyen helyzetekben mindenki a fiataltól vár el több rugalmasságot. Hát veled melléfogott, mert eszerint te nagyon nem vagy az. :-)))

Az nevetséges felfogás, hogy szinte mások maradékát kaptátok meg. Nem a tányérjukon maradt maradékot szolgálták föl nektek.

Nézd, én 47 éves férfiként hasonló helyzetben az égvilágon semmi problémát nem csináltam volna belőle. És elárulom: minél kevesebb dologból csinál az ember problémát, annál könnyebb élete van.

2021. febr. 25. 22:35
 5/90 anonim ***** válasza:
7%

Azonnal kihivtam volna az eloszobaba parom: hogy vagy ottmarad es engem tobbet ugyan nem lat vagy eljon velem onnan egyutt 1 percen belul.

Ez nagyon megalazo. Es az eskuvodon mi lesz? Megker hogy melyik napon legyen inkabb mert ne essen 1 napra a macskaja szulinapjaval?

2021. febr. 25. 22:35
 6/90 anonim ***** válasza:
90%

Nem jogos a sértettséged. Inkább örülnöd kéne, mivel ezzel kvázi elismertek családtagnak. Nálunk is nagy a család, sokan vagyunk, ha mindenki összejön és bizony mivel nem palotában élünk, ezért nincs akkora helység, asztal és annyi szék, ahányan vagyunk, ezért alapból több turnusban eszünk. Értelemszerűen először a vendégek, illetve ha van kisgyerek a csapatban, akkor azok esznek először, a szűk család pedig a végén. Teljesen rosszul értelmezed az egészet. Konkrétan nem kirekesztett, hanem befogadott azzal, hogy te vele és a férjével ülhetsz asztalhoz.

Én azon sértődtem volna meg, ha nem a párommal együtt ülhetek asztalhoz.

2021. febr. 25. 22:38
 7/90 anonim ***** válasza:
88%
Hú 5os neked vannak gondjaid. Nem lennek a rokonod.
2021. febr. 25. 22:41
 8/90 anonim ***** válasza:
88%
#5: Te sem vagy százas! Az megalázó, hogy a szülők a gyerekükkel és annak párjával ülnek együtt asztalhoz? Ritka pukkancsok vagytok a kérdezővel együtt. És még az anyósokat szidják sokan. Ilyen "menyek" mellett nem is csodálom. (én is meny vagyok, anyós még elég sokára leszek valószínűleg)
2021. febr. 25. 22:42
 9/90 anonim ***** válasza:
96%
Így van, családtagnak számítasz, ennyi.
2021. febr. 25. 22:42
 10/90 anonim ***** válasza:
10%

Besz#rok! Befogadta hogy egy asztalhoz ulhetett veluk!

Neeeem.. itt a parjanak a leendo csaladja a kerdezo. Vele fog elni egy fedel alatt es o a parja. Ha nem "fogadta volna be" a csajt a szuk asztalhoz akkor a fiát veszitene el. Hiszen a fia szerelmes ebbe a nobe. Tehat..nehogymar a kerdezo hajbokoljon anyuka elott hogy egy asztalhoz ulhet vele. :D Hihetetlen. Felfogja vajon az a sok kommentelo hogy a kerdezo a szoban forgo pasi leendo csaladja konkretan? :D

2021. febr. 25. 22:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!