Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?
7 es 8 as :D legalabb engem tisztel a parom csaladja. Foleg mivel tudjak: a sracot is elvesztenek ha igy kimarnanak barkit akivel lenne.
Jaj 8 talan lesz akkora szerencseje a vilagnak hogy nem adatik meg neked hogy anyos legyel. Ilyent inkabb ne.
10# senki nem mondta hogy hajbókolni kell, de ekkora hisztit csinalni abból hogy később evett hihetetlen szamomra, elvileg felnőttekről beszelünk. Ők igy egy csalad szülők + fiuk+ a barátnő, a többi távolabbi. Szó sincs kirekesztésről.
Nálunk se fér el mindenki az asztalnál de nem ezen nyavalygunk
Téged nemigen lehet tisztelni, elég pukkancs és hepciáskodó vagy. Meg nem kicsit bunkó, sőt kimondottan tapló is. Lehet, hogy azt hiszed, hogy tisztelnek, de szerintem csak rádhagyják, mert értelmesebbek nálad.
Te még szöveget értelmezni sem vagy képes (írásképről már szót sem ejtek). Senki nem írta a kérdezőnek, hogy bárki előtt hajbókolnia kéne. Az viszont igenis megtisztelő, ha maguk közé valónak tartják. Az a helyzet, hogy az embernek a szülei, testvérei MINDIG a családja marad. Az ilyen pukkancsok meg jönnek-mennek, cserélődnek...
El kell hogy keserítselek: 1000%, hogy anyós leszek előbb-utóbb, 3 gyerekkel ez elég valószínű. Szerencsére engem VALÓBAN tisztel a párom családja, a saját családom és a gyerekeim ismerősei is. Sőt, tovább megyek: nem csak tisztelnek, de még SZERETNEK is. Csak úgy. Magamért.
Viszont vigyázz! Az átok visszaszáll! És csak reménykedj, hogy nem találkozol velem össze, mert ezzel a kívánságoddal konkrétan a gyerekeimet sértetted/bántottad meg, nekik kívántál rosszat. Márpedig aki őket bántja, az a szememben egy féreg, akit eltaposok ha alkalmam adódik. Nagyon rosszal kezdtél, kisanyám!
Az, hogy nem ettek a családdal azért volt, mert még sürögtek a konyhában, és nem azért, hogy négyesben tudjunk enni a végén.
Igen, valóban én vagyok az új, de lehet pont ezért szerettem volna közéjük ülni és beszélgetni. Ennyi erővel ők minden nap találkozhatnak miután egy városban élnek, de én nem fogom felhívni se a nagymamát, se az unokatesót ismeretlenként. Másrészről először voltam jelen meghíváson, és nem hiszem, hogy (szűk) családtagnak gondol már, hisz nem is ismer szinte, 200 km-re lakunk egymástól, csak emiatt utaztunk le hozzájuk. Ha 3 éve jelen lennék az életükben, egy szót se szólok, hogy utolsónak ültet le. De így, hogy először hív meg, rosszul esett, hogy pont nekem nincs hely. És még az is szebben néz ki, ha turnusokban ültet le, mint ez, hogy 10 embert leültet, de már kettőt nem. Két tányérnyi helyet még valahogy csak összehozok az asztalnál, ha más nem, akkor veszek egy műanyag asztalt és két sámlit.
A maradékot nyilván nem úgy értettem, hogy más tányérjáról kapartam a sajátomra, hanem úgy, hogy alig maradt étel.
Köszönöm mindenkinek a válaszát, őszintén örülök, hogy saját példákat hoztatok.
Ha egyszer 10 hely van, akkor 10 hely van. Mit nem lehet ezen felfogni? Sokkal megalázóbb lenne egy "macskaasztalhoz" ültetni bárkit.
Az meg természetes, hogy a házigazdák a végén esznek és az elején még a konyhában sürgölődnek, hiszen általában ők szolgálnak fel a vendégeknek. Én a helyedben még segítettem is volna... Azt fogd már fel, hogy NEM voltál kirekesztve. A pároddal együtt ülhettél asztalhoz (nyilván neki természetes ez a felállás, máskor is lehetett már így). Nekem az sokkal rosszabbul esett volna, ha szétválasztanak minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!