Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan érzem magam megbántva?...

Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
2021. febr. 25. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:
62%
Beképzelt , elkényeztetett buta liba vagy. Remélem kidob a barátod
2021. febr. 26. 06:33
 32/90 anonim ***** válasza:
62%

Ebből ügyet csinálni...

Hazavittelek volna, aztán szevasz!

Hisztis királylány.

2021. febr. 26. 06:38
 33/90 anonim ***** válasza:
74%

Túlliheged.

Félremagyarázod, hogy párod szülei azért nem a rokonokkal ettek, mert a konyhában sürögtek.

Ez nem állja meg helyét, hiszen ha lett volna nekik hely, akkor ti ott ülhettetek volna az asztalnál, míg a szülők sürögnek-forognak!

Párod szüleivel, LEENDŐ CSALÁDODDAL ettél, nem pedig a számodra a későbbiek során érdektelen rokonokkal.

.

"Maradék"

Ha egy üstnyi levesből kiszefek egy merőkanálnyit magamnak, a többiek már a maradékomat eszik.

"Kevés maradt"

Elég volt, ami jutott?

Ha majd pároddal közös lakásotokba hívsz ekkora vendég-sereget, hogy fogsz főzni?

Efogyjon az étel, vagy marasjon még egy huszár ezrednek is elég, hogy ne tegye szóvá senki a mennyiséget?

.

A meghívott rokonokat ismerted, lett volna közös témátok, vagy mosz azért háborognál, hogy számodra addig idegenek téged kérdezgettek?

.

A vaendégsereg eszik először, a család csak utánuk, ha nincs elég hely az együtt evésre. Nem a rokonok közül emeltek ki kettőt, akik nekik kedvesebbek, mint ti párotokkal, hanem a csald szűk köréhez soroltak téged is.

Felemeltek, befogadtak a családba, ennek jelét is adták, örülnöd kéne, nem pedig "jogos" háborgásról kérdezni.

2021. febr. 26. 06:39
 34/90 anonim ***** válasza:
70%
Hát, magamat ismerve is reagálom le, hogy nem gond, Kati néni, legalább tudok segíteni a konyhában.
2021. febr. 26. 06:41
 35/90 anonim ***** válasza:
79%

Anyaként én is tuti, hogy a fiammal beszéltem volna meg ezt, hogy ők egyenek később. Le is írom miért. A nagyszülők idősek, őket nem váratom. A gyerekeket szintén nem. A távolabbi rokonokat sem, mert kicsit azért ciki, hogy nincs elég hely ha már ennyi a vendég. A fiam áll legközelebb hozzám a körből, benne bízom és vagyok olyan kapcsolatban vele.

Próbáld kicsit más szemszögből nézni a dolgokat.

2021. febr. 26. 06:51
 36/90 anonim ***** válasza:
22%

35. Tudod ki segítsen így. Miért az újdonsült barátnő mosogasson 12 fő után akiket nem is ismer!? Jesszusom. Még a kérdező segítsen XD azt mondtad volna őszintén..hogy nem gond X néni legalább tudok segíteni????

Na ne viccelj. Először én is vendég voltam mikor csak hetek-hónapok óta voltunk egy pár. Nem majdmég én mosogattam volna azt ott 1 órája frissen megismert unokabátyja nyálas villáját.

2021. febr. 26. 06:51
 37/90 anonim ***** válasza:
74%
Tipikus "ha nincs probléma akkor majd generálunk magunknak" eset. Ostoba vagy rettentően.
2021. febr. 26. 06:56
 38/90 A kérdező kommentje:

Még mindig nem értitek miért esett rosszul. Ha turnusokban eszünk, egy szavam nem lenne. Nem jutott hely jó pár embernek, hát rendben, nagy a család, forgunk az asztalnál. De konkrétan 2 emberről beszélünk, akit még valahogy meg kellett volna etetni. Igen, kellemetlen volt mikor szólt, hogy "gyertek család, kész az ebéd", megindult 10 ember az asztal felé, mi pedig ketten üldögéltünk tovább mint aki büntiben van.

Már nem egyszer mondtátok, hogy vendégek elsőnek, családtagok másodjára. Pont erről beszélek én is, hogy a legkevésbé számítok családtagnak én, aki találkoztam az anyóssal életemben másodjára, mint a rokona, akivel felnőtt.

Az pedig, hogy meg fog utálni ha látja milyen hisztis vagyok.. Hát azért gondolhatjátok, hogy nem kezdtem el sírva, a karomat csapkodva, üvöltözve-rohangálva törni-zúzni. :D Elintéztem egy "rendben"-nel, felfogtam és elfogadtam, és nyilván nem fogok emiatt haragudni rá egész életemben, mert annyit nem ér a sztori.

2021. febr. 26. 06:59
 39/90 anonim ***** válasza:
83%

Tehát a szülők neked nem számítanak? Csak ti ketten a barátoddal?

Szülőkkel együtt négy embernek nem jutott hely.

Még mindig nem érted hogy ez nem sértés, hanem annak a jele hogy a szűk családba vettek.

2021. febr. 26. 07:03
 40/90 anonim ***** válasza:
70%
Akkor az itt irogatás helyett ezt így ahogy vaaan elmondhatnád az udvarlódnak a párodnak. Amúgy szerintem jobb ha kisebb családja van. Minél szűkebb annál jobb. :D kevés de kedves rokom konkrétan 4 fő nálam a limit ameddig érdekel. A többiek távoliak. Őket elég ha 1x megismered és ennyi. Ne feszülj rá.
2021. febr. 26. 07:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!