Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan érzem magam megbántva?...

Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
2021. febr. 25. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
8%
alkoholtól
2021. febr. 26. 00:42
 22/90 anonim ***** válasza:
30%

Attol miert buta, mert valami rosszul esett neki? Mindenki mas. Tenyleg ha elsore hivsz meg valakit, akkor legyen mar benned annyi, hogy nem bogeted le magad egy ilyen ciki helyzettel házigazdakent. Most komolyan, az az ember aki meghív 12-ot, ugy hogy nem ellenőrzi még előre, hogy mennyit tud leültetni, az egy barom. En nem csinaltam volna ügyet belole, de orultem volna, hogyha a házigazda jobban leszervezi a dolgot, es előre szol, hogy mi majd csak kesobb eszunk. Igy szerintem nem csak nektek, de nekik is kinos volt. :/

kivancsi vagyok, aki itt alszentkedik gyakorin hobbiszinten, az milyen pofat vágott volna egy ilyen szituhoz 😇

2021. febr. 26. 00:49
 23/90 anonim ***** válasza:
85%
Nem látok ebben semmi rosszat. Valószínűleg tényleg csak bénán lett megszervezve, lelkesen meghívott de nem gondolt a helyproblémára. Én simán értékelném hogy ők sem ettek addig. Ha már ilyenen hisztériázol, akkor ne csodálkozz ha később tényleg utálni fog. Na, az meg a másik, hogy különleges vendégnek képzeled magad. Simán családtag vagy - oké az még talán nem - de semmi esetre sem valami extra különlegesség.
2021. febr. 26. 00:50
 24/90 anonim ***** válasza:
22%
22es mondja jól! Azok a veszettek akik itt elfajultak itt azok is csak néznének mint hal a szatyorban ha ez lenne velük. Itt nekünk igazolja meg magát hitegeti sok válaszoló hogy őt igazán szereti a család. Jaaj. De jó hogy nekünk is erőteljesen le kell írni különbenaztán el se hinné senki.
2021. febr. 26. 00:53
 25/90 anonim ***** válasza:
37%
#24 szerintem ott nem hiszteriazott, csak siman rosszul esett neki, es megkérdezte most hogy mi mit gondolunk. Nem családtag, es pont ezert szívesebben ültetnem le azt, aki vendég, plane a gyerekem párja, mint egy rokont, aki valószínűleg gyakran jar hozzank. Ez logikus. Nem mondom, hogy direkt volt ez a húzás, es azt sem hiszem hogy az “anyós” g#ci lenne, csak jobb lett volna előre átgondolni, hogy mennyi embert hívok, mennyi hely van, es ilyen ciki szituba inkabb a rokonomat hozom, aki ugyse veszi magára, mint a vendéget. Nem kell ezen hiszteriazni egyik félnek se, mert nem akkora dolog, de a kerdezo nem is azt mondta, hogy most halálosan meg fog sertodni, es sose fog menni oda, csak hogy jogos e hogy rosszul esett neki. Ami ismétlem: relatív, mivel mindenki mas. 😄 Lehet nektek nem esett volna rosszul, neki igen, ennyi.
2021. febr. 26. 00:59
 26/90 anonim ***** válasza:
14%
Alapból nem lenne vele baj mert így volt hely, ha nincs plusz szék akkor nincs és mivel írtad hogy messze laktok ezért hülyeség lenne venni évi 2-3 alkalom miatt székeket de én utána ha tényleg alig maradt étel biztos nem ettem volna semmit inkább. Otthon ettem volna miután hazamentem mondjuk ez valószínűleg csak az én hülyeségem de én nem eszek abból amik mások otthagytak meg gondolom már teljesen kihűlt melegítve meg azért már nem ugyan olyan.
2021. febr. 26. 02:47
 27/90 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk ha nagy buli van a családban ez rendszeres szokott lenni, nem vagyok jóban anyósékkal, de emiatt még sosem jutott eszembe megharagudni rájuk, mert én is látom mi a helyzet, tényleg nincs hely annyi embert hova rakni, de nem szeretnék, hogy mi is kimaradjunk. Szerintem ne haragudj rájuk!
2021. febr. 26. 03:36
 28/90 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, te nagyon el vagy szállva magadtól.

Gyerekkoromban kis lakásban éltünk, és mikor jöttek a rokonok és sokan voltunk, mi is turnusokban ettünk. Senki nem sértődött meg, miért is tette volna bárki? Ha egyszer korlátozott a hely, akkor ez van. Ha nem tudod elfogadni akkor keress valami milliárdos csemetét és az ő házukban majd elfértek a kilométer hosszú asztalnál.

Tök normális gesztus hogy a család legmélyebb bugyraiba soroltak téged, és a szülőkkel ehettél. Jobb lett volna ha a sima, kevésbé szoros kötelékben lévő rokonokkal kell enned első körben, és utána jön a szűk család, te meg addig mehetsz pihegni és csacsogni a nappaliba?

8 hónapja vagytok együtt, márbocs, de az lófütty, és máris így kezelnek, családtagként, te meg ezen besértődsz.

Nőj fel ha már felnőttesdit játszol.

2021. febr. 26. 04:27
 29/90 anonim ***** válasza:
78%
Kimegyek a temetőbe morogni egyet a nagyanyámhoz, mert nála mindig két részletben evett a társaság...
2021. febr. 26. 06:15
 30/90 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg ez épp annak a jele, hogy a barátod anyja mer veled olyan közvetlen lenni, hogy ezt megmondta. Megelőlegezte neked a bizalmat, hogy nem sértődsz meg ezen. Sőt, még azt is lehet gondolni, hogy épp ezért néz rád közeli családtagként mert nem kell előtted feszengenie és ha van vmi gond akkor neked meg meri mondani. Ez olyasmi, mint pl a legjobb barátod érkezése előtt nem takarítasz ki/pakolsz mindent glédába mert előttük fel mered vállalni, hogy néha nálad is lehet káosz. Viszont ha távoli rokon jön, akkor azért mindenki összevágja a lakást. Szerintem ne akadj fenn ezen, biztos neki is kellemetlen volt. De legyél rugalmas és ne bántódj meg ezen. Hogy miért nem lett jobban megszervezve, hát ja, de lehet, hogy van valami oka.
2021. febr. 26. 06:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!