Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna
lereagálnom?
Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
Sztem olvasgass ebben a kategóriában, és utána örülni fogsz, hogy milyen anyósod van. Ez tipikus bolhából csináljunk elefántot sztori, állíts magadon, mert nehéz életed lesz, ha ilyen piszlicsáré dolgokból is drámát kreálsz.
2021. febr. 26. 07:23
42/90 anonim válasza:
Nem fogok trágárkodni, meg leidiótázni téged.
Nézd, turnusokban voltatok most is, 10+2, ha tíz hely van, akkor tíz hely van.
De ha jól értem, a párod szülei megvártak titeket és veletek ettek, pedig később volt. Ez pont annak a jele, hogy úgymond le akarták rázni a többieket, és rád meg a fiukra jobban koncentrálni.
Jó, volt szervezési hiba, ez tagadhatatlan, de nem partiszervező szolgálat az anyós-após.
2021. febr. 26. 08:02
43/90 anonim válasza:
Hogy kettő ember ha a szülők se fértek oda? Most függetlenül attól hogy még főztek. Nem tudsz számolni? Úgy voltak vele ha ők se tudnak még enni de így sincs elég hely majd esztek legalább együtt négyesben.
Egyébként meg nem olyan könnyű még két helyet se beszoritani ha nincs hely. Nem is túl jó lapjaval enni. Vagy tegyük fel neked még lett volna egy hely mert hát szerinted te vendég vagy és neked ez jár, a fiúk meg csaladtag, ő várt volna. Akkor meg azért hisztizel mert olyanokkal kellett egyedül enned akiket nem is ismersz. Borzasztó termeszeted van.
2021. febr. 26. 08:02
44/90 anonim válasza:
Szerintem nem jogos. Persze lehet szólhattak volna hamarabb, de pl amikor a férjem nagynénjénél van ilyen nagyobb családi összejövetel, akkor is 2 turnusban eszünk, mert nincs elég hely az asztalnál annyi embernek. De addig is beszélgetünk a többiekkel, nem vagyunk elszeparalva. És ha bárki kérdezné hogy miért olyan helyen tartják ahol nem fér el mindenki: mert akkorára bővült már a család, hogy kinőttük az asztalt, és igen, mehetnénk máshoz is, akinek nagyobb helye van, és szoktunk is, de a férjem nagynénje is szereti vendégül látni a családot, és mi annyira szeretjük egymást, hogy a hely szűke nem okoz gondot. És nem tudom hogy kedves kérdező, nálatok az unokatesók mennyi idősek, de nálunk a férjem unokatesói fiatalabbak, és ők szoktak először enni, meg a nagyszülők. Mi felnőttek pedig tudunk uralkodni a gyomrunkon, így később is ráérünk.
2021. febr. 26. 08:06
45/90 anonim válasza:
36 azért az elég ciki ha valakinek derogal mosogatni. Én amikor először találkoztam anyósomékkal, kicsit korábban érkeztünk, még nem volt kész, rögtön azt kérdeztem mit segíthetek, és ebéd után közösen mosogattunk. És lehet emiatt kedvelt meg, mert párom figyelmeztetett, hogy az anyjának fenntartásai vannak velem szemben, de ezeket ne vegyem fel, csak az ismeretlenségtől fél, majd megismer és negszeret. Én udvarias voltam, rájött hogy nem kell tartania tőlem és azóta is nagyon jó a kapcsolatunk. És igen, egy közös mosogatással kezdődött.
2021. febr. 26. 08:24
46/90 anonim válasza:
Kérdező! Az jobban esett volna, ha téged beültetnek az asztalhoz 11.-nek,a pasid meg külön evett volna a szüleivel? Mert négyőtöknek nem jutott hely, nem kettőtöknek. Jóízűen ettél volna? Neked ennyire fontos a zabálás? Nem a zabálás volt itt a lényeg, az mellékes. Az együtt töltött idő lett volna a fontos. Ha odaültettek volna 11.-nek,akkor most azon sipákolnál, hogy "szétválasztottak a párodtól, mit képzel már magáról a g.ci anyósjelölt".
2021. febr. 26. 08:59
47/90 anonim válasza:
48 Annál is inkább igazam van, hogy eddig azon vekengtél, hogy miért nem turnusokban ettetek. Pedig úgy ettetek, együtt négyen. Aztán most azon háborogsz, hogy ez sem volt így jó. Most az volt a baj, hogy csak 4en maradtatok a 2. turnusra? Annak mi értelme lett volna, hogy a 10 férőhelyes asztaltól még 3 embert felállít, hogy veletek egyen? Ha mondjuk 7en ettetek volna együtt a második körben, az miért lett volna jobb? Te egy igazi egoista majom vagy, akinek semmi nem felel meg.
2021. febr. 26. 09:03
48/90 anonim válasza:
Egyáltalán nem derogál nekem mosogatni. De 5 évig nem ajánlottam fel, mondjuk mert láttam hogy viselkedik párom anyja ha valaki meg meri kérdezni segítsen e: pl többiek: anyu mosogassunk? Majd kiosztotta őket hogy hagyják. Ezután még 5+2 évig nem mondtam. Majd egy nagyobb zabálás után bizony én is illedelmesen megkérdeztem de közölte hogy :KÉPES Ő IS RÁ..HOGY elmosogasson. Értitek ??
Na azóta jelzi felém is ha segítség kéne. De már évek óta meg sem hallom. :) Felőlem.. :)
2021. febr. 26. 09:09
49/90 anonim válasza:
Ha nálam adódott volna ilyen helyzet, akkor én is a hozzám legközelebb állókkal (férjem, fiam) beszélném meg, hogy a végén majd mi együtt eszünk. A barátnőt meg a fiamtól elválasztani parasztság, kimutatva, hogy nem tekintem családtagnak.
Szegény anyósjelölted!
Ismeretlenül is részvétem küldöm neki, előre látva sanyarú jövőjét!
2021. febr. 26. 09:41
50/90 anonim válasza:
Köszönöm Istenem, hogy nekem intelligens menyt osztottál!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!