Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan érzem magam megbántva?...

Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
2021. febr. 25. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
64%

Illemről beszélsz, de láthatóan fingod nins róla, kit nevezünk vendégnek. Leírtam már egyszer vendég = mindenki, aki nem a háztartás része. Hülye vagy, csak nem érzed :)

Még jó hogy nem rendezett jelenetet, különben tényleg kitették volna, mint a macskát szarni. Így is sajnálom azt a családot, ahova az ilyen magatokfajta elkényeztetett agyament buta libák kerülnek.

2021. febr. 26. 14:30
 62/90 anonim ***** válasza:
66%

61-es, az nem zavar, hogy az a kérdés, hogy a válaszadók szerint jogos-e,l hogy rosszul esett neki? Nehogy már a te engedélyed kelljen ahhoz, hogy az ember egy véleménykérő kérdésre megfogalmazza a véleményét.

Szerintem a kérdező nagyon egocentrikus, nincs tekintettel senki másra és a kákán is csomót keres. Ha turnusok lettek volna, de a másodikba kerül, le merném fogadni hogy ugyanúgy húzná a száját, mert most is ez történt, csak a második turnus 4 fős volt.

Vagy inkább várjon a 10 emberből még 3 hogy te ugyanolyan méretű turnusban ehess? Miért?

Nekem ugyan nem kéne olyan családtag, aki ebből ügyet csinál. És értem, hogy még nem vagy családtag, de ezek után szorítanék, hogy ne is legyél. Nyilván erre lehet magasról tenni, mint a 61-es széplélek, de én inkább szeretek jóban lenni a családommal, hogy én is megkérhessem őket arra, hogy egyenek velem külön, ha nincs elég tányérom. Ez van. Én kérek elnézést.

2021. febr. 26. 14:39
 63/90 anonim ***** válasza:
19%

Ennyi infóból, amit tudunk a sztoriról, megértem a kérdezőt. Nem gondolom, hogy direkt rosszat akartak a szülők, de ügyetlenül szervezték az eseményt. Lehetett tudni, hogy 10-12 vendég jön és volt idő végiggondolni, hogy van-e elég hely leültetni ennyi embert. A vendéglátók helyében két opciót választottam volna:

a) Lazulós, kézben a tányér, hidegtálas ebéd, amikor mindenki odaül ahova akar (kanapé, karosszék, ablakfülke, akármi), mert úgyis beszélgetnek egymással. Aki forró levest akar enni, a konyhában megeszi asztalnál.

b) Ha mindenképp formális, asztalhoz ülő vacsorát terveztek, de kevesebb szék van, akkor inkább fele-fele arányban kellett volna vacsoráztatni az embereket. Először megebédel hat fő, pl. nagymama és unokák, utána a másik 6 fő, a vendéglátók, a fiú, barátnő, unokatesók. És akkor nincs ez a kellemetlen érzés, amit meg tudok érteni, hogy ketten ülnek külön, míg a nagyobbik társaság vígan eszik.

Amúgy az egészről Csipkerózsika története jut eszembe, ami úgy kezdődik, hogy csak tizenkét arany teríték volt, és ezért inkább meg se hívták a 13. rokont, amiből sértődés és átokszórás lett. Gyerekként se értettem, hogy miért nem lehetett jobban megszervezni, pl. az aranyterítéket hanyagolni, ha nem jut mindenkinek, és enni inkább egyszerhasználatos ezüstből, ami biztos kupacokban állt a királyéknál. Vagy beolvasztani a tizenkét aranyterítéket és önteni belőle egy arany boroshordót, amiből mindenkinek töltik a bort. Nem értem.

2021. febr. 26. 20:57
 64/90 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó, ha 10en asztalhoz férnek a másik 4 meg nem akkor te komolyan nem hagynal még 3 embert enni akinek lenne hely csak hogy fele fele arányban legyenek?! Nem vagytok normálisak. Normális családokban nem is téma az ilyesmi és nem sértődés tárgya. Atya világ milyen hisztis emberek vannak..
2021. febr. 27. 00:51
 65/90 anonim ***** válasza:
28%
Igen, a ti velemenyeteket kerdezte. De nem kell átesni a ló túloldalára, hogy elkenyeztetettnek hivjatok a masikat, meg hogy mar ti rogton dobnatok ki, mert neki valami szarul esett. Mi is ettunk egyszer a párommal es a szüleivel, ok elobb befejezték, felálltak, es otthagytak minket. Lehet figyelmetlenségből en is megcsinaltam volna ilyet, de utana baratommal beszeltuk hogy ez azert ciki volt. Nem hisztiztunk ott ezen, azóta is joba vagyunk mindenkivel, csak megjegyeztük, mint a kerdezo is. Ha ilyen miatt dobnatok a parotok, akkor valszeg 30 evesen is szuzek lesztek, de ez kb az okoskodo gyakorizok feléről elmondható :D
2021. febr. 27. 01:14
 66/90 anonim ***** válasza:
35%
Hát én ugyan pont 30 vagyok, de 8 éve házas, bár lehet még szűz vagyok, nem ellenőriztem ;) Igaz, a férjemet nem ejtették kiskorában a fejére.
2021. febr. 27. 01:24
 67/90 anonim ***** válasza:
21%
Ezek szerint Te minta feleség vagy, akinek soha nem esett semmi rosszul 🙄 gratu, jar a keksz
2021. febr. 27. 01:27
 68/90 anonim ***** válasza:
64%
Na ha ebbõl ügyet csináltál, jobb ha békén hagyod a párodat is és a szüleit,családját is.Teljesen normális,ahogyan az mama cselekedett.
2021. febr. 27. 12:42
 69/90 anonim ***** válasza:
44%

"Ezek teljesen természetes és megszokott élethelyzetek ott, ahol nem kastélyban laknak az emberek, de több testvér van, mindegyik családot alapít (gyakorin már ez is furcsának hat), senki nem utálja a szüleit, testvéreit (gyakorin ez még furcsábbnak hat) és tartják a rokonságot."

Lehet tartani a rokonságot, én nem azt mondom. De össze lehet jönni egy kávéra, sütire, üdítőre, beszélgetésre. Én pont az "ültetett" kajálással vagyok úgy, hogy eleve csak nyűg. Mindeni felnőtt ember, egyen szépen otthon. Egy kávé, szörp, sós és édes rágcsa mellett is lehet rokonizálni.

2021. febr. 27. 15:25
 70/90 anonim ***** válasza:
15%
En is agyremet kapok az ulteteses asztalnal evos husleveses kenyeritett rokonizalastol. 😂😂 Szerintem is jobb egy finom kavera sutire osszeroffenni 6-8an. Akar tobben is. En szerintem is egyen mindenki otthon. Ruhellem az ilyen vasarnapi ebed stilusu kockasteritos dolgokat ahol az aktualis asztalfo (altalaban idosebb 55+ ferfi) beszel az elet nagy dolgairol es en 25 eves nokent is qrvara lesz*rom. Viszont egy sutire leulni sokkal jobb!!
2021. febr. 27. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!