Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan érzem magam megbántva?...

Jogosan érzem magam megbántva? Hogyan kellett volna lereagálnom?

Figyelt kérdés
8 hónapja vagyok kapcsolatban. A párom anyukája múlt hétvégén meghívott egy nagy családi-szülinapi ebédre a nagyszülőkkel és unokatesókkal karöltve. Megérkeztünk, társalogtunk, mikor egyszercsak odajött a páromhoz és hozzám, és halkan közölte, hogy ne haragudjunk, de egyszerűen nincs annyi szék és olyan nagy asztal, hogy mi is le tudjunk ülni, így megvárjuk míg a többiek megebédelnek, és utána asztalhoz ülünk 4-en (mi ketten a párommal, és ő a férjével). Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam, nem értettem, hogy miért nem lett ez jobban megszervezve, vagy egyáltalán minek hívott meg akkor, ha nem tud leültetni. Még talán az is jobb lett volna, ha azt mondja, hogy a nappaliban lévő kisasztalnál ebédelhetünk velük egyidőben, mint ez, hogy szinte mások maradékát kaptuk meg. Másrészről szerintem az igazi vendég én vagyok, mert én abszolút nem számítok még családtagnak sem, úgyhogy meg merem kockáztatni, hogy előbb kértem volna meg erre az unokatesót, mint a fiam újdonsült barátnőjét. Vajon ennyire semmibe vesz a nő?
2021. febr. 25. 22:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
79%

Édes jó isten és még nem értik, miért nem akarok gyereket...

Az a te problémád, hogy a "vendég" státuszodon lovagolva (segítek: mindenki VeNDéG, aki nem lakik a háztartásban, nem attól függ, ki mennyi ideje ismeri egymást vagy rokon/nem rokon), azt hiszed, felsőbbrendű vagy a többieknél. Elárulom, nem így van. Folyamatosan azt hajtogatod, hogy két embernek nem volt hely az asztalnál, amikor NÉGY hely hiányzott, vagy mit gondolsz, a szülők a kib.szott kiszolgáló személyzet, vagy a számolás is meghaladja a képességeidet, vagy mi? Érthetetlen, komolyan. Azért ti lettetek hátrébb sorolva, mert:

1, Kellemetlen lett volna szétszedni titeket, te ott a PÁROD KÍSÉRŐJE voltál és nem a díszvendég.

2, Nyilván SZÜLINAPI ebédet családi körben szerették volna első körben rendezni és bármilyen nehéz is lehet neked, nem te voltál a fénypontban, hanem a szülinapos. A családjával. Érthetetlen, nem?

3, Te vagy a kakukktojás valaki szülinapi buliján, tényleg úgy érzed, hogy bármelyik rokont ki kellett volna túrni a szülinapos mellől, hogy beültessenek téged, hogy veled ismerkedhessenek? Úgy gondolod, abban a pillanatban az volt a legfontosabb teendőjük, hogy veled ismerkedjenek?

Jézusom minél jobban belegondolok, annál gázabb vagy :D Nárcisztikus much? Arról meg már nem is beszéltem, hogy még azon is megsértődsz, hogy nem készültek annyi hellyel, amennyivel kellett volna. Fene a pofájukat, hogy nem béreltek dísztermet amikor tudták, hogy maga a királynő ereszkedik le közéjük :D

2021. febr. 26. 10:11
 52/90 anonim ***** válasza:
69%

Mit hisztizel?

Nekünk is csak 4 hely van az asztalnál (ketten élünk, minek 6-8 személyes?), hogyha több vendéget fogadunk, akkor váltásban eszünk, mert ha megszakadok, sem tudok plusz helyet varázsolni (a kajáknak plusz tányéroknak plusz még x főnek).

Aki pedig ezen megsértődik - szerencsére ÉRTELMES barátaink/rokonaink vannak -, az akkor vendégeskedett nálam utoljára.

2021. febr. 26. 10:28
 53/90 anonim ***** válasza:
70%

"De konkrétan 2 emberről beszélünk, akit még valahogy meg kellett volna etetni"

Ha nem férttetek od, akkor mit csináljon? Ültesse be a nagymamát az asztal alá, mert neked leesik a korona a buksidról, ha 10 perccel később eszel?

"Az pedig, hogy meg fog utálni ha látja milyen hisztis vagyok.. Hát azért gondolhatjátok, hogy nem kezdtem el sírva, a karomat csapkodva, üvöltözve-rohangálva törni-zúzni. :D"

Ha már most ekkora kis semmiségen is itt így hisztériázol, szegény pasid csudajó kapcsolatban néz elébe.

2021. febr. 26. 10:40
 54/90 anonim ***** válasza:
30%

22-esnek adok igazat:

"kivancsi vagyok, aki itt alszentkedik gyakorin hobbiszinten, az milyen pofat vágott volna egy ilyen szituhoz "

2021. febr. 26. 10:42
 55/90 anonim ***** válasza:
28%

Hát nem tudom. Nekem már ez a turnusban evős figura is (amit itt többen írtok), baromira nem tetszene. Értem én, hogy nincs akkora asztal, nincs annyi hely, de akkor nem kell annyi vendéget hívni.

Sosem értettem ezt, miért kell odacsődíteni annyi embert, iszonyat sok munka is a főzés, és hogy minden klappoljon.

(Nálam nem véletlen 4 személyes az asztal, pedig dönthettem volna sokkal nagyobb mellett is, de nincs is ültetett vendégeskedés.)

2021. febr. 26. 10:50
 56/90 anonim ***** válasza:
63%
54-es vagyok: meg fogsz lepődni, kivártam volna a soromat és nem vettem volna magamra. Igaz, szerencsére megáldott annyi ésszel a sors, hogy felfogjam, a hely szűkössége és hogy kívülállóként nem engem árasztanak el odaadó figyelemmel, ámulattal, csodálattal és szeretettel valaki más családi eseményén, nem ellenem irányuló terrorcselekmény :)
2021. febr. 26. 10:52
 57/90 anonim ***** válasza:
78%

58: "Értem én, hogy nincs akkora asztal, nincs annyi hely, de akkor nem kell annyi vendéget hívni."

De hát ekkorára nőtt a rokonság! Mert mindegyik gyerek felnőtt, párra talált, születtek nekik is gyerekeik ...... és minden várakozással ellentétben a nagyszülők még nem voltak hajlandók sírba szállni. :-)))

Ezek teljesen természetes és megszokott élethelyzetek ott, ahol nem kastélyban laknak az emberek, de több testvér van, mindegyik családot alapít (gyakorin már ez is furcsának hat), senki nem utálja a szüleit, testvéreit (gyakorin ez még furcsábbnak hat) és tartják a rokonságot.

2021. febr. 26. 10:56
 58/90 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy a kérdezőtől és a hőzöngőktől úgy megkérdezném, ti mit szólnátok hozzá, ha a saját szülinapotokon kibsznák az asztaltól a nagyit vagy a kedvenc unokatesót és beültetnék helyette a bátyó tök ismeretlen csaját, mert ő most vendég? Tartok tőle, rendesen félreállna a szájatok akkor is :)
2021. febr. 26. 11:07
 59/90 anonim ***** válasza:
74%

Igazából nem ők rekesztettek ki téged, hanem te őket. Mivel ti, 4-en vagytok hazai pályán. Ők, a házigazdák, a fiuk, és a párja. Aki nem vendég státuszban van, hanem a szűk családhoz tartozik. Akkor is, ha ritkán jön. Jelenleg közelebb áll, mint az unokatesó vagy a nagyi. Csak te ezt valamiért nem látod. Vagy egész egyszerűen te ezt nem akarod.

Nálunk mondjuk én csak gimiből ballagtam, de anyukám le akart ültetni a vendégekkel, anyu, apu, a húgom és az akkori barátom viszont nem fért már oda. Én pedig mondtam, hogy ne harahudjanak, először esznek a vendégek, de én a családommal, és egyáltalán nem a barátom nélkül. Senki sem csinált belőle problémát. A vak is látta, hogy nincs több hely. Odaült a hugi, hát bumm neki. Volt elég idő együtt dumálni kaja után is.

Ha téged beültettek volna, ők meg ettek volna hárman, akkor még érthető is lenne, hogy ki vagy akadva, mert akkor jönne úgy le a dolog, hogy téged nem fogadott be és külön rak. De így. Hát ez nevetséges!

2021. febr. 26. 12:42
 60/90 anonim ***** válasza:
26%
Na, megint megjöttek a gyakorira járó kamuzó emberek 😃 és azt még mindig nem értitek, hogy nem azert ettek ok kesobb négyen a szülőkkel, hogy annyira bensőséges legyen, hanem mert ők még főztek. Illemet latom nem tanultatok, nem a vendéget fogom kiültetni büntibe. De igazabol, akármi van, akármi a kerdes, mindig a kerdezo a hibas, mindig “en mar kidobtalak volna”, es mindig “te egy elkenyeztetett kocsog vagy”. Hadd döntse mar el neki mi esik szarul uristen 🤣 foleg, ha ott nem is rendezett jelenetet, csak most kesobb gondolkozott a sztorin.
2021. febr. 26. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!