Hogy lehetne ezt minimális konfliktussal elrendezni?
68-as: azért a nők nagy része nem fekszik vörös mellel, pucéran, a kakilástól rettegve és zokogva a kanapén napokig.
Láttam ezt családon belül is (ld. sogornom), hogy a szüleim nem láthatták a babát 2 hétig, a sogornome meg rögtön.
Nekem teljesen evidens volt, hogy megnézik az unokát a férjem szülei is, amikor akarják, de az is tény, hogy tudatosan törekszem arra, hogy jó kapcsolatunk legyen. Ugyanis a terhességem alatt is sokat gondoltam arra, hogy anyósom éppígy hordta a szíve alatt a férjemet, érezte az első mozgásokat stb. A gyereke. Az unoka meg a gyereke gyereke.
Mi sem értünk mindenben egyet, de leginkább a szándék hiányát látom, hogy közeledjünk egymáshoz. Nyilván nem tökéletesek az anyósok, de a menyek sem. Ez van, és nem a szélsőséges esetekről beszélek.
Szomorú látni ezt a sok háborút, harcot és (sokszor túlgerjesztett) indulatot.
A jó viszony szerintem nagyon fontos hosszú távú befektetés. Ehhez pedig néha kompromisszumokat kell kötni, netán olykor kisebb-nagyobb áldozatot hozni: mint egy jó vállalkozás esetében.
Peace.
De miért nem "hagyod" a babázást?? Te jó ég, mi történhet egy ilyen kicsi babával attól, hogy a nagymamája megfogja???
Egyetlen egy ember nem foghatja meg, csak feltételekkel, és az apósom. Ő láncdohányos és nem fürdik/cserél ruhát minden nap. A párom intézi vele, megmondta neki, hogy csak megfürödve, tiszta ruhában foghatja meg az újszülöttet. Ő tiltakozott, hogy most azt minek. Párom mondta neki, hogy eljöhet megnézni, de ha ezeket nem tartja be, akkor nem foghatja meg. Ennyi. De még neki se mondanám, hogy nem jöhet megnézni, már miért ne jöhetne??? Énhozzám az jön, aki akar, de komolyan, ha szoptatok épp, hát szoptatok, majd megvárja, vagy visszajön később, úristen, mit kell ennyit körülményeskedni meg izélni ezen? Egy csecsemőnél természetesebb dolog nem érkezhet a családba, nem kell dugdosni, értelmes családtagoknak miért ne lehetne odaadni. Tényleg nem értem. (24 hetes terhes vagyok az elsővel)
"Az anyai nagyit erdekli hogy jol van e a gyerek anyja..mivel az a lanya! Az apai nagyit meg az unoka erdekli es a fia!Aztan valahol a sor vegen talan hogy tulelte e a menye. Na emiatt IS lesz mindig a fő nagyi az anyai. :)"
Pontosan!
* mert lehet szepiteni de az anyai nagyit mindig fogja erdekelni h a sajat lanya hogy van az apai nagyit meg nem menye hogy van o masodlagos az unoka,fia stb utan. Akarhogy szepitjuk.. soha nem lesz olyan fontos az apai nagyinak a no,mint az anyainak.. Igy a fo nagyi: az anyai. Es azok a szerencsesek ahol sokaig egeszsegben veluk is van! Mert az anyai az unokaert lanyaert es a veje miatt is megy, az apai a fia meg az unoka miatt meg harmadsorban a meny miatt. De mivel a meny szul..abban az allapotban O Dont ki johet be amig osszekapja magat. :)
Jovore nezve ezzel parom is egyetert.
77!
Minden anyának a gyereke a fontosabb. Neked is a gyereked lesz fonósabb, nem az ő ferje vagy a felesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!