Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne ezt minimális...

Hogy lehetne ezt minimális konfliktussal elrendezni?

Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a kisbabák. Azt már mindenkivel megbeszéltük hogy amíg a kórházban vagyok, csak és kizárólag a férjem jöhet be, ő látogathat. Ez így rendben is van. De ha hazamentünk, én az első 2 hétben nem akarom hogy anyósom átjöjjön, anyukámat viszont szeretném megkérni hogy segítsen. Erről még csak a férjemmel beszéltem, de már vele sem értünk egyet. Szerinte ez igazságtalan, mert az ő anyukájának is ugyanolyan joga lenne látni az unokáját mint az enyémnek. Még arra is hivatkozik hogy anyukája mennyire meg fog sértődni. Szerintetek igazam van? Hogyan értethetném meg velük?
2020. jún. 10. 11:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/132 anonim ***** válasza:
84%
Amit sokaknak nem sikerül felfogni: az értelmesebbje érti és megerti, hogy a nő a saját anyját akarja segítségnek, hogy ő az, aki előtt nem okoz neki problémát gyengén, betegen vagy épp xarul kinézve létezni. Senki nem csinál ebből problémát. A probléma az, hogy nem a frissen szült anyukát akarja az anyós első sorban látni, hanem az unokát. Ha az anyuka nem érzi jól magát, vagy nincs kedve az anyóshoz, vagy kimondottan utálják egymást, stb, simán bevonulhat a hálószobába, apuka meg megmutatja a gyereket. Nincs épeszű ember, aki ne tudná felfogni, hogy szülés után nincs toppon az ember lánya. De ettől még nem kell a nagyszülőt eltiltani az unokától. Jöhet az anyós, ott tölti a fiával meg az unokával azt a max fel órát, aztán elmegy, a másik nagymama meg törölgetheti anyuka homlokát, cserélheti a gyerek kakis pelenkáját és átfedheti a lakást anyuka igényei szerint.
2020. jún. 11. 08:26
 72/132 anonim ***** válasza:
80%
Hát, engem meg érdekel, hogy mit érez és mit akar a férjem. De hát nem vagyunk egyformák. Az valószínűleg engem is utálna anyósom, ha ilyen lennék, mint ezek a hisztérikák.
2020. jún. 11. 08:35
 73/132 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuknaz is mókás elgondolás, hogy a ferjnek kutya kötelessége értenie, megértenie a feleseget és mindent az ő kívánságai szerint tennie, de a feleség természetesen magasról kakkanthat arra, amit a férj akar
2020. jún. 11. 08:39
 74/132 anonim ***** válasza:
84%

68-as: azért a nők nagy része nem fekszik vörös mellel, pucéran, a kakilástól rettegve és zokogva a kanapén napokig.

Láttam ezt családon belül is (ld. sogornom), hogy a szüleim nem láthatták a babát 2 hétig, a sogornome meg rögtön.

Nekem teljesen evidens volt, hogy megnézik az unokát a férjem szülei is, amikor akarják, de az is tény, hogy tudatosan törekszem arra, hogy jó kapcsolatunk legyen. Ugyanis a terhességem alatt is sokat gondoltam arra, hogy anyósom éppígy hordta a szíve alatt a férjemet, érezte az első mozgásokat stb. A gyereke. Az unoka meg a gyereke gyereke.

Mi sem értünk mindenben egyet, de leginkább a szándék hiányát látom, hogy közeledjünk egymáshoz. Nyilván nem tökéletesek az anyósok, de a menyek sem. Ez van, és nem a szélsőséges esetekről beszélek.

Szomorú látni ezt a sok háborút, harcot és (sokszor túlgerjesztett) indulatot.

A jó viszony szerintem nagyon fontos hosszú távú befektetés. Ehhez pedig néha kompromisszumokat kell kötni, netán olykor kisebb-nagyobb áldozatot hozni: mint egy jó vállalkozás esetében.

Peace.

2020. jún. 11. 09:07
 75/132 anonim ***** válasza:
90%

De miért nem "hagyod" a babázást?? Te jó ég, mi történhet egy ilyen kicsi babával attól, hogy a nagymamája megfogja???

Egyetlen egy ember nem foghatja meg, csak feltételekkel, és az apósom. Ő láncdohányos és nem fürdik/cserél ruhát minden nap. A párom intézi vele, megmondta neki, hogy csak megfürödve, tiszta ruhában foghatja meg az újszülöttet. Ő tiltakozott, hogy most azt minek. Párom mondta neki, hogy eljöhet megnézni, de ha ezeket nem tartja be, akkor nem foghatja meg. Ennyi. De még neki se mondanám, hogy nem jöhet megnézni, már miért ne jöhetne??? Énhozzám az jön, aki akar, de komolyan, ha szoptatok épp, hát szoptatok, majd megvárja, vagy visszajön később, úristen, mit kell ennyit körülményeskedni meg izélni ezen? Egy csecsemőnél természetesebb dolog nem érkezhet a családba, nem kell dugdosni, értelmes családtagoknak miért ne lehetne odaadni. Tényleg nem értem. (24 hetes terhes vagyok az elsővel)

2020. jún. 11. 11:01
 76/132 anonim ***** válasza:
16%

"Az anyai nagyit erdekli hogy jol van e a gyerek anyja..mivel az a lanya! Az apai nagyit meg az unoka erdekli es a fia!Aztan valahol a sor vegen talan hogy tulelte e a menye. Na emiatt IS lesz mindig a fő nagyi az anyai. :)"

Pontosan!

2020. jún. 11. 11:43
 77/132 anonim ***** válasza:
15%

* mert lehet szepiteni de az anyai nagyit mindig fogja erdekelni h a sajat lanya hogy van az apai nagyit meg nem menye hogy van o masodlagos az unoka,fia stb utan. Akarhogy szepitjuk.. soha nem lesz olyan fontos az apai nagyinak a no,mint az anyainak.. Igy a fo nagyi: az anyai. Es azok a szerencsesek ahol sokaig egeszsegben veluk is van! Mert az anyai az unokaert lanyaert es a veje miatt is megy, az apai a fia meg az unoka miatt meg harmadsorban a meny miatt. De mivel a meny szul..abban az allapotban O Dont ki johet be amig osszekapja magat. :)

Jovore nezve ezzel parom is egyetert.

2020. jún. 11. 11:47
 78/132 anonim ***** válasza:
73%
Ki mondta hogy az apai nagyit nem érdekli a menye? Ez a ti kitalációtok.
2020. jún. 11. 11:47
 79/132 anonim ***** válasza:
12%
Erdekli!! Csak KEVESBE mint az anyait. Hisz nem a lanya szult. Hanem az anyai nagyi lanya. Tehat erdekli..de hogy nem annyira mint az anyait az fix!
2020. jún. 11. 11:49
 80/132 anonim ***** válasza:
61%

77!

Minden anyának a gyereke a fontosabb. Neked is a gyereked lesz fonósabb, nem az ő ferje vagy a felesége.

2020. jún. 11. 11:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!