Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne ezt minimális...

Hogy lehetne ezt minimális konfliktussal elrendezni?

Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a kisbabák. Azt már mindenkivel megbeszéltük hogy amíg a kórházban vagyok, csak és kizárólag a férjem jöhet be, ő látogathat. Ez így rendben is van. De ha hazamentünk, én az első 2 hétben nem akarom hogy anyósom átjöjjön, anyukámat viszont szeretném megkérni hogy segítsen. Erről még csak a férjemmel beszéltem, de már vele sem értünk egyet. Szerinte ez igazságtalan, mert az ő anyukájának is ugyanolyan joga lenne látni az unokáját mint az enyémnek. Még arra is hivatkozik hogy anyukája mennyire meg fog sértődni. Szerintetek igazam van? Hogyan értethetném meg velük?
2020. jún. 10. 11:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/132 anonim ***** válasza:
85%
Megértelek, de a férjednek igaza van. Vagy mindkét mama jöhet, vagy egyik sem... kivéve ha vmi konfliktus van közted és anyósod között....
2020. jún. 10. 11:16
 2/132 anonim ***** válasza:
92%
Figyelj, nem közösítheted ki ilyem téren a kisbabádat. Mármint persze, te szülted, a tiéd. Viszont az oltári nagy bunkóság és rosszindulatúság, hogy a te anyukád láthatja az unokáját, a párodé meg nem. A párod is elfogadja a te anyukádat valószínűleg, neked is alkalmazkodni kell egy kicsit. Az meg természetes, hogy ez a párodnak is rosszul esik. Fordított helyzetben te mit szólnál?
2020. jún. 10. 11:17
 3/132 anonim ***** válasza:
79%

A jelenlegi helyzetben a párod sem látogathat a kórházban! Az, hogy anyósod nem láthatja az unokáját, ezt nem tudom miért kell kikötnöd, az a minimum, hogy megmutatod nekik.

Az teljesen normális, ha az édesanyádat szeretnéd magad mellett tudni, és az is, ha nem szeretnél átjáróházat nálatok; de valahogy félúton kellene megegyezni.

2020. jún. 10. 11:28
 4/132 anonim ***** válasza:
91%

Remélem a férjednek van töke és elmagyarázza még párszor, hogy meg is értsd, hogy mégha te is szülöd a gyereket, ez nem jogosít arra, hogy kisajátítsd és ezzel sakkban tartsd a fius nagyszülőket.

A gyereknek 2 szülője van és 4 nagyszülője!

Most úgy gondolod, hogy te diktálsz és majd meghatározod az egész családnak, hogy ki, mikor láthatja csemetét.

De az ilyenek mint te hamar leeseknek a magas lórol és örülnek majd, ha valaki egy kicsit is besegít.

Ha nem most majd pár év múlva, mikor munka, óvoda, másik gyerek stb.és bizony akkor már jól jönne az anyós sgítsége.

2020. jún. 10. 11:29
 5/132 anonim ***** válasza:
87%

Igaza van a férjednek. Az ő anyukáját sem zárhatod ki, főleg, ha a sajátodat engeded látogatni.

Én úgy oldottam meg, hogy a hálóba nem jöhetett be senki. Amikor pihenni akartam, vagy elég volt a látogatókból, bementünk a hálóba, férjem maradt a vendégekkel.

2020. jún. 10. 11:31
 6/132 anonim ***** válasza:
84%
Kedves mama, köszönöm, az édesanyám segítsége elég lesz, de szívesen látjuk, ha a babát szeretné megnézni.
2020. jún. 10. 11:34
 7/132 A kérdező kommentje:
Nem akarom kisajátítani, és később majd jöhet, persze, de már most sincs erőm a hülyeségeihez, nemhogy szülés után. Kioktató, kritizál, nyomul, erőszakoskodik. Szükségem
2020. jún. 10. 11:43
 8/132 A kérdező kommentje:
Folytatás: szükségem van arra a 2 hétre amíg összeszedem magam és belerázódom az új élethelyzetbe.
2020. jún. 10. 11:43
 9/132 A kérdező kommentje:
És ez alatt inkább a saját anyukámat látom szívesen. Ő nem fog mindenért beszólni és a segítsége tényleg segítség lesz. Eleve nem szeretek kiszolgáltatott helyzetben lenni, de ha már úgy alakult, szívesebben hagyok magam körül olyanokat, akiben megbízom és szoros a kapcsolatunk, mintsem egy félig idegen nőt.
2020. jún. 10. 11:46
 10/132 anonim ***** válasza:
81%
Akkor azt beszéld meg a férjeddel, hogy ha anyuka beszólogat, akkor állítsa le. De azt nem tilthatod meg, hogy oda menjen. Lehet, hogy neked csak egy félig idegen nő, de a férjednek az édesanyja. Te mit szólnál, ha a férjed azt mondaná (anyukádra), hogy ne jöjjön ide az az idegen nő?
2020. jún. 10. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!