Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne ezt minimális...

Hogy lehetne ezt minimális konfliktussal elrendezni?

Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a kisbabák. Azt már mindenkivel megbeszéltük hogy amíg a kórházban vagyok, csak és kizárólag a férjem jöhet be, ő látogathat. Ez így rendben is van. De ha hazamentünk, én az első 2 hétben nem akarom hogy anyósom átjöjjön, anyukámat viszont szeretném megkérni hogy segítsen. Erről még csak a férjemmel beszéltem, de már vele sem értünk egyet. Szerinte ez igazságtalan, mert az ő anyukájának is ugyanolyan joga lenne látni az unokáját mint az enyémnek. Még arra is hivatkozik hogy anyukája mennyire meg fog sértődni. Szerintetek igazam van? Hogyan értethetném meg velük?
2020. jún. 10. 11:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/132 anonim ***** válasza:
69%

Igaza van a férjednek.

Anyád semmivel se több, mint az anyósod. Oke, azt értem, hogy azt akarod, anyád segítsen- bár a budos eletben nem fogom tudni megérteni mi a jo eget kell segiteni, mindezt úgy hogy egyedülálló anyaként, császár után vittem haza a gyereket.... Na mindegy. Anyád segítsen, ha annyira kell, de anyosodnak is joga lenne az unokát látni. Amit tervezel, az egyenes út oda, hogy anyósnak a gyerekkel jó xar kapcsolata legyen és majd panaszkodhass róla mimdenkinek

2020. jún. 10. 12:17
 12/132 anonim ***** válasza:
72%
Megértem, hogy anyukádat akarod, de akkor is igazságtalan vagy, ehhez pedig nincs jogod. Anyukád lehet ott, és segíthet, de kizárni a másik mamát, hát én sem lennék veled kedves. Szülsz, kisbabás anyuka leszel, ez egy különleges állapot, de ez abszolút nem jogosít fel téged ilyen viselkedésre. Mit szólnál, ha a férjed meg a te anyukádat nem akarná két hétig? Szerinted mit érez az önzőséged miatt? Szégyelld magad!
2020. jún. 10. 12:23
 13/132 anonim ***** válasza:
96%

Gondold át jól, hogy most mit teszel, mert a szülés után 3 héttel már lehet, hogy késő lesz.

Nem minden nagymama elnéző és megbocsátó.

Az is jó nagymama aki, hetente 2 órára meglátogatja az unokát, játszik vele, visz pici ajándékot és ennyi!

De, van olyan nagymama is aki ha az anya fáradt, álmos, akkor elviszi sétálni picit, amíg az anya alszik kicsit, vagy ha odamegy akkor vasal egy kicsit stb.

Majd ha vissza kell menni dolgozni, akkor besegíthet azzal, hogy hazahozza a gyereket az oviból vagy ha beteg ápolja, , hogy a szülők dolgozhassanak!

Egy nagyszülő nagyon sokat tud segíteni, de nem kötelessége.

Elvadíthatod magadtól, csak azért mert ő az anyós, de aztán az így viselkedő menyek szoktak a legtöbbet panaszkodni, hogy az anyós nem is igazi nagymama, mert nem segít semmit.

2020. jún. 10. 12:24
 14/132 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk azt sem értem miért ne mehetne barki látogatni a kórházba királyi fenséged....
2020. jún. 10. 12:24
 15/132 anonim ***** válasza:
67%
Mer most ő azt hiszi, hogy a nap is körülötte kering.
2020. jún. 10. 12:43
 16/132 anonim ***** válasza:
68%
A férjeddel nem tudjátok közösen megoldani a baba körüli dolgokat. Mert az szerintem is elég gáz hogy te anyukád mehet anyós nem. Mondom ezt úgy h nekem is a szőr állt a hátamon mikor anyós jött babázni. Nálunk férjem kivett 1 hét szabit. Egyikünkse foglalkozott ezelőtt újszülöttel mégis megoldottuk ketten. Amikor pedig úgy éreztem magam mindenkit (szülőket tesókat) egyszerre elhívtunk hogy nézzék meg ott voltak fél órát és mentek haza. Nem volt belőle sértődés hogy most ez vagy az többet/előbb lássa.
2020. jún. 10. 12:51
 17/132 anonim ***** válasza:
79%
Én boldog lennék, ha az anyósom jönne majd, első baba, egy városban lakunk, de le se sz*r, utál, pedig nem is ismer egyáltalán, soha nem volt hajlandó velem találkozni, pedig a fiával már 5 éve együtt élünk. Az unokája se érdekli. Mit meg nem tennék, ha eljönne.
2020. jún. 10. 13:12
 18/132 anonim ***** válasza:
70%
A te anyád mivel jobb, mint a párodé? Csak abba gondolj bele, hogy anyósod a párod anyja. Te azt a férfit választottad, akit ő nevelt fel. Ha okoskodik, akkor le állítod. De neki ugyan annyi joga van látni, mint a te anyádnak. Ezzel nem csak a mama-unoka kapcsolatot teszed tönkre, de a párodban is maradni fog tüske rendesen. Neki ugyanúgy a gyereke lesz, neki ugyanúgy jól esne megmutatni a saját anyjának.
2020. jún. 10. 14:01
 19/132 anonim ***** válasza:
24%

Le leszek pontozva mert nem a tomeg velemenyet osztom..Es van sajatom,ami miatt lepontoznak.

Szoval. En pontosan ugyan ezt fogom csinalni amit Te! Kerdezo. Csak azzal a kivetellel hogy az en jovendobelim megertette ezt a velemenyem. Igaz nincs meg gyerek viszont mivel a NO szul es nem pedig a ferfi igy az a korrekt ha legalabb 3-4 hetig A NO aki az eletet kockara teve egy uj eletet hozott vilagra dont par hetig arrol h ki lathatja. Nem igazsagtalan hogy a Te anyukad megy az ove nem. Mert nyilvan anyukad kozelebb all hozzad mint a ferje..nem? Es evidens h ilyen allapotban szules utan a kutyanak se hianyzik h egy kvazi idegen no nezegessen. Majd ha rendbeszedted magad. Oriasi nagy baj h ezt nem erti a ferjed. Ez egy borzalmasan rossz intő jellegu jel. Aminek mar a szimatat hazassag elott erezned kellett volNA.

Nalunk nem lesz ez kerdes. Elore megbeszeltuk. A NO szul o dont az elejen es kesz. Viszont utana nyugodtan megnezheti anyos apos stb. Ez termeszetes h lathatjak. De nem azonnal.

N

Le lehet pontozni kedves fius anyukak,anyosok. Sok no az en velemenyem osztja es kiallunk erte. A parjaink megertenek minket.

2020. jún. 10. 15:16
 20/132 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt nem értem miért kell segíteni? Csak elbír már két felnőtt egy magatehetetlen csecsemővel. nálunk a másodiknál kellett csak anyukám hogy legyen addig a nagyobbal. Mindegy is jöjjön anyukád eddig oké.

De ne is haragudj de nem engedni a másik nagymamának hogy lássa, az valami elképesztő. Félig idegen nő? Megszülte, felnevelte a férjedet, akitől most agyereked várod. Hát micsoda viselkedés ez.

Amúgy fiad lesz? Mit szólnál ha 25 év múlva a te menyed mondaná hogy bocs te nem láthatod csak az én anyám.

Nekem két lányom van, az ilyenek miatt örülök, hogy nem lesz menyem.

És még 2 dolog, amit én megfogadnék a helyedben

1. Azért mert szülsz, nem körülötted forog a világ

2. A férfiak a kedves nőket szeretik. Nem a hárpiákat.

2020. jún. 10. 15:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!