Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?
Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)
Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.
Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?
Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)
"Miért gondolod hogy a te informácioid nem tévesek? Pl a rovarokat nem kell védeni? Miért pont ott huzod meg a határt ahol meghuztad és miért nem máshol bármelyik írányban????"
Lassan 5. éve kutatom a témát minden oldalról, elképesztő információéhségem van a témával kapcsolatban, vizsgáltam etikai, környezetvédelmi, egészségügyi, pszichológiai szemszögből, minden fellelhető információt elolvasok, tudom hogy nincs érv a veganizmus ellen.
A veganizmus egy állatjogi mozgalom, ebbe beletartoznak a rovarok, bogarak is, ezért nem vesznek a vegánok piros ételszínezékes élelmiszert. Mert a piros ételfestéket általában bíbortetvekből állítják elő.
A veganizmus elutasítja minden érezni képes állat árucikk státuszát, beleértve a bogarakat is.
A veganizmus egy állatjogi mozgalom. Rengeteg mozgalom létezik még ezen kívül a világon. Például másik kedvencem a műanyagmentes mozgalom, de sok más mozgalommal is szimpatizálok. Például elutasítom az úgynevezett fast fashion trendet, ami fejlődő országokban élő családokat nyomorít meg a környezetszennyezéssel, és éhbérért dolgoztatja őket, ezért hogy mi itthon olcsón megvehessük a H&M-ben a legújabb pólónkat. Érzékeny vagyok szociálisan, és minden kizsákmányolást ellenzek, legyen az ember, állat, rovar.
A jövőben sok minden át fog alakulni. A Föld annyira túl van népesedve emberrel, kutyával, haszonállattal, hogy az már fenntarthatatlan.
Kvóták lesznek, hogy 1-1 ember mennyit utazhat, mennyi energiát használhat fel, az is hogy mennyi ételt fogyaszthat el, a kutyatartás úgy ahogy van, be lesz tiltva, hiszen nonszensz, hogy például Magyarországon is hárommillió kutyát kell etetni és ugye ők sem vegetáriánusok, hanem más állattársuk húsát eszik.
És igen, számomra is furcsa, hogy aki állatvédő, az miért nem vegán. Szeretik a kutyájukat, de el fordítják a fejüket ha arról van szó, hogy a kedvencüket, milyen áron lehet jóllakatni. Az ilyen állatvédők olyanok, mint a gyilkosok ügyvédei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!