Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Aki állatvédő, az miért nem...

Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?

Figyelt kérdés

Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)

Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.

Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?

Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)

[link]

2021. jún. 26. 00:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/145 anonim ***** válasza:
79%

Én is vegán vagyok. Engem egy cseppet sem érdekel, hogy más eszik-e húst. Az olyan vegánok miatt, mint te kedves kérdező, már nem járok vegán társaságba. Mivel csak arról tudtak beszélni, hogy mások milyen h.lyék, érzéketlenek, gyilkosok, dögevők (ez undorító kifejezés).

A vegán életmód nem egyszerű, és nagyon drága. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie.

"én igenis elítélem és bírálom"

Milyen jogon? Kinek képzeled magad, hogy ítélkezel mások felett?

2021. jún. 27. 13:50
 52/145 A kérdező kommentje:
Szóval szerintem már az is járható út, és az én részemről az erkölcsi minimuma az emberiségnek, ha megpróbáljuk mérsékelni a szenvedéseiket, akár ha etikus helyről szerezzük be az élelmet, akár ha csökkentjük a húsfogyasztást, esetleg ez a kettő egyszerre, netán vegetáriánusok vagy vegánok leszünk... Szerintem ennyit meg lehet tenni akkor, ha szeretjük az állatokat. De mondom, aki abszolút érzéketlen az állatok felé, én attól nem is várok el semmi ilyesmit.
2021. jún. 27. 14:04
 53/145 A kérdező kommentje:

"Mivel csak arról tudtak beszélni, hogy mások milyen h.lyék, érzéketlenek, gyilkosok, dögevők (ez undorító kifejezés)."

Nem használtam ilyen kifejezéseket:) indítottam egy beszélgetést ezen az oldalon, ahová az csatlakozik be, aki szeretne. A magánéletemben soha nem indítok ilyen, és ehhez hasonló beszélgetéseket, de ha valaki felhozza a témát, szívesen beszélgetek vele:) az hogy egy anonim oldalon felszólalok az értelmetlen erőszak ellen, szerintem nem én vagyok erőszakos. Teljesen normális hangnemben fejten ki a véleményemet, bár lehet hogy ez egyeseknek sértő.

"Milyen jogon? Kinek képzeled magad, hogy ítélkezel mások felett?"

Az állatok szószólójának képzelem magam, ugyanis ők nem tudnak beszélni, helyettük senki nem tud kiállni.

2021. jún. 27. 14:18
 54/145 A kérdező kommentje:

"A vegán életmód nem egyszerű, és nagyon drága. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie."

Nem drága a vegán életmód, ezt kifejtettem, csak ha műhúsokon, vegán sajton és vegán tejfölön akarsz élni, de olvasd vissza az 52-es kommentemet.

2021. jún. 27. 14:20
 55/145 A kérdező kommentje:
Ja és igen, a növényi étrend szerintem sem egyszerű, érteni kell hozzá. De nem is ezt akarom erőltetni, és én most szimplán a téma etikai oldalát vetettem fel. Csodálkoztam is, hogy egyik válaszoló sem hozta fel a téma egészségügyi oldalát.
2021. jún. 27. 14:23
 56/145 anonim ***** válasza:
100%
Mert a kutya, macska háziállat, a többi haszonállat, ezért megesszük.
2021. jún. 27. 15:06
 57/145 anonim ***** válasza:
88%

Kaptál rengeteg értelmes érvet, több oldalon át. Az, hogy te nem vagy hajlandó ezeket meghallani, csak erkölcsi nagyságodat hirdeted, hogy te akkor is elítélsz mindenki mást, és csak neked lehet igazad... nos, ez nem a válaszadókat minősíti.

Innentől kezdve felesleges tovább erőltetni a témát, ennyire elvakult reakciók mellett felesleges.

2021. jún. 27. 15:13
 58/145 A kérdező kommentje:

:D

"csak neked lehet igazad"

Miért, te egyetértesz az állatipar kegyetlenségeivel? Ha nem, akkor bizony nekem van igazam, csak nem szeretnéd belátni, de ott van benned valószínűleg. De ha te nem szereted az állatokat, jelentsd ki, akkor nem hozzád szól a kérdésem, ezt az elején tisztáztam. Ellenkező esetben a helyzet fordítva van: felhoztam rengeteg értelmes érvet, és járható utat, hogy lehetne mérsékelni az iparilag tartott állatok szenvedését.

2021. jún. 27. 15:21
 59/145 A kérdező kommentje:
Egyébként amikor még semmit sem tudtam az állatiparról, én sem értettem ezeket a kérdéseket amit most pl. én is feltettem. Nem értettem mi értelme van az egésznek, haraguttam még a vegákra is, hogy erkölcsi fölényt éreznek... Én úgy éreztem semmi sem tudna meggyőzni arról, hogy ne fogyasszak vágó állatokat, hisz azok azért vannak. Hallottam egy 10 perces videóról, ami állítólag vegánná tesz. Gondoltam megnézem, legalább tudjak az érem másik oldaláról, aztán megyek húst zabálni. Megnéztem a videót, ezután még én egy hétig ettem húst, majd örökre kifordult a számból. Ezért megértem azt, akit a szavaimmal nem tudok meggyőzni, a szavak nekem is kevesek voltak. Az a 10 perces videó azonban többet mondott ezermilliárd szónál.
2021. jún. 27. 15:42
 60/145 anonim ***** válasza:
96%
59 Ugye tudod hogy te is ugyan úgy érzelmi alapon vagy állatvédő mint aki csak a kutyákat macskákat védi. Te csak simán nagyobb csoportott választottál.
2021. jún. 27. 15:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!