Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Aki állatvédő, az miért nem...

Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?

Figyelt kérdés

Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)

Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.

Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?

Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)

[link]

2021. jún. 26. 00:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/145 anonim ***** válasza:
3%
14: Kisfiam, én több könyvet olvastam, mint amit te életedben láttál, és olyanokat írtam, hogy a címüket sem értenéd. Még az egyetemre sem vennének fel, ahol oktatok, hogy úgy vághassalak ki vizsgáról, hogy a taknyodon csússz.
2021. jún. 26. 17:30
 22/145 anonim ***** válasza:
21%
(Amúgy annak a kettesnek szólt, aki időközben egyes lett). "Én döntöm el." Talán el kéne olvasni a jogszabályt, ott van, hogy mi van eldöntve.
2021. jún. 26. 17:33
 23/145 A kérdező kommentje:

"A kutyát, macskát meg egyszerűen kár erre használni, amikor jóval nagyobb potenciál van bennük az ember számára. Sokkal fontosabb feladataik lehetnek."

Koreában van egy kutyafajta, amit kizárólag evés céljából tenyésztenek, ott is hagyománya van a kutya evésnek, azonban ahogy egyre több kutyát tartanak kedvencként, úgy kopik ki ez a hagyomány, mert az emberek megértik az összefüggést, amiről beszélek.

"Ezért küzdenek az állatvédők, hogy jó körülmények között éljenek, nem pedig azért, hogy ne haljanak meg, mert a természetben ugyanúgy prédák lennének, ugyanúgy meghalnának."

Egyrészt az, hogy egy állatnak mi a "jó körülmények között való élés", az nem ugyanaz, mint amit az úgynevezett állatvédők gondolnak. Az ipari állattartásról beszélek. Az oroszlán ragadozó, neki le kell vadásznia a zsákmányt, de mi nem ragadozók vagyunk, nekünk nem létszükségket húst enni, a tápláléklánc meg az állattartás két külön kategória, az oroszlán nem tartja fogva az áldozatait. Azt még vegánként el tudom fogadni, hogy valaki Mari néni és Pista bácsi háztáji állataiból lakmározik, akár a tejüket, akár a húsukat, de hogy valaki állatvédő és az iparilag tartott állatok olcsó húsát veszi meg a Tescoban, ami hatalmas(!) ár azért hogy az ízlelőbimbóink jóllakjanak (nem a testünk, mert a testnek nincs szüksége húsra) az nem fér a fejembe. Mert még azt is elfogadom ha valaki érzéketlen, és nem hatja meg az állatok halála, sem az a szenvedés amit az iparban átélnek, van ilyen ember, esküszöm megértem, ő ilyennek született, nem szereti az állatokat, ok. Nem erőltetem rá, nem is lehet, nem is érdemes. De aki állatvédő, az nem értett meg valamit, vagy hiányos információi vannak?

"Aki ezt nem képes felfogni, az megrekedt egy gyerek szintjén."

Épp hogy a magasabb szellemi szinten lévő emberek között több a vegetáriánus, ez már régen is így volt, nézd meg a történelem során hány nagy ember volt vega: Pithagorasz, Leonardo da Vinci, Platón, Nikola Tesla, Albert Einstein, Benjamin Frenklin, Thomas Edison, Isaac Newton...

2021. jún. 26. 18:26
 24/145 anonim ***** válasza:
89%

“ Talán el kéne olvasni a jogszabályt, ott van, hogy mi van eldöntve.”

Ok, linkelj légyszíves egy jogszabályt, ami szerint köteles vagyok a sertések vagy a kecskék jogaiért kiállni.

Amíg ilyet nem tudsz, addig szabad akaratomból eldönthetem, hogy támogatom mondjuk a kutyamentőket, vagy kimegyek tüntikézni az élelmiszeripar ellen.

Sőt tovább megyek, támogatom nálunk a menhelyet minden évben étellel és pénzzel(ha időm engedné, még munkában is segítenék), ettől még nem tilthatja meg senki, hogy levegyem a sertéscombot a boltban a polcról. Ugyanis ha ez jogszabály szerint tiltott lenne, akkor nem lehetne a polcon az a comb.

Még akkor is, ha neked ez épp nem tetszik.

2021. jún. 26. 18:51
 25/145 anonim ***** válasza:
77%

"Koreában van egy kutyafajta, amit kizárólag evés céljából tenyésztenek"

Az más, mert azt arra tenyésztik. Valószínűleg nem is tud olyan kapcsolatot kialakítani az emberrel, mint egy másfajta.

"Egyrészt az, hogy egy állatnak mi a "jó körülmények között való élés", az nem ugyanaz, mint amit az úgynevezett állatvédők gondolnak."

Mit gondolnak?

"az oroszlán nem tartja fogva az áldozatait."

Mi meg igen, éppen ezért tartozunk felelősséggel értük és azért, hogy jó körülmények között éljenek.

"de hogy valaki állatvédő és az iparilag tartott állatok olcsó húsát veszi meg a Tescoban, ami hatalmas(!) ár azért hogy az ízlelőbimbóink jóllakjanak (nem a testünk, mert a testnek nincs szüksége húsra) az nem fér a fejembe."

A legtöbb állatvédő nem is onnan veszi. Mi legalábbis kisgazdától veszünk húst, hentes vállalkozásoktól. Ez így drágább, de megéri, mert jóval humánusabb. Van arra is lehetőség, hogy farmdisznót te magad vágod le és dolgozod fel. Évente egyszer ezzel is élünk.

"De aki állatvédő, az nem értett meg valamit, vagy hiányos információi vannak?"

Sokan nem tudják a szituációt az ipari állattartásban. Nem nagyon híresztelik ugyebár.

"Épp hogy a magasabb szellemi szinten lévő emberek között több a vegetáriánus, ez már régen is így volt, nézd meg a történelem során hány nagy ember volt vega: Pithagorasz, Leonardo da Vinci, Platón, Nikola Tesla, Albert Einstein, Benjamin Frenklin, Thomas Edison, Isaac Newton..."

Nem a magas szellemiséghez van köze, hanem ahhoz, hogy ezeknek az embereknek vagy ki volt nyalva a szociális rangjuk miatt így életükben nem szembesültek a predációval, vagy pedig városban nőttek fel, ahol ugyanez történt. Márpedig általában ezeknek a rétegeknek áll módjukban a tanulás.

2021. jún. 26. 19:07
 26/145 anonim ***** válasza:
95%

21: a) nem vagyok a kisfiad. b) amelyik egyetemen átrugdostam már embereket, valószínűleg még a nyelvet sem értenéd meg.

“ olyanokat írtam, hogy a címüket sem értenéd.”

Nyilván, de nagy eséllyel te sem tudod mit szeretnél mondani vele. Pont az ilyen valóságtól elrugaszkodott okostojásokból élek meg nagyon is jól, amikor le kell fordítanom a professzor kérdéseit magyarról magyarra (meg a másik nyelven ugyanez), mert olyan tökkelütöttek, hogy nem tudnak egyértelmű kérdést feltenni, és az eldöntendő kérdésre nem lehet igennel vagy nemmel válaszolni, mert kifelejtik a fele információt.

“ Még az egyetemre sem vennének fel,”

Nagy eséllyel téged sem oda, amit én elvégeztem. Egyrészt nagy eséllyel nincs közös metszet a területen. Engem nem érdekel az orvosi terület, így nem is jelentkeznék.

“ hogy úgy vághassalak ki vizsgáról, hogy a taknyodon csússz.”

Ez a mondat igazolja a párom, miszerint azért jött el a magyar oktatásból, mert csak a selejt marad ott. Ő tanítani szeretett, nem megalázni a hallgatókat. Szóval igaza volt, hogy az ilyen aberrált kisebbségi komplexusos döbrögik maradnak, akik máshová nem jók. Eddig annyira nem akartam elhinni neki. Köszönöm, hogy meggyőztél. (Pontosabban ő köszöni) :)

Most pedig valamit a kérdéshez is szólhatnál, mert itt senkit sem érdekel, hogy a Mucsa egyetemen te vagy a helyi professzor-doktor.

2021. jún. 26. 19:19
 27/145 anonim ***** válasza:
76%

“ történelem során hány nagy ember volt vega: Pithagorasz, Leonardo da Vinci,...”

Adolf Hitlert kihagytad.

2021. jún. 26. 19:21
 28/145 anonim ***** válasza:
84%
Én is tudnék ide egy szép hosszú listát írni. Olyan vegánokrók, akiktől állatokat kellett menteni (főleg macskákat és vadászgörényeket)
2021. jún. 26. 19:27
 29/145 A kérdező kommentje:

"Mi legalábbis kisgazdától veszünk húst, hentes vállalkozásoktól. Ez így drágább, de megéri, mert jóval humánusabb."

Ennek örülök, ha igaz amit állítasz. A többi részével a kommentednek, ha nem haragszol meg, nem szeretnék bővebben foglalkozni, mert ezek csak feltételezgetések.

A fő kérdésem továbbra is arra irányul, picit pontosítva, hogy aki állatvédő, miért nem vegán/vega, vagy legalább humánusan tartott helyről szerzi be a húst? Tartom magam ahhoz, hogy aki szereti az állatokat, az a minimum hogy legalább jó helyről vásároljon, ha már mindenáron az ízlelőbimbóit nagyobbra tartja egy állat életénél.

Kérlek ne vitázzatok, basszus tök büszke voltam hogy végre normális mederben haladt egy ilyen beszélgetés :)

2021. jún. 26. 20:30
 30/145 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, csak professzorunk idejött trollkodni, részemről befejeztem.
2021. jún. 26. 20:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!