Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Aki állatvédő, az miért nem...

Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?

Figyelt kérdés

Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)

Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.

Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?

Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)

[link]

2021. jún. 26. 00:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/145 anonim ***** válasza:
26%
Ne haragudj kérdező,flexi vegát sajnos elég sokat ismerek.Nem önszántukból azok,csupán ritkán telik náluk húsra.Amíg ez nem változik,a háztáji termékek ilyen túlárazottak maradnak addig a drága(igen,bizony az) vegán étrend is úri huncutság marad....az emberek azt a húst veszik amire telik.
2021. jún. 27. 00:19
 42/145 anonim ***** válasza:
78%
A húsfogyasztás nem az ízlelőbinbókról szól. Ez alapvető ösztön. Az ember ösztönösen húsból akarja bevinni a fehérjét. Amikor a tested fehérjét kíván, akkor alapvetően a húst kívánod meg, nem a hüvelyeseket. Van akiben ez nem olyan erős, de alapvetően természetellenes, hogy az ember nem fogyaszt húst.
2021. jún. 27. 07:45
 43/145 anonim ***** válasza:
24%
aki nem vegan az nem allatvedo. nem vedheted ugy az allatokat, hogy kozben meggyilkolod oket.
2021. jún. 27. 11:14
 44/145 anonim ***** válasza:
89%

43-as

Légyszi ezt a mondatot másold be az összes állatvédő facebook oldalára

2021. jún. 27. 11:24
 45/145 A kérdező kommentje:
Nagyon sok állatvédőhöz fordultam már, a nagy részük fel sem veszi a telefont, nem válaszol e-mailekre sem. Első helyen szerepel, hogy kérik az adóm 1%-át, de amikor véletlenül mégis felveszik a telefont, akkor bocs de nem tudunk segíteni, old meg, ez volt a válasz... Ezek nem állatvédők. Gondolom otthon kétpofára tömik az agyonkínzott levágott állatok húsát, ez a véleményem az állatvédőkről. Lehet nekem nem utalja senki az adója 1%-át, de miattam egy állatnak sem kell kínhalált élnie-halnia. Aki szerint nem az ízlelőbimbóról szól a húsevés, az áltatja magát. Az ízlelés egy tanult dolog. Sok európai országban is, ahol vallási okokból nagy hagyománya van a böjtöknek, nagyobb arányban lesznek vegetáriánusok az emberek, mert egyszerűen elszoknak a hústól. Én amikor vegán lettem, azt hittem életem végéig tartó vágyat kell legyőznöm, úgy voltam vele, tartom magam ameddig tudom. De igazából másfél-két hét alatt nem is kívántam a húst, és azóta se, inkább elundorodtam. Nem vagyok képes olyan húst a számba venni, ami előtte brutál körülmények között szenvedett az iparban, ha valakit ez kielégít, az vagy vak, vagy érzéketlen.
2021. jún. 27. 12:25
 46/145 anonim ***** válasza:
90%
Vagy csak nem olyan szélsőségesen elvakult, mint te.
2021. jún. 27. 12:27
 47/145 A kérdező kommentje:
#41 egyik szavaddal ellent mondasz a másikkal. Most akkor a húsevés drága szerinted, vagy a növényi étrend? Mert korábbi kommentemben kifejtettem, mennyire olcsó a növényi étrend, de az első mondatoddal te is azt bizonyítod, hogy a húsevés drága :D
2021. jún. 27. 12:29
 48/145 anonim ***** válasza:
70%
Én ugyan nem 41 vagyok, de azt látom, pl vegán sajt 4* annyi mint a normál. Akinek nincs pénze, annak marad az ízetlen holland zöldség, vagy az olcsó hús. A kettő közül talán a hús a kevésbé gusztustalan.
2021. jún. 27. 12:34
 49/145 anonim ***** válasza:
66%
41 vagyok.Ezek szerint rosszul fogalmaztam,a vegán étrend is és a nem ipari hús is baromi drága.Ezt jól mutatja pl a Húsvét,valamiért nagyon kelendőek az áruházláncok előre csomagolt füstölt termékei mint a valódi házi füstölt sonka.Mi lehet az oka?Esetleg a hatalmas árkülönbség.Értem amit írsz de tartom a véleményem,a többség az olcsóbbat választja.Nem azért mert gonosz,hanem mert arra telik.
2021. jún. 27. 13:20
 50/145 A kérdező kommentje:

"Vagy csak nem olyan szélsőségesen elvakult, mint te."

Ez a duma most aztán nem talál be, ugyanis én vagyok az a vegán, aki szerint még a flexi vegetáriánus (ritkán húsfogyasztó) életmód is jobb mint a semmi. Ilyen vegán beszélgetésed még egyszer nem lesz, mert a legtöbb vegán még a vegetáriánus étkezéssel sem ért egyet :D miért érzem azt, hogy pont te vagy a szélsőségesen elvakult? Felajánlom lehetőségnek, hogy a havi 1-2 húsfogyasztás is már sokat számítana, de nem, nektek ez is elvakult? :D Az ipari forradalom előtt nem volt normális az ilyen mértékű húsfogyasztás, mint ami napjainkban van. Az ipari állattartás azért ilyen kegyetlen, hogy olcsón ki tudjon szolgálni napi háromszori húsfogyasztást. A legtöbbötök egyetért azzal, hogy ami az iparban zajlik, az kegyetlen, de továbbra is 100 százalékkal támogatni akarjátok a vasárlásaitokkal, holott flexi vegaként mondjuk csak 20 százalékban tudnátok támogatni ezt a kegyetlenséget :D és én vagyok a szélsőséges? Hát ezen jót nevettem most. Nem leszólni, kinevetni akarlak benneteket, elnézést kérek ha ez jön le. Csupán elgondolkodtatni szeretném azokat az embereket, akik állítólag szeretik az állatokat. Én hiszem azt, hogy aki szereti az állatokat, abban megvan a hajalndóság, hogy tegyen is értük. Az ember empátiával született. A húsfogyasztás egyedüli okai a szokás, kényelem, és az íz, semmi más. Kényelem, mert ezt szoktad meg, de higgyétek el, mennyi ízletes vega recept létezik! Valaki említette a vegán sajtot. A vegán sajt ehetetlen, egészségtelen, ne vegyétek meg! :D vegyél akkor sajtot, ha sajtot akarsz enni. Nem ezt mondom. Hanem hogy legyél legalább vegetáriánus vagy flexi vegetáriánus. Ha már csak pár hónapig kipróbálod a flexi vegetáriánus életmódot, lehet hogy rádöbbensz, milyen könnyű. Sok flexi vega később vegán lesz. De nem kell vegánnak lenned, ha nem akarsz, nem ezt súlykolom ha nem esett volna még le :)

2021. jún. 27. 13:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!