Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?
Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)
Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.
Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?
Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)
43-as
Légyszi ezt a mondatot másold be az összes állatvédő facebook oldalára
"Vagy csak nem olyan szélsőségesen elvakult, mint te."
Ez a duma most aztán nem talál be, ugyanis én vagyok az a vegán, aki szerint még a flexi vegetáriánus (ritkán húsfogyasztó) életmód is jobb mint a semmi. Ilyen vegán beszélgetésed még egyszer nem lesz, mert a legtöbb vegán még a vegetáriánus étkezéssel sem ért egyet :D miért érzem azt, hogy pont te vagy a szélsőségesen elvakult? Felajánlom lehetőségnek, hogy a havi 1-2 húsfogyasztás is már sokat számítana, de nem, nektek ez is elvakult? :D Az ipari forradalom előtt nem volt normális az ilyen mértékű húsfogyasztás, mint ami napjainkban van. Az ipari állattartás azért ilyen kegyetlen, hogy olcsón ki tudjon szolgálni napi háromszori húsfogyasztást. A legtöbbötök egyetért azzal, hogy ami az iparban zajlik, az kegyetlen, de továbbra is 100 százalékkal támogatni akarjátok a vasárlásaitokkal, holott flexi vegaként mondjuk csak 20 százalékban tudnátok támogatni ezt a kegyetlenséget :D és én vagyok a szélsőséges? Hát ezen jót nevettem most. Nem leszólni, kinevetni akarlak benneteket, elnézést kérek ha ez jön le. Csupán elgondolkodtatni szeretném azokat az embereket, akik állítólag szeretik az állatokat. Én hiszem azt, hogy aki szereti az állatokat, abban megvan a hajalndóság, hogy tegyen is értük. Az ember empátiával született. A húsfogyasztás egyedüli okai a szokás, kényelem, és az íz, semmi más. Kényelem, mert ezt szoktad meg, de higgyétek el, mennyi ízletes vega recept létezik! Valaki említette a vegán sajtot. A vegán sajt ehetetlen, egészségtelen, ne vegyétek meg! :D vegyél akkor sajtot, ha sajtot akarsz enni. Nem ezt mondom. Hanem hogy legyél legalább vegetáriánus vagy flexi vegetáriánus. Ha már csak pár hónapig kipróbálod a flexi vegetáriánus életmódot, lehet hogy rádöbbensz, milyen könnyű. Sok flexi vega később vegán lesz. De nem kell vegánnak lenned, ha nem akarsz, nem ezt súlykolom ha nem esett volna még le :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!