Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Aki állatvédő, az miért nem...

Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?

Figyelt kérdés

Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)

Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.

Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?

Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)

[link]

2021. jún. 26. 00:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/145 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, itt más szempontok is vannak. Vennék sokan szívesen háztájiból a húst, de pl a fővárosban ez nem feltétlen megvalósítható (a piac nem mindenhol reális), másrészt sok esetben a háztáji jóval drágább, és nem mindenki engedheti meg magának. Vidéken sima dolog, mert természetes, de városi környezetben ebből (is) luxust csinálnak, vásárokra viszik, ráírják, hogy kézműves, és rögvest három-négyszeres árat pakolnak rá.
2021. jún. 26. 21:17
 32/145 A kérdező kommentje:
De aki nem tud beszerezni normális helyről húst, vagy drága neki, az még mindig választhatja hogy vegetáriánus vagy vegán lesz, ezért nem értem. Én ezért lettem vegán. Ha annak idején talán tudtam volna szerezni háztáji cuccokat, talán sosem jutok erre az elhatározásra.
2021. jún. 26. 21:26
 33/145 anonim ***** válasza:
77%
Nem akarnak vegák vagy vegánok lenni, ez mindenkinek a saját döntése. Ennyire egyszerű. Senkinek nincs joga ezért bírálni/elítélni senkit.
2021. jún. 26. 21:45
 34/145 anonim ***** válasza:
82%

32: ez kicsit olyan, hogy “nincs kenyered egyél kalácsot.”

Az a baj, hogy nem csak a vegán, hanem a sima zöldség is horror áron van.

Ahol élek, hallottam már olyan indokot kollégától, hogy nem baj ha drága a vaj meg hús, mert egészségtelen. Mondom, ok, de ilyen alapon akkor támogatni kellene a zöldségevést, meg a bio vagy a vegán étkezést. De nem, azt meg azzal az ürüggyel árazzák túl, hogy az egészséged már csak megér kicsit több pénzt.

Most jön egy vendég hozzánk, nem vegán, viszont egy egészségi probléma miatt a vegán dolgok biztos hogy nem ártanak, így az egyszerűség kedvéért nem kérdeztük egyenként, higy mit szabad, mit nem, bevásároltunk vegán cuccokból. Hát kösz. Az átlagnép nem tudja megfizetni. Átlag fizuból(középfokú végzettséggel) még itt is marad az holland zöldség, meg az olcsóhús, ha az ember akarja hogy maradjon is valami hó végére. Az meg kicsit igazságtalan, hogy mérnök és afölött engedheti meg magának az ember.

2021. jún. 26. 21:46
 35/145 A kérdező kommentje:

#33 de én igenis elítélem és bírálom azt, aki bár állítólag állatvédő, mégis támogatja az ipari állattartást. Ott valami elcsúszott, vagy kevés vagy téves információja van. Mert vagy szereted és tiszteled az állatokat, vagy nem, ez ilyen egyszerű. Nincs olyan, hogy szeretem őket, jópofák, megnevettetnek, de támogatom hogy csonkítsák, vagy bezárják az állatot olyan ketrecbe, ahol nem képes lábra állni, stb...

#34 a vegán étkezés alapja a gabonák, ezt egészítik ki a hüvelyesek, ez az alap, nekünk ez fehérjében ami nektek a hús. Ez idáig segg olcsó. Erre jön rá a zöldség, az idényzöldséget azért meg lehet fizetni, ráadásul ez nem érv, alap esetben a húsevőknek is kellene normál mennyiségű zöldséget fogyasztani, nem csak húst enni szénhidráttal. A gyümölcsből elég naponta kevesebb is. Aztán ott vannak az olajos magvak, amik tényleg nagyon drágák, de szerencsére ebből naponta csak egy keveset kell enni. Összegezve: gabona, hüvelyesek, zöldség, gyümölcs, olajos magvak, ezeket eszi egy vegán. Minden más csak kiegészítő, az ilyen vegán termékek drágák, de elárulom, én a növényi tejen kívül semmit nem veszek. De azt is el lehetne itthon olcsón készíteni, csak lusta vagyok. Tévhit, hogy a növényi étrend drága, sok vegán kevesebbet költ kajára mint egy húsevő, vagy mint egy vegetáriánus.

2021. jún. 26. 22:35
 36/145 anonim ***** válasza:
83%

Na, épp ezért nem lehet értelmes beszélgetést folytatni a vegánok nagy részével. Te is csak hajtod a magad igazát, kérdező, egyetlen érvet sem vagy hajlandó meghallani, mert te elítéled és kész.

Tetszik vagy sem, a modern társadalomnak része az, hogy az ember boltban veszi az élelmiszert, mert magának nem tudja megtermelni. Senki nem lesz rosszabb ember vagy kevésbé állatszerető attól, hogy húst vesz a boltban.

Az ipari állattartást pedig felülről lehetne megváltoztatni, és nem azzal, hogy Marika nem veszi meg a boltban. Túl nagy számokról van itt szó ahhoz, hogy dehasenkinemvenne. Ilyen nincs.

2021. jún. 26. 22:43
 37/145 A kérdező kommentje:

Szerintem meg nagyon is értelmes amit mondok, csak lehet, hogy nem tetszik. Ez a húsparasoxon, amiről beszélek. Teljesen nyitott vegán vagyok egyébként ha a válaszaimat megfigyeled, abszolút megértő vagyok csomó mindenben ha visszaolvasol.

Egyébként aki nem akar lemondani teljesen a húsról, arra ott van a flexitáriánus étrend. A flexitáriánusok, vagy flexi vegák (flexibilis szóból ered, ha így érthető, tehát magyarul rugalmas) tudatosan törekszenek arra, hogy kevés húst fogyasszanak. Tehát ha találnál egy etikus beszerzési forrást, de túl drága lenne a pénztárcádhoz, csupán annyit kéne tenned, hogy ritkábban fogyasztasz húst. A gyakorlatban ez egyébként úgy néz ki, hogy egy flexi vega asszem havonta 1-2 szer eszik húst, a hónap többi napján vegetáriánus. Szerintem még ez is egy teljesen járható út lenne, Angliában nagyon népszerű.

2021. jún. 26. 22:51
 38/145 A kérdező kommentje:

"Az ipari állattartást pedig felülről lehetne megváltoztatni, és nem azzal, hogy Marika nem veszi meg a boltban. "

A hús attól ilyen olcsó, mert az ipari állatartásban ilyen körülmények vannak. Ha etikusabb körülmények lennének, te nem tudnád megfizetni.

2021. jún. 26. 22:55
 39/145 anonim ***** válasza:
96%
Olyan sok állatvédő szervezet van fent a facebookon. Miért nem veszed fel a kapcsolatot?
2021. jún. 26. 23:00
 40/145 anonim ***** válasza:
84%

Szerinted kit érdekel az, hogy neked mi a véleményed, hogy miért ítélsz el számodra ismeretlen embereket?

Az írásaidból látszik, hogy az állatvédelem közelében sem voltál soha.

2021. jún. 26. 23:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!