Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?
Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)
Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.
Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?
Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)
"Aki állatvédő, az miért nem vegán?"
Mert épp elmével rendelkeznek.
Nézd, nem tudom, hogy mit jelent a morális különbség. Nekem az a különbség, lett légyen morális vagy nem morális, hogy Floki a családtagom, én neveltem, én etettem, én hordtam orvoshoz, velem evett, velem aludt, hmm... szeretem? Esetleg ő is ragaszkodik hozzám?
Miközben a malacok iránt nincsenek ilyen érzelmeim. A csirkék iránt sem. Sajnálom, ha ezzel traumát okozok a vegánoknak, de ez van.
"Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat?"
Nektek a csiga, kolorádó bogár, és a többi élősködő nem állat? amiket azért irtanak, hogy ne egyék meg azokat a növényeket, amelyek nélkül a vegánok éhen halnának?
139: kismilliószor elmondtuk már, hogy sajnos a veganizmus nem tökéletes, egyszerüen arról szól, hogy a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük annak érdekében, hogy a legkevesebb szenvedést okozzuk.
https://www.youtube.com/watch?v=0QTNgKpV_K4&t=43s itt elég szépen el van magyarázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!