Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Aki állatvédő, az miért nem...

Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?

Figyelt kérdés

Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)

Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.

Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?

Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)

[link]

2021. jún. 26. 00:18
 131/145 anonim ***** válasza:
10%
a kerdes nem az volt, ha megolnek-e a vadonban vagy sem. mit valasztanal a harom opcio kozul?
2021. júl. 8. 22:05
 132/145 anonim ***** válasza:
31%
Ezek haszonállatok. Azért vannak, hogy megegyük őket. Ettől függetlenül, nem szabad brutális körülmények között tartani őket.
2021. júl. 12. 23:25
 133/145 anonim ***** válasza:
23%
pedig 90%a brutális körülmények között van tartva. különben pedig mi a morális különbség egy kutya és egy disznó között?
2021. júl. 13. 10:03
 134/145 anonim ***** válasza:
73%

"Aki állatvédő, az miért nem vegán?"

Mert épp elmével rendelkeznek.

2021. júl. 13. 11:08
 135/145 anonim ***** válasza:
81%

Nézd, nem tudom, hogy mit jelent a morális különbség. Nekem az a különbség, lett légyen morális vagy nem morális, hogy Floki a családtagom, én neveltem, én etettem, én hordtam orvoshoz, velem evett, velem aludt, hmm... szeretem? Esetleg ő is ragaszkodik hozzám?

Miközben a malacok iránt nincsenek ilyen érzelmeim. A csirkék iránt sem. Sajnálom, ha ezzel traumát okozok a vegánoknak, de ez van.

2021. júl. 13. 14:50
 136/145 anonim ***** válasza:
77%

"Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat?"

Nektek a csiga, kolorádó bogár, és a többi élősködő nem állat? amiket azért irtanak, hogy ne egyék meg azokat a növényeket, amelyek nélkül a vegánok éhen halnának?

2021. júl. 13. 14:57
 137/145 anonim ***** válasza:
22%
de akkor elfogadható gondolom egy olyan kutyát megölni akire nem tekintessz családtagként?
2021. júl. 13. 21:56
 138/145 anonim ***** válasza:
38%

139: kismilliószor elmondtuk már, hogy sajnos a veganizmus nem tökéletes, egyszerüen arról szól, hogy a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük annak érdekében, hogy a legkevesebb szenvedést okozzuk.

https://www.youtube.com/watch?v=0QTNgKpV_K4&t=43s itt elég szépen el van magyarázva.

2021. júl. 13. 21:59
 139/145 anonim ***** válasza:
52%
Aki valódi állatvédő az minimum növényi étrenden van. Ne hülyéskedjünk már, 2021-ben Magyarországon borzasztó könnyű növényi étrendre váltani. Az ilyen vegyes étrendű állatvédők pedig a nagyüzemből veszik a húst, tejet :D. De, ha háztájit veszel, akkor is meg kell ölni az állatot. Hogy lehetsz állatvédő, ha igényled, óhajtod és ennek megfelelően fizetsz azért, hogy megöljenek egy állatot? :D Tiszta képzavar. Esetleg szeretsz bizonyos állatokat meg segítesz azoknak, segítőkész vagy, akiknek kedved tartja. Azt esetleg aláírom, hogy aki háztáji tejet, tojást vesz és tényleg jól megnézi, hogy tartják az állatot, az olyan vegetáriánus beleférhet ebbe a fogalomba... meg esetleg a nagyon ritkán tejet-tojást (tényleg ilyen évi szinten is kimutathatatlanul kevés mennyiséget) fogyasztó növényi étrendesek. Meg esetleg lehet arról vitatkozni, hogy mézet, bogarakat lehet-e enni, mert nekik nem fáj a halál, nem szenvednek, bár már úgy se vagy trú arc.
2021. aug. 21. 19:27
 140/145 anonim ***** válasza:
63%
Persze attól függetlenül nem vitatom el, hogy aki ott van egy ilyen szervezetbe és tesz, akár 1 állatért, az becsülendő. Csak ne mondja magáról, hogy állatvédő, ne hirdesse magát így, mondja azt, hogy tagja vagyok annak a szervezetnek.
2021. aug. 21. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!