Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Aki állatvédő, az miért nem...

Aki állatvédő, az miért nem vegán? Nekik a disznó, tehén, csirke, bárány, kecske, hal nem állat? Csak a kutya, macska állat?

Figyelt kérdés

Állatvédőktől kérdezem ELSŐSORBAN. Milyen jogon döntöd el hogy most a kutya macska a maximális jogokkal rendelkezzen, szemben a haszonállatokkal, ahol ha hímnek születsz, azonnal levágnak? (De ez csak egy példa, egy a sok közül az ipari állattartásban)

Nem provokálni akarok, komoly válaszokat szeretnék.

Tehát pl. menhelyeken is, olyan nagy gonddal adnak örökbe állatot, az állat érdekeit maximálisan szem előtt tartják, de aztán ebédre megesznek egy sonkás sajtos szendvicset, nem értem hogy jön össze a kettő?

Ha nem vagy állatvédő, netán az állatokat sem szereted, kérlek ne válaszolj, ne trollkodj bele, akkor nem hozzád szól a kérdés. Nem hozzád szól a kérdés ha állatvédő vagy, és vegán :)

[link]

2021. jún. 26. 00:18
 121/145 anonim ***** válasza:
16%
hidd el, az allat szenved amikor levagod. nincs kegyelmes mod egy eloleny feldarabolasara.. te is szenvednel amikor latnad a kest ami kozeledik a nyakadhoz..
2021. júl. 8. 19:06
 122/145 anonim ***** válasza:
64%

"Szerinted nem tudom?"

Lehet hogy tudod, de fel is fogod?

"De egy különbség van, az ellen nem tudok mit tenni, a másik ellen meg tudok."

Azok ellen amiket felsoroltam tudnál tenni, csak egy lusta képmutató lény vagy! Ha akkora állatvédő vegán lennél akkor csinálnál egy beton aljas üvegházat, feltöltenéd virágfölddel és ami megterem benne azt ennéd. Ja hogy lusta semmirekellő vagy, és a saját kényelmed helyezed az állatok/bogarak szenvedései elé? Oké helyezd, de akkor ne akard már magad félistennek beállítani, mert ez csak képmutatás, és beteges feltűnési kényszer.

"És a bogár, meg amiket felsorolsz, előtte szabadon élt."

Lehet hogy szabadon "élt", viszont olyan szinten mérgezett/szétműtrágyázott talajban SZENVEDETT egész életében hogy azt te el se tudod képzelni.Például rengeteg torz/daganatos/ilyen olyan fogyatékos egér születik a földeken a permetszereknek/műtrágyának köszönhetően, csak éppen kínlódva éhen halnak, mert képtelenek élni önállóan...

"Tudod mi folyik a hús-, tej-, tojásioarban?"

Igen tudom,dolgoztam benne mint betanított,ezért is veszek tanyasi húst/tojást, minimálisan drágább de nem szenvednek.

"Azoknak az állatoknak a halál inkább megváltás sokszor azok után amit tartás közben elszenvednek."

Nem nagyobb megváltás nekik a halál, mint a földeken mérgektől szenvedő jószágoknak, ráadásnak a földeken több a rovar/gerinces 1-hektáron, mint ahány állat van egy ilyen ipari "farmon"...

"Hasonlítsd már össze a kettőt!"

Volt rá lehetőségem, a növénytermesztés gonoszabb dolog!Csak azért nyírják ki az egereket fájdalmakat okozó szerekkel hogy TE megehesd azt amit ő enne meg!

"Sosem lehetsz tökéletes vegán, és nem is létezhet ilyesmi, de mi legalább törekszünk, sok buta húsevő meg csak leemeli a oolcról a húst, fogalma sincs semmiről, de meghallja azt a szót hogy vegán, és jön a butaságaival...

Pedig de lehetsz, ismerek is ilyet, üvegháza van, ő vegán, te meg nagyon nem vagy az, csak egy képmutató feltűnési viszketegséges lény, mellesleg te se vagy különb mint aki csak leeszi a húst a polcról, nyomod a marhaságaidat de azért betolod a bogártetemes vegán műzlit, meg az őrölt bogaras kenyeret ami előállításához kilónként legalább jut egy lemérgezett egér...

"Szerinted a haszonállatod, amit megeszel, min nevelkedik? Mert elárulom, a világ szójatermelésének 90 százalékár az állatipar használja."

Szerintem jobban tudom min nevelkedik, dolgoztam az iparban mint betanított...

"Milliószór pazarlóbb húst enni, mint növényeket."

Lehet, és? Ennek mi köze az állati szenvedéshez?

"Arról nem beszélve hogy az őserdőket majdhogynem 100százalékban azért vágják ki, hogy állati takarmányt állítsanak elő rajtuk."

Ha nem állati takarmány miatt vágnák ki akkor emberi élelmezésre használt zöldségtermesztés/gabonafélék termesztése miatt vágnák ki.

"Mennyivel egyszerűbb lenne egyből a növényt megenni... Istenem mennyi hülye, komolyan itt fogyott el a jómodorom és a türelmem."

Igen hülye, és képmutató vagy, mint a legtöbb önmagát vegánnak nevező idióta.

Mellesleg szerintem írtam már, de leírom megint hátha rájössz végre. Nem vagy valódi vegán, csak feltűnési/divat vegán vagy.

Vagy csak tényleg annyira sötét vagy mint a holdtalan éjszaka, és tényleg elhiszed hogy vegán vagy.

2021. júl. 8. 19:34
 123/145 anonim ***** válasza:
64%

"hidd el, az allat szenved amikor levagod. nincs kegyelmes mod egy eloleny feldarabolasara.. te is szenvednel amikor latnad a kest ami kozeledik a nyakadhoz.."

Nem szenved, mert el van kábítva/nincs magánál. De van, csak használni kell, pl csirkéknél sokkoló/disznóknál disznóölő pisztoly. Nem szenvednék ahogy a kés közeledik, lévén már nem lennék magamnál.

2021. júl. 8. 19:38
 124/145 anonim ***** válasza:
24%
rendben, akkor tedd magad a malac helyebe. hogy szeretned hogy meggyilkoljanak (figyelembe veve, hogy az emberi szervezetnek nincs szuksege husra, ezert a hus felesleges gyilkossag)? ugy, hogy elotte vegigszenveded az egesz eleted vagy ugy hogy boldogan elsz es azutan feleslegesen megolnek vagy inkabb szeretned, hogy boldogan elj es ne gyilkoljanak meg egyaltalan?
2021. júl. 8. 19:50
 125/145 anonim ***** válasza:
24%
de szenved. a levagas elott mindig szenved es fel. te is szenvednel es felnel ha tudnad, hogy mi kovetkezik.
2021. júl. 8. 19:52
 126/145 A kérdező kommentje:
125, nem olvastam el amit ilyen hosszan írtál, ugyanis én olyan emberrel nem vitázok, aki nem adja meg az alapvető tiszteletet. Sajnálom hogy fáradoztál. Azért nekem sincsenek kötélből az idegeim :)
2021. júl. 8. 20:10
 127/145 anonim ***** válasza:
65%

122 Rendben.

"Az ember inkább növényevő, egészségileg jobbat tesz nekünk ha a húst és állati zsírt lecseréljük növényiere"

Ezt mire alapozod? Az életmód függvénye, hogy mi tesz jót. Az eszkimóknak mondd el, hogy ne fogyasszanak zsírt, vagy a kétkezi munkásoknak, akik 12 órát végeznek kemény fizikai munkát. Amúgy az sem igaz, hogy az ember elsősorban növényevő. Az ősembernek nagyon fejlett vadászkultúrája volt és rengeteg állati maradványt találnak náluk.

"Nem véletlenül ajánla minden ország dietetikai szervezete, hogy minél több zökdséget, gyümölcsöt kell enni, kerüljük a vörös húsokat, zsíros húsokat."

Mert a mai embernek már nincs szüksége olyan kalóriabevitelre, kivételek így is vannak. De ezek a szeervezetek nem ellenzik a fehérhúst és a tejet.

"Ha megnézed a világ legegészségesebb országait, az a közös bennük, hogy rengeteg növényt fogyasztanak, azt is többnyire nyersen, vagy félig megfőzve."

Mik a világ legegészségesebb országai? Utánanéztem, a lista szerint Japán az első, ahol esznek tengeri húst rendszeresen. Svájc a második, ahol szintén nagy hagyománya van az állattartásnak. Spanyolország a harmadik, ugyanúgy változatos a gasztronómia. Már megint hazudsz.

[link]

"Magyarország, ahol a konyha teljesen húsközpontú, európa legegészségtelenebb országai között szerepel. Szerintem ez mindent elmond."

Kifelejted a kontextust. Magyarország az Osztrák - Magyar Birodalom éléskamrája volt. A népesség nagyon nagy részét a kétkezi farmerek tették ki. Ezek az emberek naphosszakat mozogtak terepen, hőségben, fagyban. Nekik szükségük volt magas kalóriabevitelre. A magyar étkezési kultúra tőlük származik. Ezért idejétmúlt. De ez a másik véglet megint.

"Senki sem ajálnja, hogy növeld a húsfogyasztási szokásaidat"

Nem is akarom növelni. Épp annyi húst eszek, mint eddig.

"Lehet az ember képes megemészteni a húst, de nem annyira mint egy mindenevő. Ha így lenne, terhes nőknek, és gyenge immunrendszerű embereknek nem lenne tiltó listás a nyers hús."

Nem a nyers húsról beszélünk. Az ember többtízezer éve átállt az előkészített húsra, attól az még ugyanúgy hús. Hidd el, nem nyers húst akarok enni.

"Az ember legközelebbi rokonai a majomfélék is nagyrészt gyümölcsevő növényevők, ugyan fogyasztanak állatokat is, de elenyésző mennyiségben, és inkább rovarok, larvák, tojások formájában."

Az ember legközelebbi rokona lomkorona lakó. Akkor mi is legyünk azok? Attól, hogy legközelebbi rokon, még nem muszály hasonló étrenden osztoznunk. A panda meg a medve rokona, mégsem ugyanolyan az étrendjük. De amúgy a csimpánzok vadásznak is. brutális, nem ajánlom megnézésre, de kisebb majmokat ejtenek el.

"A szervezet megpróbálja ezt kompenzálni, ehhez foszfor kell neki, amit kivon a csontjaidból, de ahhoz hogy ezt kivonja, sajnos a kálciumnak is mennie kell, ami majd vizelettel távozik."

Igenám, de ez rohadtul nem számít, mert az állati ételekben alapból sok kálcium és foszfor van.

" Nem véletlenül a világ legfejlettebb országai, ahol a legtöbb a húsfogyasztás, ott van a legtöbb csontritkulás"

A fejedből pattant elő, mint a másik, bármiféle bizonyíték nélkül?

"Nem gondolod hogy ennyi tejtermék elfogyasztásától nem lenne szabad a nyugati országokban senkinek csobtritkulásban szenvednie?"

A csontritkulás leginkább genetikai betegség és idős korra jelentkezik. Oka nem a homeosztázis felborulása általában, hanem az oszteoklaszt sejtek túlosztódása és oszteoblaszt sejtek alulosztódása, ezek genetikai folyamatok.

" Azt mondod a hús férfias."

Ilyet nem mondtam. Azt mondtam az agresszív viselkedés a férfiakra jellemzőbb.

"Egy alacsony zsírtartalmú növényi étrenden élő vegán férfinak sokkal hosszabb erekciói vannak."

Ez egy olyan internetes statisztika, minthogy akik az emeleten, keleti irányba alszanak, azok átlagosan 2 és fél perccel tovább élnek, vagy amikor a netes hirdetésekben írják, hogy egyél majomlábszárpikkelyfüvet napi kétszer és elmúlik a hátfájásod? Nem hangzik hitelesnek.

"Az állati zsír érrendszerre kifejtett hatása miatt pedig de, rosszabb helyzetben vannak sportolás szempontjából."

Csak akkor, ha azt nem használják fel nagy munka során. Én nem is eszem meg a zsíros részeket, de a tiszta húst megeszem.

"Nézd meg Arnold Schwarzeneggert. Mennyi állati terméket digyasztott élete során, és milyen rossz egészségügyi állapotban van."

Biztos az állati termékektől, nem a cucctól, amit pumpált az ereibe... Arnold mástól szottyadt meg.

"Abból kiderül, hogy a gladiátorok is vegetáriánusok voltak."

Akkor mi van? A vikingek meg nem. Mi értelme sorolni ilyeneket? Amúgy nem voltak vegetáriánusok, mert azt írják, hogy "mostly vegetarian", tehát ettek húst, csak nem az volt az ételük fő összetevője. Ne ferdítsd el miközben abban hiszel, hogy nem nézem meg miről beszélsz.

"Nekem az is elég, ha valaki etikus helyről vasárol húst, és nem támogatja az ipart."

Ezen túl vagyunk, már elmondtam, hogy vállakozásokat támogatunk.

"És ha belegondolsz, ha egy kisgyermek állatokat gyilkol, inkább gondolod pszichopatának, mint normális viselkedésű gyereknek."

Akkor a kisgyerekek nagy része pszichopata lenne. A gyerekeknek még nem erős az empátiája, ez csak tinédzser korban lesz kifejlett.

2021. júl. 8. 21:04
 128/145 anonim ***** válasza:
71%
124. Az állat nem tudja mi az a kés.
2021. júl. 8. 21:05
 129/145 anonim ***** válasza:
93%
127. A vadonban is megölnék.
2021. júl. 8. 21:06
 130/145 anonim ***** válasza:
100%

129- Tudom-tudom, persze-persze.

Tudom hogy telibe betalált a mondandóm :) Nem kell rizsáznod :)

2021. júl. 8. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!