Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek az MLM-ről?

Mi a véleményetek az MLM-ről?

Figyelt kérdés
Tényleg lehet vele pénzt keresni? Vagy időpazarlás az egész?
2012. jan. 9. 15:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/277 anonim ***** válasza:
84%

ma 18:12

Jól látod. Az egyik fő félreértés, hogy a pilótajáték és az MLM közötti különbséget nem könnyű észrevenni. A pilótajétékok ugyanis a helyzetből adódóan megpróbálják MLM-nek álcázni magukat. Még akkor sem mindig könnyű eldönteni egyről, ha érti az ember a fogalmakat.

Aztán ha az üzlet valóban MLM, még akkor sem biztos, hogy jó a cég. Ha jó a cég, akkor is lehet még rengeteg baj, amitől valakit túl sok kudarc ér (bár az a sikerhez vezető út elengedhetetlen része), és föladja.

Ezzel nincs baj. Van, aki a zenélést adja föl; van, aki a sportot; van, aki a fogyókúrát; van, aki a dohányzéásól való leszokást; van, aki az életbenmaradásért vívott küzdelmet. Emberek adnak fölk dolgokat. Az viszont szimplán intelligencia (nem IQ, hanem EQ, ami tanulható) kérdése, hogy miután az ember föladja, vagy bele sem kezd egy vállalkozásba, azt higgadtan zárja-e le, vagy belekezd egy ilyen ostoba hittérítésbe. A jó példát itt lehet látni: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..

(tegnap 21:14 és 22:04-es válasz), A rosszat meg nem nehéz :)

2012. febr. 4. 23:37
 62/277 anonim ***** válasza:
84%

Az előző linket elrontottam. Erre gondoltam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2012. febr. 4. 23:40
 63/277 anonim ***** válasza:
2012. febr. 5. 01:55
 64/277 anonim ***** válasza:
80%

Én csak ide írok, mert azért mégiscsak ez az "ős" kérdés. :)

Kedves fórumozók. Másokat nem tudok Névszerint! megemlíteni, csak Tejbegrízeskenyeret (és remélem nem veszed rossz néven, ha barátomnak nevezlek. Ha igen, visszavonom.), szeretném itt mindenkinek levenni a válláról a felelősséget. Gondoljatok csak bele abba, ha Ti azzal az információval rendelkeznétek mint a másik, Ti is ugyanerre a következtetésre jutnátok. Én is. Kedves Tejbe (bocs, senki mást nem tudok említeni, mert Te felvállaltad.) kérdésem volna, hogy van e még valami, amit nem mondtál a saját nézőpontod szerint az üzletről? Én izgatottan veszem a felmerülő véleményeket, és érdekes az Egészséges véleménycsere.

Figyeljünk azonban oda egy lényeges dologra. Az adott válaszok objektívak e, vagy ösztönszerűek. Rakja mindenki félre a kardot, senki nem azért van itt, hogy a vére folyjon. Érti valaki amit akarok? :)

2012. febr. 5. 08:21
 65/277 anonim ***** válasza:
30%

Varga úr, ön itt az egyetlen barátom!

[link]

A véleményem, az aggályaim pedig nem kizárólag a hozzászólásaimból, sokkal inkább a viták menetéből olvasható ki. A kvázi blogom is elég beszédes. Még ha több időm lenne sem tudnék most erre kimerítőbben reagálni.

De értem a kitételt, és szerintem is alapvető lenne, hogy objektív, csak a tárgyat érintő hozzászólások íródjanak. Ehhez képest olvassa át hányszor kaptam eddig sima oltogatást. És igen, ezen lovagolok, mert rendkívül jól példázza a sok névtelen vitaképességét.

2012. febr. 5. 16:21
 66/277 anonim ***** válasza:
89%

Tejbe:

Arra még nem gondoltál, hogy azért kapod az oltogatást, mert felületesek az ismereteid és butaságokat írkálsz? Néha magadban is kereshetnéd a hibát nem csak másokat kellene hibáztatni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Gábor

2012. febr. 5. 17:14
 67/277 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy látom a blogod is ugyanolyan felületes, mint az itteni válaszaid és egyéb ismereteid az MLM-ről.

Attól, hogy blogot írsz még nem leszel hiteles, főleg nem ennyire felületes ismeretekkel.

Amennyiben erről a blogról van szó:

[link]

Szabi

2012. febr. 5. 19:01
 68/277 anonim ***** válasza:
89%

Azt hiszem ez inkább ide illik.

Én is utána jártam és olvastam egy kicsit. Majdnem elolvastam már az üzletpolitikát is.

Elgondolkoztam egy hagyományos vállalkozás és egy MLM vállalkozás összehasonlításán.

Fontos leszögezni, hogy vállalkozásról van szó és nem napi 9-13 órás „robotmunkáról”. Tudom van aki szereti a munkáját, viszont nagyon sokan a pokolba kívánnák a főnöküket vagy a munkatársukat. Vagy csak a munka meg a fizetés nem tetszik nekik.

Az MLM meg egy VÁLLALKOZÁS és nem „robotmunka” vagy bármilyen napi fix meló ez fontos különbség.

Tegyük fel, hogy nyitni akarok egy Bioboltot ahol ezeket a termékeket árulom.

Ott kezdődik minden, hogy egy rakás engedélyt és egyéb papírt be kell szerezni. Ezeknek a beszerzése is idő (az idő meg pénz) és még pénzbe is kerülnek, mert ezeket nem osztogatják csak úgy ingyen.

Aztán kell még:

- Üzlethelyiség: Alsó hangon ez kb havi 300-500e Ft (inkább több) bérleti díjat jelent hacsak nincs valakinek saját üzlethelyisége. (fontos itt megjegyezni, hogy ha van és azt bérbe adjuk akkor az is pénzt termelne, csak éppen mi most azt használjuk) Persze lehet olcsóbb is ha valami huszadrangú kis utcában nyitjuk meg, vagy valami lehetetlen kicsi helyet bérelünk.

- Termékek: Nos ez a következő mélyen érbe vagy inkább zsebbe vágó történet. Ez szintén alsó hangon úgy kb 1.5 millió. Ez a kezdő készlet. És ezeket ugye még raktározni is kell. Tehát nem lesz elég egy kis vacak bolt.

Ez eddig kb. 2 millió.

Szuper megnyitottunk. Örülünk. Vagy mégsem? Mert ugye a vásárlók nem fognak csak úgy tömegével jönni, néhányan biztos lesznek. Viszont ha komolyan gondoljuk az egészet akkor reklámozni kell. Ez a következő mélyen zsebbevágó történet. A reklámozás nem olcsó mulatság. Lehet pl a helyi kisebb rádióban. Ha ezt mondjuk két hétig akarjuk, hogy adásba kerüljön akkor máris komolyan a zsebünkbe kell nyúlni.

- Reklám: Mondjuk napi 4x megy le a rádióban 6-7000Ft/perc. Nekünk van egy 30 másodperces blokkunk. Ez minimum 4x14x3000=168.000Ft. Vagy több ez attól is függ, hogy csúcsidőben vagy máskor megy le. Ez kb egy helyi rádiónak a díjja.

Ezzel még közel sincs vége. Még szórólapokat is lehet vagy inkább kell gyártani, ezeket szét kell hordani vagy hordatni. Ennek megint van költsége kb 100-150.000 Ft.

Eddig kb 2.3 millió.

És akkor egy másik reklámozás. Felkeressük az ismerőseinket telefonon. Emailben meg közösségi oldalakon is lehet. Bár azok közel sem ennyire hatékonyak. Szóval felhívjuk őket vagy ha személyesen találkozunk velük akkor elmondjuk nekik, hogy jöjjenek be és nézzék meg az üzletet.

Ez a fajta reklámozás sokkal közvetlenebb és jóval olcsóbb na meg hatékonyabb is. Sokkal kisebb lesz az úgynevezett szórása. Vagyis a felesleges reklám.

Az üzlet beindul. Az ismerősök és azok közül akiket elértünk az egyéb reklámmal páran be fognak jönni a boltba. Ezek az emberek vagy vásárolnak vagy nem. Akik vásárolnak azok vagy vissza jönnek később is (ők a törzsvásárlók) vagy nem (ők azok akik egyszer vásárolnak).

Csak a törzsvásárlókra nem lehet építkezni, mert azok egy idő után elkophatnak. Ezért folyamatosan reklámozni kell. Az is igaz, hogy a törzsvásárlók további új vásárlókat/törzsvásárlókat hozhatnak. Az emberi természet olyan, hogy ha valaki valamivel elégedett akkor azt szívesen elmondja másoknak is. Ezt úgy hívjuk, hogy ingyen REKLÁM.

Az üzletnek havi szinten legalább 1 milliós bevételt kell hoznia, hogy megérje üzemeltetni. Ebből még levonjuk a kb 600.000 Ft költségeket és a maradékból még adózni is kell.

Azokról már nem is írtam, hogy mi van akkor, hogy ha saját alkalmazottat akarunk felvenni és nem mi akarunk az üzletben sínylődni (nem egy leányállom egész nap ott ülni és várni a vevőket) egész nap.

Ha valami jogi problémánk vagy vásárlói kifogásunk van akkor azzal is nekünk kell szívni. És még ráadásul óriási kockázatot is vállaltunk, mert egy rakás pénzt bele kellett feccolni.

Most nézzünk meg egy MLM VÁLLALKOZÁST.

- Termékek. Minimális befektetés. Ha valaki kezdőcsomagot vásárol akkor az kb a 25-150e Ft-ig terjed. Ehhez képest a 1.5milliós raktárkészlet jóval nagyobb befektetés.

- Üzlethelyiség az nem kell, az van az anyacégnek.

- Azonnal lehet kezdeni nem kell ilyen-olyan hatósági engedélyekre és egyebekre várni

- Reklám: Ugyanazt csináljuk, mint amit a Biobolt esetében is. Felkeressük az ismerőseinket. Aztán lesz akit nem érdekel egyáltalán. És lesz aki vásárol majd lesznek törzsvásárlók stb ahogy már korábban írtam ugyanaz a tervrajz.

Ha valami jogi problémánk lenne, akkor az nem velünk van hanem az anyavállalattal. Mivel a terméket nem tőlünk vásárolják hanem az anyavállalattól. Ő az aki erről számlát állít ki. És ez mindenkinél egyénileg van. A saját kódszáma alapján.

- Kockázat? Ha úgy döntök, hogy nem akarom csinálni akkor a cég visszavásárolja tőlem az árut. Vagyis összességében minimális kockázattal jár ez az egész.

Havi szinten nem kell óriási összegeket befektetni éppen ezért az első hónapokban nem is kell komoly bevételeket generálni, hogy fedezni tudjuk a kiadásainkat.

És van még egy dolog ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. És ez a bővülés.

- Biobolt: Beindul az üzlet jönnek a vevők és hát bővíteni kellene az üzletet. Mit lehet csinálni?

A: Vagy visszaforgatom a pénzt és újabb üzletet nyitok. Több üzlet több gond nagyobb felelősség, több munka és ekkor már biztos, hogy alkalmazottat is fel kell venni. Hacsak nem klónozzuk magunkat. :)

B: Lehetőség befektetőt keresünk aki hajlandó egy ugyanilyen üzletet nyitni. És megállapodunk, hogy a bevételből ki hogyan részesedik. Na ez szokott lenni a legnagyobb probléma a későbbiekben. Itt szokták sokszor átvágni egymást az emberek.

- MLM: Itt csak egy lehetőségünk van. Megkeresni a „befektetőket”/üzlettársakat. És itt nincs vita abból, hogy ki hogyan részesedik a bevételből mivel az világosan és egyértelműen le van írva.

2012. febr. 5. 22:32
 69/277 anonim ***** válasza:
94%

Továbbra is szánalmas. És ezzel most mit bizonyítottál? Azt, hogy hülye vagy az MLM-hez azt eddig sem vitatta senki sem. :DD

Gábor

2012. febr. 10. 14:35
 70/277 anonim ***** válasza:
94%

Nem is tudom, hogy ki írta, hogy jelentsünk valami reklámot. Csak nekem rémlik úgy, hogy te voltál? Ha meg jelentetted akkor felhívtad a moderátorok figyelmét a topicra ami már rég nem a kérdésről szólt.

A topicot meg ezért törölték, mert köze nem volt a kérdéshez. Ez nem az első ilyen topic törlés volt.

És már megint előtörtek a téveszméid. :DD

Gábor

2012. febr. 10. 14:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!