Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek az MLM-ről?

Mi a véleményetek az MLM-ről?

Figyelt kérdés
Tényleg lehet vele pénzt keresni? Vagy időpazarlás az egész?
2012. jan. 9. 15:25
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/277 anonim ***** válasza:
84%

"Tessék, egy kérdés, hogy van, ha nem így?"

Röviden tömören:

0. Listát írok

1. Felhívom

2. Találkozom vele és bemutatom a céget. Infó csomagot kap (CD, könyv, katalógus).

3. Újra találkozom és elmondja, hogy mi az ami érdekli. Lehet, hogy semmi.

Ennyi.

Nem érdekli semmi. Ekkor max megkérdezem, hogy felkereshetem-e egy fél év múlva. Általában ismerősöknél.

Érdekli a termék: Megkérdezem, hogy mi érdekli és kap egy törzsvásárlói kártyát meg rendel pár terméket.

Üzlet: Kap egy törzsvásárlói kártyát, meg rendel pár terméket és elkezdünk dolgozni. Ha kezdő vagyok találkozik a szponzorommal vagy már eleve ott van ő is.

Nem kell ezt túlbonyolítani.

Részletesebben:

Mikor Leszel Milliomos, Nógrádi Bence

45 mp-es prezentáció, Don Faille

Gábor

2012. febr. 12. 21:49
 102/277 anonim ***** válasza:
90%
2. és 3. pont kb 15-30 perc. Vagy ha már akkor akar dolgozni akkor lehet több is.
2012. febr. 12. 21:51
 103/277 anonim ***** válasza:
86%

Don Failla. Csak ez a hülye safari kijavítja néha a szöveget.

Gábor

2012. febr. 12. 22:35
 104/277 anonim ***** válasza:
26%

Nem, soha nem mondtam, hogy hülyék vagytok hozzá. Egész mást mondtam, már többször is, de még csak véletlenül sem vettétek zokon.

Az emberismeret pedig valóban tanulható. Tanulja az ember kora gyermekkorától, kb. fiatal felnőtt koráig. A többség legalábbis így van vele. Kivételes az, aki ezt a képességét felnőttként is tovább tudja fejleszteni, akár privát, akár intézményesített formában.

Azok a kifogáskezelési formulák, amiket ti oktattok egymásnak, ha úgy vesszük ilyen célzatúak. Azonban ezeket nem elég megtanulni, ezeket el kell sajátítani. A kettő közötti különbség szül rengeteg "szagembert" a ti szakmátokban, öregbítve ezzel a szakma jó hírnevét. :)

Egyébként a konkrét módszerrel nincs bajom, ez egy kitalált, átgondolt dolog. Csak az a baj vele, mint a régi bűvésztrükkökkel. Ha már egy csomóan elkezdenek dolgozni velük, hatástalanok, lejáratottak lesznek. Sokan csípőből hárítják ezeket a formulákat, pláne olyanok, akik már hallottak róluk.

Ez is csak egy példa, és magyaráznám még tovább is, de nincs értelme. Ez csak az én hülyeségem. Ellenben aki fejében megfordulnak a kérdésben említett dolgok, és elolvassa, talán elgondolkodik, és az ugye nektek sem ellenségetek?

Találkoztam már hálózatépítőkkel, nem is kevéssel. Több bukottal, mint sikeressel, ami azt illeti. A bukottak legtöbbje eleve alkalmatlan volt rá, és volt aki ezt nem volt képes belátni. Egyikük csak mélyítette a saját problémáit, most a vállalkozói igazolványa miatt komoly behajtás alatt áll, komplett vagyonokat költött csak arra, hogy az ingatlanjait másra írják, hogy ne foglalhassák le, legalább a családja otthonát.

Az ilyenekre is nyilván azt mondjátok, csak tötymörgött, biztos nem dolgozott, nem hitt magában, várta a sültgalambot. Mondanom sem kell, ez egyáltalán nem ilyen egyszerű, de ebbe se fogok belemenni.

A listaírós-találkozós-bemutatós dolog meg kb. amatőr szint a szakmátokban. Naná, az az érdeketek, hogy mindenki elhiggye, hogy ilyen egyszerű. Mire rájön, hogy nem, már nyakig benne van, és ha szerencséje van, lesznek ebben társai is, és találgathatja, hogy azoknak vajon mikor nyílik ki a szeme.

A "majd később átgondolja" dolog is érdekes. Hogyan éred el, hogy mikor később megérett a jelöltben a dolog, téged keressen meg, és ne csak szimplán ráguglizzon a cég nevére, és a kapcsolatok menüpontra kattintva simán belépjen téged megkerülve? Ehhez igen is kell egy fellépés, tudnod kell kinek hogyan lehet megfogni a figyelmét. És nem mondom, hogy direkt azért lépne így valaki, mert rosszindulatú, lehet csak simán feledékeny. És a fordítottja is igaz, lehet téged jegyez meg, nem a céget, de ilyen tényezőkre nem lehet üzletet építeni. Arról a fordított esetről nem is szólva, ha te nem vagy szimpatikus, az üzlet meg igen, és hirtelen a munkatársaid között találod, csak épp nem a saját csapatodban.

Mindezekből csak egy dolog következik, illetve ezekkel azon korábbi állításaimat kívánom erősíteni, hogy ez nem egy egyszerű világ. Lényegi kérdéseket pedig nem lehet annyival lerendezni, hogy "ügyes, majd megoldja!", meg hogy "Én vagyok a garancia a sikerre!".

Olvastam már MLM-ről szóló könyveket, végig egyet sem, mert netto baromságokkal vannak tele. Ennek okán nem is emlékszem mik voltak ezek, de ilyenekkel Dunát lehetne rekeszteni. Ezt a Nógrádi Bence-féle könyvet lehet elkezdem, meg a törölt topicban is volt olyan, amire rászántam magam, csak már az is bukta.

Nógrádi Bence életútja egyébként érdekesebb, mint a könyvei.

2012. febr. 13. 14:58
 105/277 anonim ***** válasza:
81%

"Olvastam már MLM-ről szóló könyveket, végig egyet sem, mert netto baromságokkal vannak tele."

Innentõl kezdve írhatsz bármit. Innentõl érthetõ, hogy miért írkálod a hülyeségeket. Mert fogalmad sincs az egészrõl. Csak elméletben blablázol.

Hány olyan vállalkozót soroljak fel akik nem MLMben adósodtak el? Aki hülyén csinálja az így jár nem kell ehhez MLM, csak éppen az MLMhez még vállalkozói igazolvány sem kell feltétlenül. Sokkal kisebb a kockázat. De még mindig úgy osztod az észt, hogy csak elméleti fikcióid vannak és SEMMI GYAKORLATI TUDÁS.

2012. febr. 13. 16:35
 106/277 anonim ***** válasza:
82%
Arról már nem is beszélve, hogy vállalkozói fejjel is képtelen vagy gondolkodni. De hát elméletben minden szép és jó, csak ugye a gyakorlat hiánya állandóan vissza köszön.
2012. febr. 13. 16:41
 107/277 anonim ***** válasza:
27%

Igen, csak a valódi vállalkozásról senki nem terjeszti, hogy milyen egyszerű, hogy bárki megtanulhatja, és hogy kézen fogva beleviszik majd a sikerbe. Az MLM-ről meg mást sem hallani, ti is rengetegszer elmondtátok.

Az neked érv az MLM mellett, hogy másba is bele lehet bukni?

És ha már a témánál vagyunk, mi kell hozzá, hogy egy cég kifizesse a vállalkozóit? Ha már nem vállalkozói igazolvány?

Ez a duma a vállalkozói gondolkodásról, csak simán gyenge.

Mondhatod, hogy csak elméleti tudásom van, oké. Te viszont csak addig jutottál a gyakorlati tapasztalataiddal, hogy végig kell telefonálni mindenkit, és várni, hátha lesz valami. A garancia a sikerre meg te vagy. Remek. Minden olvasó döntse el magában melyikünk mondott többet.

Szerinted akik diplomáznak ilyesmiből mit tanulnak éveken át? Elméletet, elméleteket és a piac bizonyos folyamatainak elméleti szabályait.

Én is ezt tanultam, és kicsit röhejes, hogy ezekről olyanok akarnak kioktatni, akik egy egyszerű matekpélda hibáját nem veszik észre úgy, hogy már felhívták rá a figyelmüket.

Az "elméletem" pedig pont hogy nem szép és jó, csak kicsivel bonyolultabb, és elgondolkodtatóbb annál, mint amit ti MLM pártiak a népek elé szerettek tárni. Egyáltalán miért foglalkoztok velem? Nem jó, ha a bizonytalanok ilyesmiket olvasnak mi? Kétségtelen...

De az én hibáim így meg úgy, már könyvet is írtál róluk, fogalmam sincs, hülye is vagyok, és bárki aki elolvas egy hálózatépítésről szóló könyvet sokkal jobban érti. Meg nyilván azok is hülyék akik éveket töltenek tanulással, hogy a piacról, marketingről legyen képük, hiszen csak egy hálózatépítőt kéne türelmesen végighallgatniuk, és máris saját gépen repülhetnének a bahamákra.

2012. febr. 13. 17:35
 108/277 anonim ***** válasza:
87%

ma 16:35 >"Olvastam már MLM-ről szóló könyveket, végig egyet sem"<

Tényleg sokatmondó, ha valaki ilyet ír, miközben MLM-ről szóló topikokba ír töménytelen mennyiségben "nettó baromságokat".

Én meg fizikáról szóló könyvet nem olvastam még végig, épp ezért nem gondolom, hogy értek hozzá, és ha egy kérdés a fizikáról szól a gyk-n, arra nem válaszolok.

Amúgy a legjobb könyv, amit az MLM-ről írtak Robert T Kiyosaki és Sharon L Lechter "Üzleti iskola" című könyve. Kiyosaki a világ legkeresettebb üzleti előadója, és a passzív jövedelem csinálásának, a pénzügyi intelligenciának első számú szakértője. Az ő könyve különösen azért érdekes, mert ő maga nem MLM rendszerben építette kia saját vagyonát, és nem épített aktívan egyetlen MLM hálózatot sem (fogyasztóként többhöz csatlakozott, de nem közismert melyekhez). Így sem az MLM-mel kapcsolatban, sem konkrét MLM céggel kapcsolatban nem elfogult, a könyvében egyet sem nevez néven. Cserébe kívülről tudja a rendszereket megvizsgálni, és elég egyértelműen megfogalmazza, mitől jó vagy nem jó egy MLM cég.

Az általad említett Nógrádi Bencére tudtommal ez nem igaz.

2012. febr. 13. 18:02
 109/277 anonim ***** válasza:
82%

Tejbe

Neked annyi közöd van a vállalkozásokhoz meg a vállalkozói gondolkodáshoz, mint egy csirkének az agysebészethez.

Bár azok alapján amennyi hülyeséget itt összehordtál előbb bíznám egy csirkére a vállalkozásomat, mint rád.

Főleg, hogy te magad is elismerted, hogy kb fogalmad sincs róla csak valami elméleti "tudásod" van és még életedben nem volt vállalkozásod. És mégis itt osztod az észt.

2012. febr. 13. 18:12
 110/277 anonim ***** válasza:
12%
Aham, hol és mit is ismertem el, kedves lllllaszlo?
2012. febr. 13. 19:38
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!