Mi a véleményetek az MLM-ről?
Ha valaki (jó) ügynök akar lenni, értenie kell az emberekhez. Fel kell ismernie ki az, akinek érdemes előadást tartani a termékéről, termékeiről, és ki az, akinek nem. És akinek érdemes, annál is rá kell érezni, hogy mivel lehet megfogni az érdeklődését, és hogy milyen oldaláról közelítve lehet szimpatikussá tenni számára a terméket. Arra is rá kell érezni, hogy kire érdemes több időt fordítani, és kire nem.
Példa:
Ügynökünk mosóporokkal, háztartási tisztítószerekkel foglalkozik. Megkapja egy huszonéves nő számát, aki hajlandó találkozni is. Már a találkozó előtt érdemes kipuhatolni bizonyos dolgokat, hiszen ha pl. férjezett, és nem dolgozik, nagy valószínűséggel érdeklik a termékek, ellenben ha mondjuk egyedülálló, vezetőként dolgozik valahol és takarítónője van. Nem tudhatja előre, nyilvánvaló, de attól még az időbeosztásába bele kell számolni ezeket a tényezőket. A háztartásbelire több időt kell szánni, hiszen valószínűleg több termék érdekli, és részletesebben, mint egy üzletasszonyt. Utóbbinak inkább csak azt kell kiemelni, hogy pénzt takaríthat meg, mert jobb szerekkel kevesebbet dolgozik majd a takarítónő, így kevesebb munkaórát kell neki fizetnie.
És a példán túl gondoljunk bele, milyen mélységei vannak ennek a szakmának, ha mondjuk valaki szerszámacéllal, orvosi berendezésekkel, vagy mondjuk mezőgazdasági gépekkel foglalkozik.
És akkor ezt a mintát gondolatban terjesszük ki a hálózatépítésre. Arról van szó, hogy a lehetőséget, amit kaptam, kivel osztom meg. Nem helyettük döntöm el, hogy mit akarnak. Azt kell eldöntenem, hogy érdemesek-e a lehetőségre, és hogy tudnak-e, képesek-e élni vele. Lehet, hogy nem érdekli, pedig alkalmas lenne rá. De ennek a fordítottja is lehetséges, belelkesedik, tetszik neki, de nem ért hozzá, rosszul csinálja, és akár rossz hírét terjeszti el mind a cégnek, mind a beszervezőinek.
Erről is rengeteg példát lehet írni. Mi van ha olyat szervezek be magam alá, aki túlságosan nyomul? Adott esetben közös ismerőseink előtt veszítem el én is a hitelemet vele együtt, hiszen én szponzorálom! Ezzel nem hogy potenciális csapattagokat, de még potenciális vevőket is veszítek!
Ez az, amit mondtam, bár ott példákat nem írtam. Nem hiszem, hogy olyanoknak kéne ezt magyarázni, akik a közgazdaságtan alapjairól akarnak kioktatni.
"Nem valami olyasmi volt, hogy hogyan döntöm el, hogy kinek miről beszélek? És ahhoz, hogy ezt tudjam kb valami látónak kell lennem."
Emlékeim szerint a "jó emberismerő" kifejezést használtam. Ha látó vagy, az segít, bár ha valakinek ilyen kiterjedt képessége van, az szerintem ne pazarolja MLM-ezésre. Szerintem...
Nem értem az alapokat, ez nem így van, ez csak az én hülye logikám stb. stb. blah blah blah. Lapozzunk, próbáljatok meg valami értelmes cáfolatot kihozni.
Igen, jól látod, ez már megint csak a te hülye logikádat tükrözi és nélkülöz minden GYAKORLATI TAPASZTALATOT ÉS TUDÁST.
Hülye elméleteket meg bárki gyárthat aztán ezekből lesznek az idiótábbnál idiótább sztereotípiák.
A gyakorlatban max egy hét alatt kiderül, hogy kivel érdemes éppen akkor dolgozni. De még az sem biztos, hogy az illetőt később nem fogja érdekelni. Csak éppen akkor nem érdekli, de mondjuk egy évvel később meg nagyon gyorsan és intenzíven elkezd dolgozni.
Az elméleted meg tele van "valószínűleg"-ekkel. Nem, nem feltételezünk előre senkiről semmit sem. Mert akkor előre eldöntenénk, hogy őt biztos nem érdekli, mert nincs rá ideje. De őt pont azért érdekli, mert kevés a szabadideje és ezen változtatni akar. Rohadtul fingod nincs az egészről.
Szóval amit leírtál az mellőz mindent ami a gyakorlatban van. Ez megint csak a te hülye elméleted. Vagy kezdj el dolgozni valami MLM rendszerben vagy legalább olvass el egy könyvet, de ne írkáld a saját hülyeségeidet, mert ennek így semmi értelme.
Én sem kezdek el elmélkedni az ország kormányzásáról, mert fogalmam sincs az egészről és nem is érdekel.
Szóval még mindig nem érted az alapokat, folyton csak ez derül ki. És ezt még tetézed azzal, hogy még tanulni sem vagy hajlandó.
Gabi
A lényeg, hgoy gyárthatod a hülyébbnél hülyébb elméleteket azok a GYAKORLATBAN még nem lesznek igazak.
Gabi
Miért olyan nehéz megérteni, hogy az elméleteknek semmi köze nincs a gyakorlathoz? Amíg meg nincs gyakorlati tapasztalatod addig csak elméleti szagember leszel.
Szabolcs
El kell döntened kinek mit ajánlasz föl. =szerintetek= Döntened kell helyette.
Jó emberismerőnek lenni/érteni az emberekhez =szerintetek= Látó képességekkel rendelkezni.
Nincs több kérdésem értő olvasás témában. Nyugodtan elmondhatnátok hogy működik a gyakorlatban, persze erre most sem került sor.
Miért olyan nehéz megérteni, hogy az nem érv, hogy ez nem így működik, és kész? Tessék, egy kérdés, hogy van, ha nem így? Hol van hiba a képletemben? Erre meg csak azzal fogtok majd jönni, hogy olvassam el ezt meg azt, meg miért tőletek várom a sült galambot, meg hogy ez bonyolult, úgysem érteném. Korábban meg az volt érv, hogy a lényeg pár sorban leírható.
A te példádba pedig, a számok mit jelölnek? Regisztrációs sorrendet? 16. a 15.-nél regisztrált, 15. a 14.-nél, és így tovább?
Első tévedés:
"El kell döntened kinek mit ajánlasz föl." Nem, nem kell eldöntenem. Már megint a hülye elméleted. Komolyan ennyire nehéz megérteni, hogy fogalmad nincs az egészről?? És hülyeségeket írkálsz? Persze mi vagyunk a hülyék hozzá. Nekem mindössze annyit kell eldöntenem, hogy felhívjam és megbeszéljek vele egy találkozót.
"Jó emberismerőnek lenni/érteni az emberekhez."
Nem, nem kell. De ez már megint a te hülye elméleted, mert továbbra is fogalmad sincs az egészről.
Sőt ez tanulható.
"Miért olyan nehéz megérteni, hogy az nem érv, hogy ez nem így működik, és kész?"
Ezt pont te kérdezed? Aki csak szüli a hülye elméleteket és hülyének nézi azokat akik napi szinten ezt csináljuk??
"Nyugodtan elmondhatnátok hogy működik a gyakorlatban, persze erre most sem került sor."
Elmondtuk már többször. Sőt már leírtuk többször, de te képtelen voltál felfogni. Ahogy azt is képtelen vagy megérteni, hogy el kéne olvasnod pár könyvet.
Ezt nem lehet csak úgy elmondani vagy leírni. Miért ha leírom, hogy hogyan kell szexelni vagy autót vezetni, akkor már tudni is fogod?
Szabolcs
Ez pont olyan, hogy FELTÉTELEZEM, HOGY az a csaj aki tetszik nekem, az NEMET mondana, hogy ha megkérdezném, hogy randizna-e velem. EZÉRT NEM KÉRDEZEM MEG. Még a lehetőséget sem adom meg, hogy IGEN-t mondjon.
Vagyis, ÉN DÖNTÖM EL, HOGY NEM LESZ BELŐLE SEMMI.
Sosem döntjük el előre, hogy kinek mit mondunk. Elmondunk neki mindent aztán majd ő eldönti, hogy mi érdekli.
Ezt olyan nehéz felfogni?
Elméleti szagember vagy semmi több. Nincs tapasztalatod és szülöd a hülye elméleteidet amik a gyakorlatban nem állják meg a helyüket.
Szabolcs
Tejbe, áruld már el, hogy ezt a sok hülyeséget honnan szeded?
Mert, hogy még életedben olyan emberrel nem találkoztál és nem beszélgettél aki hálózatépítéssel foglalkozik abban biztos vagyok. Mert akkor lenne valami fogalmad, hogy milyen egy ilyen találkozó. Kb 15-20 perc az egész, de hallottam már 4 és fél perces bemutatót is. Ha meg előadásról van szó akkor meg kb 1 óra. És még a rövidekben is minden lényegesről beszélünk, az előadások azok nyilván részletesebbek.
"A te példádba pedig, a számok mit jelölnek? Regisztrációs sorrendet? 16. a 15.-nél regisztrált, 15. a 14.-nél, és így tovább?"
Igen, a szinteket. Az 1. alá regisztrált a 2. az alá a 3. stb.
Gábor
Elolvastál már egyáltalán egy könyvet ami erről szól? Akkor legalább valamennyire képben lennél.
Gábor
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!