Sok eladó, nagy bevételű webshopot látok az interneten. Ha ez a célom, akkor megéri megvenni az egyiket?
8 éve dolgozom külföldi cégnél, de magánszemélyként.
Olyan munkaköröm van, ami nem igényel vállalkozást, jutalék alapú. A fizetésemben nincsen rendszer, van amikor 3 hetente érkezik egy jutalék, de van amikor akár 3-4 hónapig nincsen semmi.
Szerencsére ezek nagyobb összegek, így nem stresszelek akkor sem, amikor nincsen bevételem.
Autómániás vagyok, sosem volt nagy értékű autóm, de most jutottam el oda, hogy szeretnék egyet.
Akár hogyan számolgatom, nem éri meg megvenni egy használtat és kifizetni, majd fenntartani.
12-14 millió közötti, 8-10 éves sportautókat nézegetek, de ezeknek olyan szerviz árai vannak, illetve a0-s ként annyira magas biztosítási és casco díj, hogy nagy kockázata is lenne megvenni, fenntartani, és nem is éri meg.
Ellenben vannak tartósbérletes cégek, szlovák és német rendszámosak.
2025-ös 0km-es 40 milliós sportautókra olyan havidíjat mondanak, ami iszonyú jónak hangzik, és ebben benne van minden szerviz, casco.
Az egyetlen, ami hiányzik hozzá, és itt jön a kérdés rész, az egy cég vagy vállalkozás.
Rengeteg webshopba futok, ami sok esetben nem is saját raktárkészletes, és vannak amik évi 100-150 milliós forgalmúak, és van ahol 20% profittal dolgoznak éves szinten.
Ezt például 8 millióért árulják, és nem értem miért. 5-6 éve üzemel, a tendencia növekszik, és leellenőrizhető végig. A betett pénz megtérülne 5-6 hónap alatt, így nem értem, ezeket miért adják el, de szinte minden héten látok több hasonló ajánlatot.
Ekkora bevételű dologra már érdemes lehet céget húzni, és 1 év után, vagy amennyiben már működő céget veszek meg, akár azonnal tudnék rá autót bérelni.
A bérleti díj 100%-ban leírható költségként, így megint csak nyerni tudok az egészen.
Kérdésem az lenne, mivel időm engedi bőven, ha csak ennyi a célom, hogy megvegyek egy webshopot vagy céget, akkor járható ez az út?
Tudnék vele foglalkozni akár minden nap 2-3-4 órát is, van annyi szabadidőm bőven, de szakertelmem, tapasztalatom nincs.
Ezért gondoltam, hogy megveszek egy már működő dolgot, eladás előtt megtanítanak mindent, és folytatom, beletanulok.
Vagy van esetleg jobb ötletetek?
A célom, hogy legyen egy cégem, ami legalább nullásra ki tud jönni, és beköltségelhetnék egy havi 1600-1800€-s tartósbérlést.

"A bérleti díj 100%-ban leírható költségként, így megint csak nyerni tudok az egészen."
Semmit nem nyersz, hiszen tűzben elégetett pénz. Amit nyersz, az az élmény, hogy ideig-óráig jó autóval furikázhatsz.
Ahhoz nem kell felpumpált, nem működő webshopot venned drága pénzen.
Elég, ha alapítasz egy céget.
De akkor már a kocsi árát tedd egy olyan cégbe, amit te vagy egy társad működtet a te hasznodra, illetve kettőtök hasznára. Ami valós bevételt termel!
Tudok nyerni, mert a bevételem kevesebb lesz így kevesebb a befizetett adó a profitból. Emellett az áfa is visszaigényelhető.
Plusz ha nem a mostani munkám fedezi az autó költségeit, hanem egy második “vállalkozás”, akkor ismételten nyerek vele. Ha annyit termel, amennyi az autó bérlete, akkor ingyen fogok autózni. Plusz több helyről érkező bevételem is lehet akár.
Nekem szinte az egyetlen értékelhető élmény az autózás motorozás. Semmi más nem tölt fel annyira, mint ezek a tevékenységek.
Nemrég voltunk nyaralni 3 hetet Thaiföldön, és 13 napot maldívon. A barátnőmnek tetszett, de engem alig töltött fel. Nem izgat az utazás, a drága tárgyak, ruhák, stb. Szinte semmi, ami megvehető.
Nem kidobott pénz, a 4-5 év futamidő végén maradvány értéken megvehető, és megvan a lehetőség, hogy szinte bármikor átüljek egy másikba, vagy cseréljem erősebbre, fiatalabbra, stb.
Mivel jobb alapítani, mint átvenni valamit?
Nincsen szakmám, nem volt korábban cégem sem, így nem tudnám hogyan kell csinálni.
A webshop is valós bevétel, cserébe nem kell foglalkoznom munkatárssal, ingatlan bérléssel, nyitvatartással, stb stb.

Ezek a dropshipping üzletek már kezdenek befellegzeni, mivel az emberek meg tudják rendelni a termékeket saját maguknak is (Shein, Temu, Aliexpress stb). Ehhez már nincs szükség közvetítőre. A tendencia csak fokozatosan csökken mivel lassan egy válság küszöbén állunk, a cégek elkezdték a kiadásaikat csökkenteni, beruházások visszaesnek.
Egy működő és forgalmat is generáló webshopra nem feltétlen lesz elég napi 2-4 órát fordítani. Webshop és marketing tapasztalat nélkül én nem ajánlok erre 8 millió Ft-ot elégetni, mert ez konkrétan az lenne. Először próbáld meg kicsiben elkezdeni a vállalkozást, azon a területen ahol tapasztalatod is van, hogy valóban ezt akarod-e csinálni és való-e neked. És inkább egy saját weboldal vagy webshop elkészítésével bízz meg valakit.
Ha szereted a sport autókat, akkor járj el élményvezetésre, ott akár többféle drága autó közül is lehet valasztani. Rosszul tudod sajnos a tartós bérletnél nincs olyan opció, hogy futamidő végén átkerül a tulajdonjoga az autónak. Ahol van erre lehetőség az a lízing konstrukció. De itt a karbantartás és biztosítás díja is felmerül pluszba. Ráadásul az áfája nem vonható le teljes egészében, csak az 50%-a.
Olyan nincs hogy ingyen autózás és soha nem is volt. Ott van a benzin jövedéki adó vonzata és Áfája, kell fizetni rá autópálya matricát is. Ezeken a belvárosi utakon úgyse fogod tudni kihasználni az ilyen gyors autókba rejlő lehetőségeket. Amilyen kátyúsak a magyar utak nem lenne élmény egy ilyen autóba ülni és menni vele, mivel teljesen "le van ültetve". Azt hiszem ezt így mondják ezt. Én inkább lebeszélnélek inkább az egész tervről, úgy ahogy van teljesen.

"Ezt például 8 millióért árulják, és nem értem miért. 5-6 éve üzemel, a tendencia növekszik, és leellenőrizhető végig. A betett pénz megtérülne 5-6 hónap alatt, így nem értem, ezeket miért adják el, de szinte minden héten látok több hasonló ajánlatot."
Azért látsz ilyeneket, mert valami nem igaz bennük. Vagy a múltjuk, vagy a jövőjük.
Lehet, hogy tavaly a Temu érkezésével esett nullára a forgalma, de azt még nem látod, mert csak idén májusban lesz leadva a 2024-es beszámolója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!