Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Árulhatok-e az interneten...

Árulhatok-e az interneten saját kezűleg gyártott tárgyakat?

Figyelt kérdés

Szeretem a kreatív hobbykat. Sokmindent készítettem már (szobrocskákat, képeket, varrott dolgokat), ezeket szívesen eladnám. A kérdésem az lenne, hogy árulhatom-e őket az interneten vállalkozás nyitása nélkül (tehát anélkül, hogy adófizetési kötelezettségem lenne az eladás után)?

Nem aukciós portálon szeretném hirdetni, hanem készítenék egy weboldat, és azon hirdetném meg őket. Arra is gondoltam, hogy egyedi igényeknek megfelelően is gyártanék ilyesmit, ha lenne megrendelőm. Megtehetem ezt magánszemélyként?

2012. aug. 4. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez vállalkozás! Így nem lehet.Ezért van a Vatera ahol magánszemélyek közötti adás vétel van! Adót ott is kell fizetni bizonyos bevétel felett!
2012. aug. 4. 19:48
 2/3 A kérdező kommentje:
És a vaterás eladás után hogy adózom???
2012. aug. 5. 08:41
 3/3 Csipes íjudit válasza:

Szia ! Talán így!

--kifizetőnek szeretne számlázni és eléri a minimálbér 30%-át az összeg, akkor biztosítási jogviszony jön létre, ekkor jön be a 10% NYJ és 7 EBJ.

--az adószámos magánszemély mezei esetével jogalkotó, szinte a megbízási jogviszonnyal tette egy szintre a dolgot.

- kifizetőt (az ev is az) terhelni fogja minden helyzetben a szociális hozzájárulási adó 27%, amit ő nem fog megúszni, akkor, sem ha adószámos magánszemélytől számlát kap.

--Ez a harmincezer forint volt a minimálbér 30% egy éve, tehát akkor a kifizető csak a 16 % szja-t vonta és ő fizetett 27%.

- a lánya és a megbízója is jól akarnak járni, akkor azt tudom tanácsolni, hogy az elvégzett munka díját alkalmi munkavállalás keretében fizesse ki

-- egyszerű a megbízónak naponként 1000 Ft-jába lesz a lánya és így

--kifizetheti a minimálbér kétszeresét, igaz ekkor a lányának csak a minimálbérig lesz adómentes a jövedelme felette 16 %- os adót kel fizetnie

--amennyiben a minimálbér napi összegét fizeti neki akkor ilyen nincs és adómentesen kapja a pénzt, éves szinten 90-napot lehet így dolgozni ua személynek,

--ha úgy számoljuk, akkor 180 napnyi minimálbér - az 90 napnyi minimálbér 16% lesz a lánya zsebében és a megbízónak ez csak 90 ezer forintba és 180 napnyi minimálbérbe kerül (ez az elvi maximum). Sajnos jobban nem nagyon tudok tanácsolni, itthon ez a legjobb megoldás. 0

2015. okt. 18. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!