Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek az MLM-ről?

Mi a véleményetek az MLM-ről?

Figyelt kérdés
Tényleg lehet vele pénzt keresni? Vagy időpazarlás az egész?
2012. jan. 9. 15:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/277 anonim ***** válasza:
89%

A legrosszabb dolog amit a jövőbeni sikered ellen tehetsz az az, hogy különböző fúrumokon/blogokon érdeklődsz. Ezzel már az indulás előtt majdnem lenullázod minden esélyed. A leghelyesebb dolog, e helyett hanganyagokat hallgatsz sikeres! emberektől (Neten ingyen is találsz); rendezvényekre elmész, és megkérdezel embereket, hogy Ők miért csinálják? (még ekkor sincs semmi vesztenivalód). Elolvasol néhány üzleti szakkönyvet (pár ezer forint, de ezt is kaphatsz kölcsön).

Az Internettel szemben így hiteles információt kapsz, és Te!! tudsz dönteni, és nem mások döntik el helyetted, hogy ez Neked jó vagy sem. Van valamilyen kockázat?

2012. jan. 18. 08:07
 22/277 anonim ***** válasza:
30%

Nem lenne ezzel baj, kedves Sándor, ha a listádon szereplő emberek válogatottan kimondottan olyan személyek lennének, akinek a habitusa olyan, hogy alkalmas MLM ügynöknek.

De ugye ebbe a 300 fős listába, amit a kezdő jelölttel készíttetnek, abszolúte mindenkinek benne kell lennie.

Nyilván vannak olyanok, akiknek fekszik ez a stílus, képesek megvalósítani egy MLM hálózatot, és jó szponzorálással sikeresek lesznek ebben a szakmában.

Én csak azokat sajnálom, akik nem valók erre a pályára - és ők vannak többen - akik az elején benyalják valamelyik magasvezetőtől, hogy ezt az üzletet BÁRKI csinálhatja. Amúgy sem kényeztette őket az élet, és még egy kudarcélménnyel gazdagabbak lesznek a mindenáron nagy hálózatot építeni akaró, felelőtlen és önző tájékoztatás következtében.

2012. jan. 18. 09:03
 23/277 anonim ***** válasza:
94%

Ez teljesen így van. Egyetértek Veled. A korrekt infó az az, amit több előadáson is hallottam már (Főképp Gidófalvi Attila hangoztatja) hogy nem mindenki lesz euró milliomos. Sőt! Forint milliomos sem. Ahhoz hogy valakinek havi milliós bevétele legyen (amivel sajnos megtévesztenek sokan) olyan személyiségnek kell lennie. Fejlődni, tanulni. "Mindenkinek akkora az üzlete, amekkorát a személyisége elbír."-mondja Gidó. De én semmiképp nem tartanám sikertelennek azt a nyugdíjas házaspárt, aki szórakozásképp ezzel a vállalkozással megkeres a nyugdíj mellé mégannyit. Nem akarnak ők milliomosok lenni. Segítenek a hasonkorú reumásoknak, akik engedik, és kész. A gond akkor van, ha a cél, a munka és a befektetés nincs arányban.

Példa: nyugdíjas házaspár elindul minimál vásárlással, beletesz napi 2-3 órát, keres mégegy nyugdíjat. Korrekt.

Példa2: Gidófalvi elindul 25 ponton, aznap elindít 5 másik 25 pontost, beletesz napi 16 órát 3 évig és luxusautót vesz. Korrekt.

Példa3: xy elindul minimállal, várja a postást a pénzzel 3 hónapig, nem jön, mérges lesz, tukmál 10 embert, nem vásárolnak, nem olvas, nem tanul, nem kérdez, és milliókról beszél, hogy megkeres. Nem korrekt.

Példa4: ez legyél Te! :)

2012. jan. 18. 09:18
 24/277 anonim ***** válasza:
94%
A lényeget nem írtam le... :) Szóval tudd, hogy a személyiséged mit bír el. Tudd a jelöltről, hogy Ő mit bír el. Ha nem elég a személyiséged az igényelt pénzhez, akkor csiszolj rajta. A csiszolhatóság természetesen véges, de nem áll meg pár tízezer forintnál. Ez szerintem az átlagbér fölött van jóval.
2012. jan. 18. 09:22
 25/277 anonim ***** válasza:
26%

Az MLM-es keresleti görbe:

^

y|

| /

| /

| /

| /

| /

| /

| /

| /

| /

| /

| /

o------------------------>

x

X = Mennyiség

Y = Az értékesítéssel foglalkozó ember személyisége

Annyira életszerű, komolyan.

2012. jan. 18. 10:05
 26/277 anonim ***** válasza:
26%
Fakdmeg, pedig tök jól megszerkesztettem!
2012. jan. 18. 10:07
 27/277 anonim ***** válasza:
89%

"ha a listádon szereplő emberek válogatottan kimondottan olyan személyek lennének, akinek a habitusa olyan, hogy alkalmas MLM ügynöknek"

És mégis, szerinted hogyan szűrje meg őket? Nyilván mindenki maga fogja eldönteni magáról, hogy ez neki való-e. Ezért hogy az én ismerőseimből összeálljon egy lista, hogy kinek való, meg kell kérdeznem őket. Mi a probléma ezzel?

"Én csak azokat sajnálom, akik nem valók erre a pályára - és ők vannak többen - akik az elején benyalják valamelyik magasvezetőtől, hogy ezt az üzletet BÁRKI csinálhatja."

És azokat nem sajnálod, akik elhiszik, hogy menedzser lesz belőlük, és három évet ülnek súlyos százezrekért valamelyik felsőoktatási intézményben menedzser szakon, és mégsem lett belőlük menedzser?:)

És azokat nem sajnálod, akik tökéletesen alkalmasak lennének, hgoy egy óriási MLM hálózatot létrehozzanak, ezzel emberek százainak pozitívan befolyásolva az életét, de mégsem érik ezt el, mert a fórumokon hozzá nem értők lebeszélik őket? :) Azokat nem?

Szerintem te a kudarcot látod mindenkiben. Aki meg épít, az a sikert látja mindenkiben. Érdekes tükör ez...

Tejbekenyér:

"Bezzeg a csodás MLM! Mindent készen kapsz, neked "csak" menni kell, és hirdetni a céget, és ezzel egyenesen a kánaánba jutsz. Ilyesfajta ígéretekkel hitegetik azokat, akiket az MLM piramisába be akarnak rántani."

Nos, igen. Ilyenekkel. Mert ezek igazak is. Mivel készen kapsz valóban mindent, a siker csakis a belefektetett munka mennyiségén (és kicsit a minőségén) múlik. Az pedig a kitartáson. Ha van tapasztalatod, tehát csináltál ilyet, és mégis sikertelen vagy, akkor kitartásod nincs.

"Ráadásul az értékesítés egy rohadt kemény szakma."

Még jó, hogy ez nem értékesítés, hanem hálózatépítés. De amúgy igazad van. Az értékesítés kemény szakma. Cserébe jól fizet.

"És pont ez az, valóban, bárki elkezdhet kereskedni, de hogy keressen is rajta, na az a kemény. Csak azt ami ehhez kell nem oktatják olyan széles körben. Pláne nem MLM körökben."

Úgy érted, el kellene bátortalanítani mindenkit? "Ááááá, úgysem tudod megcsinálni! Ez nagyon kemény ááám, nem hiszem, hogy sikerülni fog neked.." Igen, nyilván ehhez vagy hozzászokva. Nem. Mi bátorítunk mindenkit. "Ha akarod, meg tudod csinálni. Nézd, ezt kell megtenned, és ennyit fogsz keresni. Nézd, így csinálom, erre te is képes vagy!" És tényleg megmutatom, és tényleg semmiség, és tényleg megcsinálja ő is. Eddig miért nem tudta megcsinálni? Főleg azért, mert téged hallgatott, és elhitte magáról, hogy ez valami fú de bonyolult dolog, és úgysem lenne rá képes! Úgyhogy rendben van, te pesszimista vagy, és nincs önértékelésed. De kérlek tartsd ezt magadban, és ne vedd el mások önbizalmát!

OK, értem, hogy neked ez elképzelhetetlen, nem kell tovább győzködnöd róla! :) IGAZAD VAN! MINDENKINEK! Akármit is gondoljon! Így neked van egy szomorú, nekem meg egy vidám igazságom. Pedig ugyanarról beszélünk. Hát nem csodálatos ez? :)

2012. jan. 18. 10:24
 28/277 anonim ***** válasza:
94%
Eszembe jutott a kedvenc idézetem Brian Tracy híres személyiségtrénertől: "Ha pulykákkal kapirgálsz nem repülhetsz a sasokkal". Érdekes volt ebbe belegondolnom, amikor itthon voltam egy vállalkozásfejlesztési tréningen. Az oktató kiment dolgozni Amerikába. Gyorskajálda, mosogatás, volt mellette másodállása is. Tanult srác volt, ezért szeretett volna komolyabb melót. Járt a nyakára egy milliárdos krapeknek, hogy adjon neki munkát. Az erre azt mondta, munkát nem tud, de ha kitartó nyugodtan követheti a napjait. És a srác este melózott, nappal pedig követte a tanítóját. Ingyen, 3 évig. Megtanulta a gazdag gondolkodásmódot. Hazajött, elindította a tréner cégét, és most 500 ezer forint a NAPI díja.
2012. jan. 18. 12:38
 29/277 anonim ***** válasza:
60%

Csak hogy még egyszer kiemeljem az elásott ebet: "nem kell értened hozzá, csak hinned kell benne, és akkor sikeres leszel".

És igen, ha tiszta lappal, valóban a tényekkel toboroznátok, akkor a kutya nem állna be a kis játékotokba. De ez erről szól, és ahogyan a túlképzett managgerpalánták, valamilyen szinten a hálózatépítők is megérdemlik a sorsukat.

A munka meg, amit olyan kitartóan és keményen kell végezni.... ismeretségi alapon forgalmat generálni... És ami szintén kamu, vagy inkább csak jól hangzó közhelyes parasztvakítás, hogy annyit keresel, amennyit dolgozol. Pont, hogy rengetek olyan munkaóra van ebben, ami soha nem lesz kifizetődő. Ez az MLM lényege, de ezt már sokszor leírtam. És pont hogy az vág bele, aki nem ért hozzá, mert aki belátja a lehetőségeit, mint pl. én, esze ágában sincs erre fecsérelni az idejét.

És sokadszor, értened kell ahhoz, amit csinálsz, különben semmire nem mész. Attól, hogy ez hálózatépítésnek van nevezve, ugyanúgy kereskedelem, mint az ügynöki munka. Szinte egy az egyben ugyan azok a tényezők számítanak. El kell adnod, vagy olyanokat kell találnod, akik szintén képesek erre. Gondolj már bele, ez még simán nehezebb is, mint simán ügynökölni bármivel. És vágjál bele úgy, hogy nem értesz hozzá, mert majd közben.... Komolyan, ez még szövegnek is rossz.

És persze, hallgass azokra, akik már sikeresek ebben. Azért sikeresek, mert már sokan hallgattak rájuk, és ez tette őket sikeressé. És persze neked is jót akar, önzetlenül, köszönd meg, a "lehetőséget". Ha pedig nem jön össze, az a te hibád, mert nem dolgoztál elég keményen, nem voltál kitartó. Szó sincs róla, hogy az összes ismerősöd átlátott éppen a szitán - ha kell, akár segítséggel, tájékozódással - és az sem ok ám, hogy olyan piacra léptél, ahol túlkínálat van, hiszen boldog-boldogtalannak nyitott. Arról meg persze fogalmad sincs, hogy kell piacot szerezni, mivel nem értesz hozzá. Dehát ez az elején még nem volt baj...

2012. jan. 18. 12:44
 30/277 anonim ***** válasza:
30%
Varga Sándor, ki az illető, és hol lehet hozzá befizetni?
2012. jan. 18. 12:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!