Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek az MLM-ről?

Mi a véleményetek az MLM-ről?

Figyelt kérdés
Tényleg lehet vele pénzt keresni? Vagy időpazarlás az egész?
2012. jan. 9. 15:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/277 anonim ***** válasza:
85%

"nem kell értened hozzá, csak hinned kell benne, és akkor sikeres leszel"

NEM. De nem várhatjuk egy kívülállótól, hogy tudja, mi a siker titka, ugye? :) DOLGOZNOD kell, és akkor sikeres leszel.

"És igen, ha tiszta lappal, valóban a tényekkel toboroznátok, akkor a kutya nem állna be a kis játékotokba."

Tiszta lappal, tényekkel toborzunk. Elmondjuk: ha ennyit eladsz, ennyit keresel. Ha ennyi embert hozol, ennyit keresel. Mi nem tényszerű ebben?

Vagy szerinted a katonaság is úgy toboroz, hogy gyere hozzánk meghalni, ekkora és ekkora az esélye, hogy lelőnek, és lassan, szörnyű kínok között szenvedve, kifordult belekkel a földön fogsz fetrengeni, miközben a társaid sáros bakancsukkal lépnek keresztül a torkodon? Vagy legalábbis így kellene?

Mi nem tényszerű a toborzásban? Hogy lehetőséged van bármit elérni? Ez is tény.

"Pont, hogy rengetek olyan munkaóra van ebben, ami soha nem lesz kifizetődő."

MINDEN munka kifizetődő. De ugyanilyen alapon az önéletrajzok beadása is mind hiábavaló? Beadod 20 helyre, egyre vesznek fel, akkor a többire felesleges volt beadnod, ugye? Minek adja be sok helyre a sok idióta, nem is értem.. Vagy agrár terület: minden második mag kel csak ki. Minek ültetjük el a többit, igaz?

"aki belátja a lehetőségeit, mint pl. én, esze ágában sincs erre fecsérelni az idejét"

Mondom, tökéletesen igazad van! A te lehetőségeid jóval korlátozottabbak! Így nem is vágsz bele. Mások meg nem korlátozzák magukat, és belevágnak. Mondom, mindenkinek igaza van.

"El kell adnod, vagy olyanokat kell találnod, akik szintén képesek erre. Gondolj már bele, ez még simán nehezebb is, mint simán ügynökölni bármivel."

Nos, oldalakat lehet megtölteni már azokkal a bekezdésekkel, amiket csak én csak neked írtam már erről. És még mindig nem érted. Az ügynöknek az eladásból van pénze, tehát sokat kell eladnia, tehát értenie kell az eladáshoz. A hálózatépítőnek meg főleg a hálózatépítésből van pénze, tehát keveset kell eladnia, tehát nem kell annyira értenie az eladáshoz. Marha bonyolult, mi? :)

"Azért sikeresek, mert már sokan hallgattak rájuk, és ez tette őket sikeressé."

Pontosítsunk: sokan hallgattak rájuk, _akik közben szintén sikeresek lettek_, és ez tette őket sikeressé!

" és az sem ok ám, hogy olyan piacra léptél, ahol túlkínálat van, hiszen boldog-boldogtalannak nyitott"

:D Szerinted azért van túlkínálat, mert nyitott egy piac? Hányan lehetnének fodrászok? Nos, mindenki, nyitott a piac. Túlkínálat van? Nem, mert bár nyitott a piac, mégsem mindenki fodrász. Hányan lehetnének borászok? Mindenki, nyitott a piac. Túlkínálat van? Nem. Mindenki lehetne borász, de mégsem mindenki az.

"Arról meg persze fogalmad sincs, hogy kell piacot szerezni, mivel nem értesz hozzá. Dehát ez az elején még nem volt baj..."

Nem is. Mert ha akarod, megtanulod időközben. Segítenek benne. Mondjuk úgy, hogy megmutatom. Nem bonyolult, hidd el.. :)

Nézd, te egyetlen embert sem ismersz, aki a hálózatépítésből él. Egyet sem. És nem is akarsz megismerni. Sőt, magad mondtad, hogy kipróbálod a pénzvisszafizetési garanciát, és végül azt sem tetted meg. Tehát te NEM AKAROD belátni, hogy nincs igazad, sőt, ha eléd van téve tálcán az igazság, inkább hátat fordítasz, és úgy kiabálod tovább, hogy akkor sincs igazatok, ez egy rossz dolog! :) Csak azt nem értem, mi motivál téged abban, hogy ezt az álláspontodat hirdesd. Nyilván nem az igazságot keresed. Akkor csak el kellene venned a tálcáról. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy ha elterjeszted a véleményedet, és sokan fogják így gondolni, ahogyan te, akkor igazatok lesz? Tudom, jobban esik hülyének, szegénynek, szerencsétlennek, betegnek lenni, ha nem vagy egyedül vele.. És ha valaki megcsinálja a szerencséjét, akkor meg szörnyű lenne belátni, hogy ő ügyesebb vagy kitartóbb volt, inkább kiabáljuk rá, hogy másokat átvert, úgy szedte meg magát. Azt meg elegánsan hagyjuk figyelmen kívül, hogy ezek az átvertek mára jelentős plusz pénzt szereznek ebből az átverésből, sőt, minden egyes tag az emberünk hálózatában jól járt. Ja, tudom, nem jártak jól, csak azt hiszik. Rendben... :)

2012. jan. 18. 13:24
 32/277 anonim ***** válasza:
25%

Az amwaynél megpróbáltam vásárolni, de hiába. És ezt írtam is. A Forever problémásabb, de lehet abból lesz valami. Nem volt valami nagy a választék, beláthatod.

A munkakereséses példa egyébként tényleg jó. Keress munkát havonta. Sőt, keress munkát egész hónapban! Jó kilátások, igaz? Az MLM pont ilyen, "el kell adnod magad", éppcsak nem egyszer, egy helyre, ahol azután valódi munkát kell végezned, hanem folyamatosan, napról napra. Rohadt nagy lehetőség.

Nem mindegy, hogy az életben egy-két ilyen szakasza van valakinek(sajnos manapság egyre több), vagy ebből áll az élete. Mert mindenki aki alád épül, az összes vevőd megtartása ugyan úgy munka. Különben otthagynak, mástól veszik ugyanazt, pláne mástól mást. Passzív jövedelem? A gyémánt fokozatúaknak, persze, csak rendszeresen járnak előadást tartani arról, hogy milyen jól megy nekik, és hogy az új belépők majd a helyébe léphessenek, a nagy lóvéval.

A siker titka pedig az, hogy titok. Hogy aki rájön valamire, kitalál valamit, az kiaknázza a lehetőséget, nem elkezdi osztani, a szeretet nevében.

A többi "érved" meg olyan logikai csavar, komolyan, gyönyörű. Nem kell értened hozzá, mert persze, aki kívülálló, az nem ért hozzá, de tőletek megkapja. És ha hiszel benne, csinálod, dolgozol, keményen, bár nem is tudod mi az amit csinálsz, mivel még csak most tanulod, de bízzál bennünk, és majd sikeres leszel. Főleg ha nagyon kitartó vagy. Az MLM veleje. Gyere, tőlünk megkapod a kulcsot a kánaánba.

"A hálózatépítőnek meg főleg a hálózatépítésből van pénze, tehát keveset kell eladnia, tehát nem kell annyira értenie az eladáshoz. Marha bonyolult, mi?"

Ez pedig, egyenesen gyönyörű.

Elemi logikával. Az ügynöknek tudnia kell, rá kell érezzen ki az, akinek el tud adni, és ki az, akinek nem. A hálózatépítőnek azt kell tudnia, hogy kinek nem tud eladni, ki az akinek tud legalább eladni, és ki az, akit be tud szervezni maga alá. Ráadásul a beszervezés is kétesélyes, hiszen attól, hogy valakit be tud szervezni maga alá, még nem biztos, hogy érdemes is. Igen, tényleg egyszerű.

Aki meg olyan sikeres, sosem tudhatjuk, hogy hogyan került oda. De ez is mint "tény" van elénk rakva. Persze, mindenki akivel életében beszélt, sikeres lett, mi? Vagy csak azok, akiknek megérintette a tarkóját? Az összes MLM sikertörténetekkel van tele, másból sem állnak. Csak ezek nem tények. Ezek ígéretek, annak az ígérete, hogy majd velem is így lesz. Ellenben mennyire kell messzire menni, hogy bukott MLM-essel találkozzon az ember?

A fodrászos példa meg csak simán gyermeteg. Az MLM olyan szinten nyitott, hogy pont ez teszi értéktelenné. Igen, lehetek akár borász is, csak ha nem értek hozzá, nem fogok belőle megélni. Viszont ha jó vagyok, akkor elég jól. Csak mire az első borom iható, mire az első frizura olyan forma, mint amire szerettem volna, rég éhen haltam, ha nincs más, amire támaszkodhatok. A hálózatépítést meg kezdjem csak el, majd belejövök.

2012. jan. 18. 14:45
 33/277 anonim ***** válasza:
86%

Bocs, ha értékesnek ítélted a gondolataidat, én meg szimplán nem reagálok rá, csak erre:

"Csak mire az első borom iható, mire az első frizura olyan forma, mint amire szerettem volna, rég éhen haltam, ha nincs más, amire támaszkodhatok. A hálózatépítést meg kezdjem csak el, majd belejövök."

Így van. Fodrászként és borászként nem tudsz addig dolgozni, amíg nem vagy profi. MLM-esként pedig igen, sőt, mindenki így kezdte. A saját frizuráját rontja el, és csak ő, esetleg a családja issza a kezdetben savanyú borát. Aztán egyre jobb lesz. Mint a borász. Csak nem kellett annyit befektetnie. És valóban, kell az elején valami más, amire támaszkodhatsz. Ezért ezt a legtöbben másodállásban kezdik. Ezt jól látod, tényleg így van!

2012. jan. 18. 15:00
 34/277 anonim ***** válasza:
91%
Matolay volt a tréner. Megtalálod a honlapját. Hagyományos vállalkozókat, és nagy cégek vezetőit is oktatja. Én egy 200 rugós képzéssorozatának a bevezetőjén voltam 10.000ért. Az is elég értékes volt.
2012. jan. 18. 17:26
 35/277 anonim ***** válasza:
91%

Magára a kérdésre visszakanyarodva. 3 éve csak kapkodom a fejem az új cégek után. Rettentő károkat csinálnak, és mivel a vezetőink nehezen tudnak rá jogszabályt írni, mert nem értenek hozzá rengeteg valóban piramis vagy pilóta játék csusszan át az ellenőrzési listán. Az emberek vágynak a szebbre, a jobbra és egy csaló cég bejön egy nagyon csábító marketing tervvel. Még én is sokszor elsőre nem tudom megállapítani, annyira burkoltak.

Ennek ellenére van a 2000 cég között olyan is szép számmal amibe érdemes belekezdeni. De csak az után, miután megvizsgáltad a Nógrádi Bence féle szűrőlista szerint. Leghamarabb ki lehet ejteni a 4 évnél fiatalabb cégeket. Szóval a "piramis" tetején lenni sem kánaán!!

2012. jan. 18. 17:34
 36/277 anonim ***** válasza:
94%
Mik a szűrőfeltételek?
2012. jan. 18. 18:27
 37/277 anonim ***** válasza:
88%

Első fontos dolog, hogy ne kérjen a cég a regisztráláshoz plusz pénzt. A termék vagy szolgáltatás hasznos dolog legyen, és érje meg az árát. A hálózatban jó ha kivédik azt, hogy ha valaki inaktív ne üljön a babérjain, és várja hogy a többiek dolgozzanak alatta. Ne legyen visszaesés az elért szintről. Ne legyen a cég a tőzsdén, ne legyenek adósságai, bevezetett termékkel, tehát legalább 4 éves. Különféle védjegyek, és ne legyen olcsó konkurenciája. A jutalékokat ne az újonnan csatlakozók befizetéseiből adják. Nem kizáró ok, de jó ha fogyóeszközzel dolgozik a cég. Sokféle termék legyen. Átlátható marketingterv.

Összevissza írtam, de érdemes ezügyben elolvasni pl. Nógrádi Bence könyvét vagy meghallgatni Tonk Emil felvételeit. Vagy szerteszét szedi a témát Randy Gage is a könyvében.

2012. jan. 18. 21:56
 38/277 anonim ***** válasza:
88%
Ha táplálékkiegészítő, akkor mutasson fel a cég min. 25 orvost, aki mai napig is praktizál, és aktív termékforgalmazó is egyben. Ezek az orvosok nem restek dokumentálni is az eredményeket. Ezekhez a törvényi szabályozások miatt nem juthatsz hozzá írott médiában.
2012. jan. 18. 22:03
 39/277 anonim ***** válasza:
28%

Rámutattam néhány összefüggésre, és ezekre már nincs MLM-es betanult hárítóformulátok. Ennyi, kedves 63-as.

Igen, sokan kezdik munka mellett, hobbiból. Én nem is ismerek olyat, aki ezt ki tudta volna nőni. De persze el kéne hinnem azért, mert a cég elém rak egy csomó sikeresnek mondott embert. Ellenőrizni nem lehet, és nyilvánvaló, hogy akinek az az érdeke, hogy lépjek be alá, és alatta építgessem a kis pilótajátékot, nem fogja éppen felülreprezentálni a nem túl sikeres történeteket. Annyira jól rámutat erre, ahogyan ismételgetitek, hogy csak a sikeres emberek tanácsára hallgassunk. Mindenki más buta, bukott, tapasztalatlan. Sándor is, azzal indított, hogy a legrosszabb, ha az internetről, fórumokból tájékozódunk. Persze, mert oda bárki bármit írhat. Nyilván merő rosszindulatból, kitalált történetekkel akarnak mindenkit elgáncsolni, aki "követné az álmait". És visszakanyarodva a munkához, sokkal szebben csillog az MLM-es beszervező-hálózatépítő szeme, mikor egy éppen álláskereséssel küzdő, kicsit reményvesztett emberrel találkozik. És mi a reakció? Hány formulátok tanácsolja azt, hogy építs hálózatot, de közben keresd a helyed hivatásodban? Valahogy ilyet még nem nagyon hallottam. Pedig akárhonnan nézzük, az ilyen helyzetben lévő embernek ez a legjobb, amit tanácsolni lehet. Közgazdasági alapvetés a több lábon állás. Ha az embernek van egy szakmája, hivatása amit évekig tanult, egyszerűen hülyeség veszni hagyni. Ugyanígy, ha jót akarnátok az embereknek, pont hogy arra ösztönöznétek a haladó hálózatépítőket, hogy tartsák meg a tanult szakmájukat, a helyet, ahol már esetleg bedolgozták magukat, pont azért, hogy ne csak egy jövedelemforrástól függjenek. Ehhez képest mi minden hangzik el? Soroljam?

Undorító üzlet a tiétek. És csak olyan áll le itt védeni, akinek jól belátható okokból érdeke, hogy minél többen játsszák ezt a játékot. Sándor legalább vállalja, hogy melyik ligában van, 63-as, pedig nem. Kell ehhez bármilyen kommentár? Egyébként gyanítom, hogy a nuskinnel telibe találtam. Ördög tudja, de nem lennék meglepve, ha csak simán nem vállalná a konkrétabb vitát, mert jól tudja, hogy elvérezne benne. Egyébként is, általánosságban sokkal könnyebb védeni magát a rendszert, kezdve azzal az érvvel, hogy vannak jó, és vannak rossz MLM-ek. Igazából mind a tarhálásról szól, és aki elég magasan van benne, az ezt nagyon jól tudja. Szerintem 63-as is ilyen magasságokban van.

2012. jan. 19. 09:54
 40/277 anonim ***** válasza:
87%

"Rámutattam néhány összefüggésre, és ezekre már nincs MLM-es betanult hárítóformulátok."

LOL, te nem mutattál be összefüggést egyet sem! Te a véleményedet hangoztatod, és SEMMIT nem támasztasz alá.

Mutatom:

"Igen, sokan kezdik munka mellett, hobbiból."

Hobbiból ezt senki nem kezdi.

"Én nem is ismerek olyat, aki ezt ki tudta volna nőni."

Így van, hiányosak az ismereteid. Ezt tudtuk, köszi, hogy a te "szádból" is elhangzik.

"De persze el kéne hinnem "

Semmit nem kell elhinned. Minden alá van támasztva. Fogod magad, kézenfogod az emberedet, és elkíséred a sikeres felsővonalához. Nem kell hinned, ott megláthatod.

"Ellenőrizni nem lehet"

De igen, lehet, csak te nem akarod. Kényelmesebb a fotelból puffogni, mint utánajárni a dolgoknak. Odamész, elkéred a jövedelem-kimutatását, adóbevallását, bármit. Nincsenek titkok..

" ismételgetitek, hogy csak a sikeres emberek tanácsára hallgassunk"

Igen, és ez szerinted rossz ötlet? Ajjaj.

"Nyilván merő rosszindulatból, kitalált történetekkel akarnak mindenkit elgáncsolni, aki "követné az álmait".

Nos, nem, nem rosszindulatból. Hanem azért, mert jobb színben tüntetheti fel magát a bukott vállalkozó, ha nem magában, hanem a rendszerben, a világban, másokban keresi, találja meg a hibát. A történet ha nem is kitalált, de kiszínezett. Az pedig nyilvánvaló önigazolás mindenkinek, ha nemcsak ő bukik el, hanem őutána mindenki más is. Lám, lám, nem én vagyok a hibás, másnak sem sikerül. Ha más megcsinálja utána, akkor romba dől a kifogásrendszer. Ez így működik. Neked is ilyesmi motivációd lehet. Egy dolog marad akkor csak. Azt híresztelni, hogy maga a rendszer gonosz. "Én is meg tudtam volna csinálni, csak nem akartam. Nem volt gyomrom hozzá, mert én jó ember vagyok."

"mikor egy éppen álláskereséssel küzdő, kicsit reményvesztett emberrel találkozik."

Nos, rajta nagyobbat lehet segíteni, az biztos. És nem a reményvesztettsége, hanem az elszántsága az, ami számít. Az lehet neki nagyobb. Bár szerintem ez sem igaz.

De gondolom az durván nem fér a fejedbe, hogy itt az embereken való segítség az eszköz, amivel célba érhetünk. Aki ilyet mer mondani, az szemtelen csaló..:) Nos, van még mit tanulnod a világról!

"Valahogy ilyet még nem nagyon hallottam. "

Óóóó, te nagyon sok mindent nem hallottál még! Ha viszont beszélnél vezető hálózatépítőkkel, akkor hallanál. De nem beszélsz.

"Ehhez képest mi minden hangzik el? Soroljam?"

Jaj, ne! Isten ments! Információd nincs, csak véleményed. Az meg mindenkinek van, semmi szüksége senkinek a tiedre!

"Undorító üzlet a tiétek."

:) Na erről beszéltem. Mivel egyszerűen nem hiszem el, hogy még mindig információ-hiány okozza ezt a sérült gondolatot az agyadban, arra vagyok kénytelen következtetni, hogy önigazolásból terjeszted ezt. Illetve várj, most felajánlom neked a korrekt információt. Rád szánok egy órát. Ennyit igazán megtehetek a lelki üdvösségedért! Csodálkoznék, ha élnél vele, és te is megtennéd ezt magadért, de rajtam ne múljon! Kíváncsi leszek. Ha a következő kommentedig nem jelentkezel nálam privátban, választ kapunk a kérdésre, hogy meg akarod-e ismerni azt, amiről olyan határozott véleményed van, vagy félsz, hogy megváltozik a véleményed, és az egód nagyobb annál, mint hogy ezt engedje!

2012. jan. 19. 11:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!