Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek az MLM-ről?

Mi a véleményetek az MLM-ről?

Figyelt kérdés
Tényleg lehet vele pénzt keresni? Vagy időpazarlás az egész?
2012. jan. 9. 15:25
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/277 anonim ***** válasza:
90%

"Akkor hiba van a tanmesében. Nem is kicsi, de nem mondom meg, hogy mi."

Persze, mert már megint a te idióta logikáddal gondolkodsz. És megint az téved akinek személyes és gyakorlati tapasztalta van nem is kicsi. No comment.

"Mikor állítottam én, hogy diplomám van?"

Pont ebben a topicban írtad korábban, hogy közgazdász vagy.

Állítólag lány vagyok? Mikor állítottam én bármit is, amiből lehet következtetni a nememre?

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..

#9!28

"Egyébként meg a legrosszabb az az egészben, hogy tudom, hogy ugyan arra vágyom, mint a legtöbb korombeli lány. "

Szóval ki is kamuzik?

Gábor

2012. febr. 15. 19:00
 182/277 anonim ***** válasza:
66%

"ugyan arra vágyom, mint a legtöbb korombeli lány"

Vágyhat ugyanarra, ha nem is lány, nem? De nem is az a fontos, hogy van-e diplomája, vagy hogy lány-e. Az a fontos, hogy egyrészt butaságokat beszél, másrészt pedig nincs benne annyi, hogy ezt belássa.

Ja, és van egy óriási tévedés a gondolatmenetében, de nem mondom meg, hogy micsoda! :) Lássuk, megtalálja-e!

2012. febr. 15. 19:06
 183/277 anonim ***** válasza:
90%

"Szerinted akik diplomáznak ilyesmiből mit tanulnak éveken át? Elméletet, elméleteket és a piac bizonyos folyamatainak elméleti szabályait.

Én is ezt tanultam, és kicsit röhejes, hogy ezekről olyanok akarnak kioktatni, akik egy egyszerű matekpélda hibáját nem veszik észre úgy, hogy már felhívták rá a figyelmüket. "

Lehet mégsincs diplomája csak valamit tanult közgazdaságtanból és most nagy az arca.

Jobb iskolákban már oktatják az MLM-et, és nem csak érintőlegesen hanem részletesen.

A lényeg, hogy kamuzik össze-vissza.

Gábor

2012. febr. 15. 19:09
 184/277 anonim ***** válasza:
90%

153/179 Időpont ma 12:24

"Több millió embernek világos és egyértelmű csak NEKI nem."

Ennek a mondatnak csak egy része igaz. Valóban többmillió embernek világos, sok százmillió vagy milliárd embernek meg nem az. Sokak tényleg képtelenek felfogni, a döntő többségük azonban azért nem érti, mert nem akarja megérteni. Ezzel semmi baj nincs. Én meg oroszul nem értek, pedig évekig kötelező tantárgy volt, de nem tanultam meg, mert nem akartam megtanulni (ma már bánom, de ez más lapra tartozik). Ezzel a harcias amazonnal sem az a baj, hogy nem akarja érteni. Foglalkozhatna millió más dologgal. A legtöbb szakmában nem kell érteni az MLM üzleti modellhez. Az sem baj, hogy ezzel foglalkozik, már hosszú hetek óta. Hozzászólások tömegét ontja magából, amelyek színvonalát kár e helyütt újra ecsetelni, de tegye. A százötvenakárhányas hozzászólást úgyis csak pár kitartó ember olvassa el. Az egyetlen fontos dolognak továbbra is azt tartom a tevékenységével kapcsolatban, hogy ha egy MLM-ről szóló kérdésre adott válaszával félrevezet embereket, akkor a hozzászólása mellé valaki leírja, hogy miért nem úgy van. Amikor leír egy nyilvánvaló ökörséget, majd diadalmasan kijelenti, hogy ezzel megnyerte a vitát, akkor a felületes szemlélő is lássa, hogy itt semmilyen vitát nem nyert meg. A 100-as hsz fölött ennek már elég csekély a jelentősége.

Megjegyzem a példáitok sem voltak a legegyszerűbben átláthatók. Tele vannak külső szemlélő számára definiálatlan fogalmakkal, ráadásul FLP-specifikusak. A kérdés azonban nem az FLP-ről szól, hanem általában az MLM-ről. Miért kéne bárkinek értenie az ASV fogalmát például? Az eredeti probléma (tudtommal arról volt szó, miért nem keres feltétlenül mindenki pénzt egy alsóvonalán létrejött forgalomból) ráadásul jóval egyszerűbb.

Tegyük fel, hogy X szponzorálja Y-t közvetlenül maga alá. Y épít valamekkora csapatot (beleértendő az összes általa szponzorált, azok által szponzorált stb. bármulyen mélységig), és ugyanígy X-nek is van egy Y üzletétől független csapatrésze: Z1, Z2, Z3, Zn a közvetlen általa szponzoráltak, és esetleg őalattuk is vannak kisebb-nagyobb csapatok.

Amikor véget ér a hónap (vagy a megfelelő üzleti időszak), Y csoportja megkeresi azt a pénzt, amit a háttércég számára egy ekkora összforgalmú és ilyen struktúrájú üzlet jelentett. Ezt a pénzt elosztják Y csoportjában, most nem ezen van a hangsúly, hogy hogyan, és természetesen Z1, Z2,... Zn csoportjai is megkapják a pénzüket. A lényeg, hogy mit keres X:

Pontosan azt a pénzt kapja, amivel az ő csoportjának a forgalma és annak struktúrája többet ér a háttér cégnek, mint Y, Z1, Z2,... Zn csoportok érnek összesen külön-külön. Ezt tartalmazza az egyes cégek marketing terve. Természetesen ebben el is térnek egymástól, de a közös ugyanaz:

X akkor keres Y csoportjában létrejött forgalmak után pénzt, ha a többi csoportjában létrejött forgalom illetve a személyes forgalma erre feljogosítja.

Ha például Y csoportja 1 millió forint forgalmat csinál áprilisban, és X többi csoportjában nincs forgalom és X-nek sincs személyes forgalma, akkor X minden bizonnyal 0 Ft-ot keres. Cserébe, ha Z1 csoportjának is van 1 millió forgalma, akkor X csoportjában 2 millió forint forgalom volt, és vagy azért fog X keresni pénzt Y csoportjának teljes forgalma után, mert a cég számára egy 2 milliós forgalom arányaiban is többet ér, mint külön-külön két egymilliós, vagy pedig azért, mert a két csoprt miatt feljogosult valamilyen bónuszra. Természetesen elképzelhető (bár abszurd) olyan markating terv, ahol pont ebben a struktúrában nem jár bónusz, de akkor kicsit más számokkal jön létre ez a helyzet.

X nem keres jövedelmet Y üzlete után, csak akkor ha dolgozik is mellé, vag ylétrehozott mellé valamit, ami az ő aktív részvétele nélkül is működik. Ha viszont keres, azt nem Y jövedelméből vonják le. Y jövedelmét semmilyen szinten nem érinti a felette levő struktúra, ahogyan X jövedelmének kiszámításában szincs szó arról, hogy mi van fölötte.

2012. febr. 15. 20:13
 185/277 anonim ***** válasza:
85%

Csakis azért írtam az FLP-ről, mert

- annak az üzletpolitikáját tudtam linkelni

- ja meg, hogy abban dolgozom már egy jóideje és eléggé ismerem

- más rendszereket nem ismerek és nem is akarom azokat belekeverni

Mindössze ez az új NDP-s dolog nem volt teljesen világos. Nem csak nekem. De ez minden új dolog bevezetésénél így van.

Gábor

2012. febr. 15. 20:50
 186/277 anonim ***** válasza:
89%

Korábban egyébként azt is bekamuzta, hogy már nincs meg neki az üzletpolitika és nem tudja újr elolvasni. Utána meg érdekes módon be tudta linkelni. És ahhoz a linkhez csak úgy lehet hozzáférni, hogy ha valaki tudja közvetlenül. Mert az a saját személyes feltöltésem.

Ez is roppant érdekes.

2012. febr. 15. 21:06
 187/277 anonim ***** válasza:
86%

Ez egyébként mekkora kamu kérdés. És mennyire szánalmas ha valaki ilyet csinál.

"És még arra is kíváncsi vagyok, hogy idáig senki nem olvassa már el, szóval leírnék pár dolgot a 63-assal alakuló helyzetről. "

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

Erre írtam, hogy "Ráadásul állítólag lány vagy." Mivel a lányok nagy része nem szokott ilyen játékokkal játszani.

Szóval nagyon átlátszóan kamuztál annál a kérdésnél.

Szánalmas vagy.

2012. febr. 15. 22:39
 188/277 anonim ***** válasza:
82%

Mert te rohadt lusta vagy használni a google-t.

[link]

Te még eddig nem cáfoltál meg semmit sem. Ellenben mi már nem egy hülye elméletedet megcáfoltuk, csak te nem vagy hajlandó elismerni, mert képtelen vagy felfogni. Csak a hülye logikádat írogatod, de semmi alapja nincs.

A te óriási tévedéseidet képtelen vagy felfogni, mert ennyire sötét vagy.

Persze mindig más téved és neked mindig igazad van.

Gábor példájában semmi hiba nincs. Max a te sötét fejedben.

Szabolcs

2012. febr. 16. 00:34
 189/277 anonim ***** válasza:
82%

Sanyi meg én is megcáfoltuk azt a hülye elméletedet, hogy aki feljebb van az mindig több pénzt keres, mint aki alul van.

Gábor másik két elméletedet cáfolta meg.

Miközben állandóan az derül ki, hogy nem vagy képes felfogni még az alapokat sem.

És persze mi mindig hibázunk neked meg mindig igazad van. Ha mi bizonyítunk valamit akkor azt te nem vagy hajlandó elfogadni, mert a csökött agyaddal nem vagy képes felfogni. Arról már nem mi tehetünk, hogy ennyire nem megy az értelmezés, mert ilyen sötét vagy.

Félreértelmezni azt viszont nagyon tudsz, meg szánalmas sztereotípiákat gyártani.

Szabolcs

2012. febr. 16. 00:41
 190/277 anonim ***** válasza:
77%

Kétlem, hogy ez neked bármit is segítene, de hátha lesz valaki aki ide téved és megnézi.

[link]

2012. febr. 16. 00:44
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!