Mi a véleményetek az MLM-ről?
Szerintem mindegy, ki kinek adja ki magát. Egy dolog fontos, hogy értelmes dolgokat mondjon. (It's the message, not the messenger, stupid! ;)) Neki ez nem sikerült.
Új tények említése helyett a hangsúlyt mindig arra helyezte, hogy téged az állításod igazolására szólítson fel (ha már négyszer megkapta az igazolást, akkor akár ötödször is).
A másik fontos feladata az volt, hogy önmagából mártírt csináljon. ("Jól van, MLM-védők, jól összefogtatok egymással ellenem! Látjátok, MLM-fontolgatók: ilyen emberek ezek, ilyenekkel akartok együtt dolgozni! Látjátok, engem is hogy leugatnak, pedig értelmes dolgokat normális hangnemben kérdezek.")
A harmadik, hogy jelentéktelen hibáinkat felnagyítsa. Lásd x-y témakör. A világon mindenki úgy tudta értelmezni azt a példát, ahogyan a szerzője. Elképzelhető, hogy tejbe nem? Dehogynem! Csak ennyire pitiáner, hogy egy elütésen lovagol napokig..
Mindegy, bármi is motiválja, én sok sikert kívánok neki az élethez. Többet, mint eddig jutott neki. Minden téren.. A magánéletben is.
Jelentéktelen a jelenléte, úgysem befolyásolja egyikünk munkáját sem. Egy jót derültünk rajta, és így, ezek után már sok ember, akivel nap mint nap találkozunk, nem is tűnik annyira értetlennek, és nehéz esetnek, ugye?!? :)
Már hónapok óta ezt csinálja és még mindig nem sikerült neki az alapokat elsajátítani. Ezt meg képtelen felfogni, ahogy azt is, hogy amíg nincsenek meg neki az alapok addig a többit sem érti meg.
A legnagyobb, hogy ő ÁLLÍTÓLAG mindent cáfolt mi meg semmit sem. Állandóan ez volt a visszatérő "jelmondata". :DD :DD :DD
Persze valójában a mi állításainkat nem tudta sehogy sem cáfolni csak kijelentette, hogy az úgy nem lehetséges meg, hogy valami hiba van benne. :) Amit csak ő vett észre és senki más. :)
Eredmény:
Legalább három állítása cáfolva lett.
- Aki felül van az mindig többet keres, mint aki alul van. Ezzel aki az elején lép be csak az kerest is cáfoltuk.
- Aki felettem van az mind kap jutalékot az én vásárlásaimból.
- Akik alattam vannak azoknak a vásárlásaiból mindből részesedem.
Azt hiszem ennyi. Majd ha eljut oda, hogy megérti az alapokat akkor lesz értelme folytatni. Ja és persze képes lesz vállalkozói fejjel gondolkodni. Mert ez sem igazán sikerült neki.
Mennyire büszke volt magára, hogy ő "névvel" (nick) írja a posztokat. Most meg egyszeriben kikapcsolta. De a google nem felejt. :)
Gábor
tegnap 13:58 "Mennyire büszke volt magára, hogy ő "névvel" (nick) írja a posztokat. Most meg egyszeriben kikapcsolta. De a google nem felejt. :)"
Jól tette, hogy kikapcsolta. Az ezzel kapcsolatos hisztije volt gáz. Ez az anonim fórum a kérdésekről és a rájuk adott válaszokról szól. Aki névvel akar fórumozni, annak ott a facebook meg a többi közösségi oldal.
Szerintem különösebb jelentősége nincs, hogy aki az egyik topikban az OVB-ről mond véleményt, mit ír a másik helyen annak a kislánynak, aki rosszul jön ki a nővérével; melyik taxitársaságot javasolja Nyíregyházán; mivel eteti a halakat az akváriumban; és hogy vélekedik az amerikai elnökválasztásról. Ha valaki mégis megjelöli magát, viselje a következményeit. Erről a szerencsétlenről kiderült, hogy nem csak az MLM téma veszi el az eszét, mint sok embernek, hanem egyébként is zavart személyiség. Ez önmagában érdekes, de egyikünk számára sincs túl nagy jelentősége. Azon túl, hogy megakadályozzuk, hogy embereket félrevezessen, teljesen mindegy, mi van vele vagy a többi MLM-sérülttel.
Elmondtam már nagyon sokszor, igen, én vállalom a véleményemet, akár élőben is. Ti, névtelen nethuszárok vagytok, csak neten át mertek így személyeskedni. Vitatkozni meg képtelenek vagytok, számos kiváló példát láttam erre eddig, kezdve a folyamatos magas lovas kioktatásról olyasmiben, amiben állítólag otthon vagytok, csak alap dolgok nem világosak.
Nevezettek akárminek, ez csak titeket minősít. Kiegészítve a ténnyel, hogy csak a monitor mögött olyan nagy az az arc.
Igénytelenek vagytok rá, hogy ezt a vitát élőben folytassuk? Azok, már sokszor mondtam, 63-as is csak hülyített, és igen, ez már akkor sejthető volt.
Az emberek félrevezetéséről meg csak annyit:
I. szerintetek ezt lehet tudás, képzettség, rátermettség nélkül kezdeni. Nem lehet, mire beletanulnál a magad kárán, minden lehetőséged oda lesz.
II. szerintetek a hálózatépítőnek tök mindegy, hogy az aktuális cége összeomlik-e vagy sem. Önmagáért beszél, hogy ez miért baromság.
III. szerintetek a becsületes munka alantas, megalázó, rabszolgamunka. Azon igyekeztek, hogy ezt minél többen így lássák, hittel és meggyőződéssel, már-már vallásos áhitattal álljanak be a hálózatokba. TB, alapbér nélkül, a hihetetlen gazdagság reményében aztán lehet játszani. És bagatellizáljátok, hogy komoly tétje van, az ember megélhetése, kapcsolatai.
Más se volt fontosabb, mint azt találgatni, fiú vagyok-e vagy lány. Azt viszont kijelenthetem ti mik nem vagytok, férfiak. Egy férfi kiáll a véleményéért. Egy ember pedig csak annyit ér, mint az elvek, amikért kiáll.
Várom a jelentkezéseket, hogy ki az, aki szemtől szembe is kiáll vitatkozni. Ezek után trollozzatok.
Na, visszatért új regisztrációval, név nélkül, a régi stílussal.
"I. szerintetek ezt lehet tudás, képzettség, rátermettség nélkül kezdeni. Nem lehet, mire beletanulnál a magad kárán, minden lehetőséged oda lesz. "
Kár, mégis mindenki így kezdte. OK, vitatkozz a ténnyel. Senki nem azt mondta, hogy tedd tönkre magad tudatlanul, hanem hogy kezdd el a munkát, majd megmondják, mi az a munkafázis, amit a jelenlegi felkészültségi szinteden el tudsz végezni.
"II. szerintetek a hálózatépítőnek tök mindegy, hogy az aktuális cége összeomlik-e vagy sem. Önmagáért beszél, hogy ez miért baromság. "
Nem, nem tök mindegy. Ne ferdíts már megint. Viszont túlélhető, ugyanis a felépített hálózat az a tied, nem másé, nem egy cégé, ami ha tönkremegy, veszik az addigi munkád.
Mellesleg mutass egy magyar munkahelyet, ami olyan régóta olyan stabilan áll, mint az említett MLM cégek. Mondjuk nézzük a te munkahelyedet. Mióta működik? Hoppá.
"III. szerintetek a becsületes munka alantas, megalázó, rabszolgamunka."
Nem, és ilyet nem is írtunk. Ha ilyen gondolatok vannak benned, menj el, kérj orvosi segítséget. Egyszerűen mi úgy gondoljuk, hogy ha az ember magának dolgozik, akkor szorgalmasabb, lelkesebb, produktívabb és boldogabb lesz, és anyagilag is jobban jár. Nem mindenki gondolja ezt így, és ez így van rendjén. Te sem gondolod így, hidd el, rád is mindig szükségünk lesz! Akár orvos vagy, akár hivatalnok, akár BKV ellenőr, akár cukrász.
"hogy komoly tétje van, az ember megélhetése, kapcsolatai."
Nem, nincs se komoly, se komolytalan tétje. Ha szerinted van, valamit félreértesz. De ezt tudjuk, erről szól minden posztod. Valamit nem, vagy félreértesz, aztán puffogsz rajta..:)
"Azt viszont kijelenthetem ti mik nem vagytok, férfiak."
Blablabla. OK.
"Várom a jelentkezéseket, hogy ki az, aki szemtől szembe is kiáll vitatkozni."
Én ajánlottam, de visszavonom! Megijedtem a szellemi fölényedtől, a végén még meggyőznél, és abbahagynám!
Te viszont már írtad, hogy nem állsz ki személyesen vitatkozni. Pedig ott a lehetőség, mehetnél bármelyik cég bármelyik nyílt bemutatójára. Ott előadhatod a nézeteidet. Ott vannak az emberek, akiket meg kell mentened, nem itt.. Itt csak nethuszárkodni tudsz!
"Vitatkozni meg képtelenek vagytok, számos kiváló példát láttam erre eddig, kezdve a folyamatos magas lovas kioktatásról olyasmiben, amiben állítólag otthon vagytok, csak alap dolgok nem világosak."
Mi nem állítólag vagyunk benne otthon hanem tényleg otthon vagyunk benne és ezt csináljuk. Csak te ezt képtelen vagy felfogni.
Velünk nem lehet vitatkozni? Ne röhögtess.
Felvetsz valami baromságot és azt tényként kezeled. Ha meg megcáfoljuk akkor ráfogod, hogy a mi logikánk rossz. :) :) De ahogy már előttem javasolták, egy rakás nyílt bemutató van ahol előadhatod a baromságaidat. Csak félsz attól, hogy körberöhögnek. Mert ha nem félnél akkor oda mennél és kiállnál a vélt igazad mellett.
Sőt ott biztosan fogsz találni olyan embereket akik koldulnak, ráderőltetik a terméket, meg hipnotizálnak, hogy beszervezzenek téged. :) :)
A Szondi meg a Nefelejts utcában (FLP) is vannak ilyen rendezvények érdeklődj ott, hogy mikor és, hogy ki tartja. Vagy mehetsz a sikernapokra is annak az időpontjait már megkaptad. Ott is előadhatod magadat garantáltan lesz aki meghallgat. Szegény kollégámat már előre sajnálom.
Sok sikert! :)
Szánalmas.
Gábor
ma 14:35 Most kivételesen válaszolok neked. Nem ígérem, hogy sűrűn elő fog fordulni.
"Elmondtam már nagyon sokszor..." - Sőt túl sokszor. Egyetlen olyan kérdés sem volt még a gyk-n, ami erre vonatkozott volna. Mellébeszéléseid egyike, amikor ezt mondod el.
"...én vállalom a véleményemet, akár élőben is." - Nagyszerű! Ki tart vissza tőle? Menj, és vállald! Remélem, nem probléma, ha az itteni válaszolók nem kiváncsiak rá. Ha valaki esetleg mégis megkeresett privátban, akkor vedd fel vele a kapcsolatot, és vállald, amit vállalni akarsz.
"Ti, névtelen nethuszárok vagytok," - egy anonim fórumon elvárható a névtelenség. Mint az előző hozzászólásomban is írtam, neked valószínűleg a közösségi oldalakon érdemes próbálkoznod, ha ez fontos számodra.
"csak neten át mertek így személyeskedni" - Akikkel itt vitatkozol, nem hiszem, hogy bárhol (neten vagy élőben) szokásuk lenne a személyeskedés. Te viszont kiprovokáltad, és egy idő után sikeres volt a provokációd. Aki qrvának megy, ne csodálkozon ha sűrűn megb@.sszák. Tulajdonképp attól sikeres. Mint most te is. Döntsd el, hogy jó-e ez neked.
"I. szerintetek ezt lehet tudás, képzettség, rátermettség nélkül kezdeni. Nem lehet, mire beletanulnál a magad kárán, minden lehetőséged oda lesz."
Ezzel az érvvel két kisebb, de jól látható baj van. Az egyik, hogy az indokod egy nem indokolt állításra alapozod. Magától értetődő szerinted, hogy mire az általad E/2-ben megjelenített személy beletanul valamibe, oda lesz minden lehetősége. A másik az, hogy ha igaz is lenne, akkor sem indokolja az állítást, hogy ne lehetne elkezdeni. Sőt konkrétan egy ilyen példában már el is kezdte az illető.
A nagyobb probléma az érveddel az, hogy elzárkózol a gyakorlatban tanulástól, miközben az életben a legtöbb dolgot úgy tanuljuk meg, hogy csináljuk közben.
"II. szerintetek a hálózatépítőnek tök mindegy, hogy az aktuális cége összeomlik-e vagy sem. Önmagáért beszél, hogy ez miért baromság."
Ez ebben a formában valóban baromság. Nagyon kiváncsi vagyok, melyik válasz félreértelmezésével szűrted le a fenti "nekünk" tulajdonított gondolatot. Egyik topikban (lehet, hogy pont a törölt volt) írtam korábban az MLM-sérültek egyik kedvenc érvelési technikájáról:
(*)vitapartnerük (lehet konkrét vagy általános) szájába adnak erősen torzított gondolatokat, majd diadalmasan megmutaják róla, hogy baromság.(*)
Abban a pillanatban megjelentél és élő példát szolgáltattál rá. Itt is ezt tetted.
"III. szerintetek a becsületes munka alantas, megalázó, rabszolgamunka." -lásd előző pont (*)
"Azon igyekeztek, hogy ezt minél többen így lássák, hittel és meggyőződéssel, már-már vallásos áhitattal álljanak be a hálózatokba." - ebbe túl sok dolgot sikerült belezsűfolnod. Egy téves állítást lehet cáfolni. Egy hülyeségekkel teli maszlagot reménytelen. Csak általánosságban lehet rá reagálni. Én látom az alkalmazotti munka jó és rossz oldalát. Látom a hagyományos vállalkozói munka jó és rossz oldalát. Látom az MLM jó és rossz oldalát. Ha valaki érdeklődik az MLM üzleti modell iránt, fontosnak tartom hogy megkapja az információt, hogy ez életképes sőt kiváló modell, lehet jól csinálni, és járjon utána azon a módon, ahogy egy MLM üzletről az információknak utánuk lehet járni.
"TB, alapbér nélkül," - Előbbit mire alapozod? Utóbbi miért baj egy saját vállalkozásnál?
"a hihetetlen gazdagság reményében" - Kinek mi a célja. Lehet éppen a hihetetlen gazdagság is, vagy sok egyéb. Ezért indítanak az emberek vállalkozást. Szerintem ez jó dolog, de semmi MLM-specifikus nincs benne. Ha számodra mindez zavaró, akkor nemhogy az MLM-ről nincs halvány fogalmad sem, de a vállalkozói gondolkodás is igencsak távol áll tőled. Valóban nem túl bölcs dolog ilyen témájú topikokba írogatnod.
"aztán lehet játszani." - Szerintem dolgozni, de nevezheted játéknak is.
"És bagatellizáljátok, hogy komoly tétje van, az ember megélhetése, kapcsolatai." - Bizony komoly a tét. Akkor is, ha megcsinálod; akkor is, ha sikertelen leszel; de főleg akkor, ha elmész a lehetőség mellett, mert valamilyen hülyegyerek lebeszélt róla a gyk-n. Akikkel itt küzdesz nem bagatellizálnak semmit. Nálad sokkal jobban látják, milyen komoly a tét.
"Más se volt fontosabb, mint azt találgatni, fiú vagyok-e vagy lány."
Más se volt fontosabb :) A tőled természetes torzítások egyike.
Amikor sokadik körben még mindig csökönyösködtél, és valki rádkeresett a google-ban, ez a téma is előjött.
"Azt viszont kijelenthetem ti mik nem vagytok, férfiak."
Bátran jelentsd ki. Magam részéről egy pixelhalmaz vagyok a monitorodon. Nem kell hozzám tulajdonságokat kapcsolnod, ne tekints élő személynek. Anonim fórumon anonim maradok. Kizárólag azért írok MLM (és még néhány) témában erre a fórumra, hogy információt adjak azoknak, akiket érdekelnek az itteni kérdések, és valamilyen szinten megóvjam őket a félrevezetésektől.
"Egy férfi kiáll a véleményéért." -Egy nő is, ez független a nemétől. Inkább azon múlik, hogy fontos-e neki az a vélemény.
"Egy ember pedig csak annyit ér, mint az elvek, amikért kiáll." - Ilyen negatív véleményt még senki nem írt rólad, mint te itt magadról.
"Várom a jelentkezéseket, hogy ki az, aki szemtől szembe is kiáll vitatkozni."
Akinek gusztusa van hozzá, megteszi! Nekem nincs. Akik itt írnak klassz dolgokat az MLM-ről, látszik, hogy szivesen kiállnak saját elveikért. Vedd észre, hogy veled azért nem akar senki sem találkozni, mert te nem érsz annyit.
Ha azt akarod, hogy itt bárki rádfordítsa az idejét, akkor változtass a hozzáállásodon.
"Vedd észre, hogy veled azért nem akar senki sem találkozni, mert te nem érsz annyit."
Utazna a hálál ezért 250km-t.
Ami számomra nem világos. Hogyan lehet az, hogy már legalább 100x láttam üzleti előadást arról, hogy hogyan lesz valaki Manager. Már én is többször előadtam ezt emberek előtt. Hallottam már Soaringoktól, Zafíroktól, sőt egyszer még Gyémánttól (Gidófalvi Attila) is.
És érdekes módon mind ugyanúgy mondta el ahogy én a tanmesében. Amikor én előadtam utána a szponzorom nem jött oda és javított ki, hogy mekkora baromságot mondtam és komoly logikai hiba lenne benne.
Szóval mindezek után egy nethuszár anti MLM troll előáll azzal, hogy hiba van a példában.
Ezek szerint több millió ember téved és pont neki van igaza?
Ez roppant nevetséges.
Gábor
Menjek előadásra mi? Mekkora terelés már. Veletek van vitám, szerintetek vagyok hülye, személyiségzavaros, stb.... De hogy ezt a szemembe is mondjátok gerinc is kéne mi?
Minek álljak le vitatkozni a tarhálós társaitokkal, ráadásul volt már rá példa, és élőben is csak a terelés ment. Aki ott hithűen tapsol, annak úgyis mindegy, aki meg utánajár, az megtalál többek között ilyen kérdéseket, mint ez.
És amit szintén többször leszögeztem, eszem ágában sincs bárkit lebeszélni, csak tudja, ismerje azt, amibe belevág. Mert ti, akik abból élnek, hogy minél többen alattuk hálózatépítsenek, nem vagytok épp hiteles, és független források.
Ja, a felvetéseim mind baromságok. Nem azok, csak árt az üzletnek, ha feszegetjük őket. De aki vevő az ilyen "én vagyok a garancia a sikerre", meg "légy ügyes, oldd meg!" válaszokra, annak nem is lehet elmagyarázni, nektek sem kéne egyébként, és azt is többször mondtam már, hogy nyilvánvalóan értitek a dolgotokat. Amire azért sikerült rácáfolni párszor, Gáborral az élen, meg a legutóbbi elbaxott példájával.
Konkrétan nagyon nem akarnék belemenni, de ordít róla a hozzá nemértés. A nagykereskedelmi státuszhoz ugyanis min. két hónapja kell regisztrált forgalmazónak lenni. De nagyon értesz hozzá.... Meg elő is adtad, mi?
Vita képtelenek vagytok. Jó ideje a Szabolcs-féle az első ábra, ami valóban normálisan szemléltet valamit.
És emlékezzetek vissza, már jóval ezelőtt elismertem, hogy korábban volt olyan állításom, ami téves volt, de akkor a közelében sem jártatok, hogy rámutassatok. Jött helyette Gábor a hülye szintes példájával, és hiába könyörögtem, nem derült ki ott mi alapján épült fel a hierarchia, vagy egyáltalán mit és hogy kíván bizonyítani.
Az én munkaadóm egyébként konkrétan idősebb, mint maga az MLM rendszer. Rengeteget utazok az országban, és azon kívül, úgyhogy ez sem lehet akadály. De persze ti csak a kifogásokat keresitek, mert gyávák vagytok.
Száz szónak is...
Én kiállnék, ti nem. Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!